Aluminij ugnal zadnjeuvrščene

Aluminij - Kalcer Radomlje 2:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Pospeh (Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Škoflek (32.), 1:1 Osmanaj (49.), 2:1 Škoflek (58.).
* Aluminij: Janžeković, Jakšić (od 77. Vezjak), Turkalj, Zeba, Kocić, Cvek, Vrbanec, Petrović, Škoflek (od 85. Rogina), Srdić, Tahiraj (od 69. Rebernik).
* Kalcer: Ivačič, Kumer (od 74. Zukić), Jazbec, Kosec (od 46. Osmanaj), Stoiljković, Barukčić, Šipek, Balić, Cerar, Jugovar (od 68. Gajič), Nunić.
* Rumeni kartoni: Jakšić, Cvek, Srdić; Kosec, Kumer, Zukić.
* Rdeči karton: /.

Nogometašem iz Kidričevega je po šestih tekmah strelske suše le uspelo premagati tekmečevega vratarja. To je - dvakrat - uspelo Žigi Škofleku, ki je poskrbel za prvo zmago Aluminija po šestem krogu. Na drugi strani Radomljani tudi v 13. poskusu te sezone niso okusili slasti zmage, po devetem porazu pa zdaj za predzadnjim Aluminijem zaostajajo že osem točk.

Prvi polčas je minil v dokaj enakovredni predstavi, v kateri ni bilo veliko priložnosti, a nekaj pa vendarle. Prvo so zapravili gosti, potem ko je Dušan Stoiljković sprožil z roba kazenskega prostora, Luka Janžeković pa je toliko preusmeril smer žogi, da se je ta od vratnice odbila v kot.

Domači so prvič zagrozili v 15. minuti, ko je z glavo meril Lovro Cvek, toda točno v vratarja Aljaža Ivačiča. Gostitelji so povedli v 32. minuti, ko je Žiga Škoflek zadel z volejem z roba kazenskega prostora.

V uvodu drugega dela so Radomljani izenačili. Rezervist Liridon Osmanaj je po lepi akciji gostov prišel do strela dobrih deset metrov od gola domačih in neubranljivo zadel za 1:1.

Sledila sta neuspešna oziroma premalo natančna poskusa Marka Nunića pri Kalcerju in Dejana Petrovića pri Aluminiju, slednji pa je znova povedel v 58. minuti, saj je spet zadel Škoflek, ko je prejel lepo podajo v globino in se je sam znašel pred vratarjem gostov.

Malce pozneje je Cvek poskusil s strelom od daleč, a je bil Ivačič na mestu, sledilo je še nekaj obetavnih poskusov enih in drugih, enega bolj nevarnih pa je v 82. minuti sprožil Mihael Rebernik z roba kazenskega prostora, izkazal se je Ivačič.

Aluminij bo v 14. krogu v soboto gostoval v Krškem, Radomljani pa bodo dan prej gostili Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Kalcer Radomlje
    V Kidričevem bo odigrano uvodno dejanje sobotnega sporeda. V dvoboju dna lestvice se bosta udarila lanskoletna drugoligaša. Z devetimi točkami bolje kaže Aluminiju, Radomljani v drugo tretjino prvenstva vstopajo brez zmage.

DELI NA