Brez golov v Prekmurju

Mura - Triglav 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Kordež (Maribor) in Benc (Rače).
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Kouter, Bošković, Šturm, Kozar, Peričić (od 46. Karničnik), Lorbek, Šušnjara (od 83. Maroša), Maruško, Horvat (od 58. Čerimagić), Sirk.
* Triglav: Arko, E. Kryeziu, Rogelj, Udovič, Kumer, Mlakar, Tiajnić, Elsner, Majcen, D. Kryeziu, Žurga.
* Rumeni kartoni: Kozar, Karničnik, Čerimagić, ; Kumer, E. Kryeziu, Udovič, Arko.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj Sobočanov, ki so igrali brez Žige Kousa, in Kranjčanov, ki so pogrešali Momirja Bojića, ni postregel z zadetki. Tako črno-beli še vedno čakajo kranjski "skalp" v tej sezoni, na prvih dveh medsebojnih tekmah sta se ekipi najprej razšli z remijem v Fazaneriji, nato pa so Gorenjci Prekmurce doma premagali s 3:0. Mura bo prezimila na šestem mestu, Triglav pa je s točko zapustil dno lestvice in se na zimski premor odpravlja s predzadnjega mesta.

Prvi polčas v Prekmurju je ponudil enakovredno igro tekmecev, ki sta imela po eno lepo priložnost. Mura je zagrozila v 13. minuti, ki je Luka Šušnjara meril z glavo, a le malce premalo natančno, na drugi strani pa je bil najnevarnejši David Tijanić v 37. minuti, ko je povsem neoviran streljal z glavo iz bližine, a je Matko Obradović žogo odbil.

Murin vratar je posredoval tudi v šesti minuti po poskusu Toma Žurge, kranjski vratar Jalen Arko pa je imel nekaj dela v 12. minuti, potem ko je po kotu z glavo streljal Rok Sirk.

V 49. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Tomi Horvat, toda Arko je znova posredoval brez večjih težav. Sledilo je obdobje brez velikih priložnosti, ki se je ob sicer borbeni predstavi obeh ekip vleklo vse do izdihljajev tekme.

Šele v 89. minuti je Mura prišla do lepe priložnosti, ko je Amadej Maroša v kazenskem prostoru prišel do strela, Tilen Mlakar pa mu je s posredovanjem preprečil veselje. V 90. minuti pa je čez gol iz ugodnega položaja z enajstih metrov sprožil še Sirk. Isti igralec je že globoko v sodniškem dodatku še enkrat poskusil z glavo, a prešibko streljal.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Triglav
    Kdo se bo veselil v Fazaneriji? Mura bo v zadnji jesenski preizkušnji pričakala Triglav, ki je minuli vikend zdrsnil na rep lestvice. Sobočani so na domači zelenici izgubili s Celjani, jesen pa želijo zaključiti z zmago.

DELI NA