08.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
Celjani do točke v Mariboru

Maribor - Celje 0:0

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 3000, sodniki: Jug (Tolmin), Vojska (Dob) in Kasapović (Ljubljana).
* Strelci: /.
* Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec (od 75. Vršič), Ogrinec (od 64. Kabha), Bohar, Bajde (od 75. Kramarič), Tavares, Mešanović.
* Celje: Jurhar, Džinić, Travner, Vidmajer (od 81. Cikaqi), Brecl, Pišek, Štraus (od 49. Pungaršek), Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Križan (od 57. Gatarič).
* Rumeni kartoni: Milec, Kabha; Štraus.
* Rdeči karton: /.

Celjsko moštvo je v Ljudskem vrtu z novim strategom Dušanom Kosičem osvojilo veliko točko. Za domače, ki so še vedno neporaženi, je bila to generalka pred sredino prvo tekmo lige prvakov in trener Darko Milanič je proti vselej neugodnim Celjanom na teren poslal domala najboljšo enajsterico. Kar pa ni bilo dovolj za pogumne Celjane, ki so z dokaj enakovredno igro prišli do zaslužene točke.

Prvi strel na tekmi so sprožili Celjani, ko je Filip Dangubić v deveti minuti prestregel žogo, podal v kazenski prostor Rudiju Požegu Vancašu, ki je z leve strani streljal preslabo in Jasmin Handanović je z lahkoto ujel žogo.

Do sredine prvega polčasa je igra potekala med kazenskima prostoroma, z malo akcijami za zaključni strel. Nekateri poskusi domačih so končali visoko čez gol. V 30. minuti se je do žoge dokopal Mitja Križan, a tudi njegov strel z leve strani ni bil pretirano zahteven za Handanovića.

Do konca prvega polčasa so domači le pritisnili na vrata gostov. V 39. minuti je Gregor Bajde poslal predložek z desne strani, Mitja Viler pa je iz bližine žogo poslal mimo leve vratnice. V 44. minuti je žoga prvič letela v okvir vrat gostujoče ekipe, vendar je Tavaresov strel z glavo končal v naročju Metoda Jurharja.

Drugi polčas je ponudil bolj dinamično igro. Na obeh straneh so se vrstile akcije, tudi obrambi nista bili preveč zanesljivi in sta povzročali nekaj zmede. Pravega strela proti vratom gledalci niso videli. V 72. minuti je strel Damjana Boharja z desne strani končal na zunanjem delu mreže, v 75. minuti je Jure Travner tik pred svojim vratarjem blokiral strel Jasminu Mešanoviću.

Kljub temu, da se je domačim mudilo pri dosegi gola, je v 83. minuti imel Handanović veliko dela, ko je Križanov strel z leve strani odbil v kot. Po tej akciji se je igra povsem preselila na polovico gostov, celjsko moštvo pa je iskalo luknje in v zadnji minuti rednega dela je žoga po strelu Nikole Gatarića končala tik mimo leve vratnice.

Mešanović bi v sodniškem dodatku lahko odločil zmagovalca, toda žogo po njegovem močnem strelu z desetih metrov, ki je bil najlepša priložnost na tekmi, je Jurhar odbil v kot in Celjanom zagotovil veliko točko.

Mariborčani bodo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Novi Gorici, Celjani pa bodo dva dni prej gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Mariborčane pred prvo tekmo skupinskega dela UEFA Lige prvakov čaka štajerski derbi. Celje v Ljudski vrt prihaja z novim trenerjem Kosičem, v vijoličasti opravi pa bi se lahko vnovič predstavil povratnik Dare Vršič.

DELI NA