Avtogol odločil v Kidričevem

Aluminij - Krško 1:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Žganec, Pospeh (oba Ljubljana) in Perger (Limbuš).
* Strelec: 1:0 Brekalo (17./ag).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Grgič, Kontek, Gliha (od 75. Krajnc), Petrovič, Vrbanec, Tahiraj (od 90. Martinovič), Horvat, Rogina, Kidrič (od 73. Trdina).
* Krško: Zalokar, Kulints, Brekalo, Ejup, Štefulj, Zakrajšek (od 46. Ogrinec), Sokler (od 79. Mandič), Volarič, Da Silva, Srečković, Ristovski (od 64. Vekič).
* Rumen karton: Štefulj.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Aluminija so v sedmem krogu vknjižili četrto zmago, s katero so se vsaj začasno zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Izbranci Oliverja Bogatinova ostajajo najlepše presenečenje dosedanjega dela državnega prvenstva, nove tri točke pa jim je prinesel Erik Gliha z golom v 17. minuti. Krčani, ki so izgubili drugič v tej sezoni in so na sedmem mestu, so sicer dosegli izenačujoč zadetek, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Ob koncu prvega polčasa so imeli več strelov gosti, a so po 45 minutah igre zaostajali. Aluminij je povedel v 17. minuti, ko je Erik Gliha z leve strani podal v kazenski prostor proti Roku Kidriču, krška obramba je bila premalo zbrana. Slavko Brekalo se je ob poskusu izbijanja dotaknil žoge, ta se je odbila od tal in končala za hrbtom Marka Zalokarja.

V 24. minuti so Krčani zapravili do takrat najlepšo priložnost. Streljal je Marco Da Silve, njegov poskus je s kar nekaj težavami ustavil Luka Janžekovič. Štiri minute kasneje je z roba kazenskega prostora poskusil Anton Rogina in meril čez prečko.

Gosti so v zadnjih desetih minutah dvakrat nevarno zapretili, prvič preko Nenada Srečkovića, drugič preko Milana Ristovskega, obakrat je bil na mestu Janžekovič.

Uvod drugega polčasa je bilo bolj umirjen, prvo priložnost so si v 57. minuti priigrali gosti preko Da Silve. V 63. minuti je nevarno streljal Srečković, Janžekovič je z nekaj težavami odbil.

V 71. minuti so Krčani spravili žogo v gol Aluminija, ki je bil v teh trenutkih nevarnejši tekmec. Gol je dosegel Srečković, toda veselje gostov je bil kratko, saj so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Šest minut kasneje je z dobrih 30 metrov poskusil Da Silva, Janžekovič je bil na mestu. Preostanek drugega polčasa je bil v domeni Krškega, ki je vse stavil v napad, a so bili Posavci v zaključkih premalo zbrani.

Aluminij bo v osmem krogu igral doma proti Gorici, Krško bo gostil Maribor. Obe tekmi bosta 15. septembra.

Tekst: STA 

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Krško
    Prvoligaše od prvega reprezentančnega premora v letošnji sezoni loči le še 90 minut. Spored sedmega kroga PLTS bodo odprli Kidričani in Krčani, ki se na igrišču Aluminija še niso veselili prvoligaške zmage.

DELI NA