Celjani do zmage proti Aluminiju

Celje - Aluminij 1:0 (1:0)

* Stadion Arena Petrol, sodniki: Obrenović, Kordež (oba Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
* Strelec: 1:0 Lupeta (18.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić (od 64. Hadžić), Barišić, Pungaršek (od 71. Pišek), Cvek, Cvijanović, Požeg Vancaš, Lupeta (od 83. Podlogar), Volaš.
* Aluminij: Janžekovič, Kocić (od 46. Kramer), Damiš, Turkalj, Jakšić, Zeba, Tahiraj (od 84. Rebernik), Vrbanec, Muminović (od 40. Mesec), Škoflek, Bizjak.
* Rumena kartona: Hadžić; Jakšić.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so bili tisti, ki so kot zadnji porazili Celjane. Tokrat pa niti oni niso prekinili celjskega niza neporaženosti (ta traja že devet tekem). Še več, Jucie Lupeta je poskrbel za 12. zmago v sezoni, po kateri Celjani na petem mestu še vedno zaostajajo štiri točke za četrtouvrščeno Gorico. Aluminij po 15. porazu ostaja predzadnji s točko zaostanka za osmouvrščenim Krškim, ki v nedeljo gosti Olimpijo.

Celjani so konkretneje začeli tekmo in nanizali nekaj strelov, povedli pa so v 18. minuti, ko je s svojim prvencem v celjskem dresu za 1:0 zadel Portugalec Jucie Lupeta. To je bila praktično tudi zadnja resna akcija ob izdihljajih prvega polčasa. Nato pa sta v 42. in 45. minuti nenatančno merila Lovro Cvek in Lupeta, poskus Rudija Požega Vancaša ob koncu prvega dela pa je ustavil Luka Janžekovič, vratar gostov, ki v prvih 45 minutah proti vratom Matjaža Rozmana (ta je zamenjal poškodovanega Matica Kotnika) niso sprožili niti enega strela.

Zato pa je novega nevarnega že v 47. minuti izvedel Dalibor Volaš, ki je zadel okvir vrat. V nadaljevanju so Celjani še naprej lažje prihajali do zaključnih strelov (Volaš, Lupeta, Goran Cvijanović, Rudi Požeg Vancaš) kot gostje, ki pa so se vendarle bolj pogumno spustili v boj in tudi sami trikrat (neuspešno) sprožili proti vratom Celja. Toda ne enim ne drugim ni uspelo več spremeniti izida.

Celjani bodo v 31. krogu prihodnjo nedeljo gostili Koper, Aluminij pa Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Celjani bodo po že treh zaporednih remijih novo zmago iskali proti Kidričanom. Aluminij bo v knežjem mestu storil vse, da vsaj do nedelje skoči pred Krčane, domača četa pa bo skušala maščevati poraz s konca jesenskega dela PLTS.

DELI NA