Celjani dobili lokalni derbi

Rudar - Celje 1:2 (0:0)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Žganec, Kasapović (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 1:0 Billong (57.), 1:1 Hadžić (60.), 1:2 Podlogar (89.).
* Rudar: Radan, Jahić, Billong, Zec, Iharoš, Trifković (od 76. Pišek), Babić, Bolha (od 87. Bokalić), Črnčič (od 66. Vručina), Glavina, Mary.
* Celje: Kotnik, Travner, Hadžić, Džinić, Brecl, Pungaršek (od 73. Klemenčič), Cvek, Cvijanović, Rahmanović (od 60. Podlogar), Požeg Vancaš, Volaš (od 60. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Iharoš, Billong; Rahmanović, Požeg Vancaš.
* Rdeči karton: /.

Celjani so tudi v Velenju nadaljevali niz spomladanske neporaženosti, na drugi strani pa so Velenjčani doživeli tretji zaporedni poraz. Po anemičnem prvem polčasu sta ekipi v drugem pokazali bolj razburljivo predstavo, v kateri so nekaj več poguma in odločnosti pokazali gosti ter tako ostajajo v igri za četrto mesto. Velenjčani ostajajo sedmi, a z vse večjim zaostankom za zgornjim delom lestvice.

Ekipi v prvem polčasu nista navdušili gledalcev v Velenju. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, s številnimi napakami pri podajah in posledično redkimi priložnostmi. Prvi resnejši strel so gledalci videli šele v 24. minuti, ko je le malce mimo domačih vrat meril Nino Pungaršek s 25 metrov.

Pri Velenjčanih je dvakrat zagrozil Dominik Glavina, najprej je v 25. minuti njegov poskus obranil Matic Kotnik, v 33. minuti pa je po tem, ko je John Mary v kazenskem prostoru odvzel žogo Elvedinu Džiniću in podal v sredino, s približno desetih metrov žogo poslal visoko čez gol. Tik pred koncem polčasa je od daleč dobro sprožil Stjepan Babić, izkazal pa se je Kotnik.

Takoj po začetku drugega polčasa je Amar Rahmanović z volejem zgrešil cilj, v naslednjih minutah pa so oboji (večkrat Celjani) sprožili še nekaj strelov in napovedali bolj razburljiv drugi del igre.

Domači navijači so se tako v 57. minuti razveselili vodilnega zadetka, po podaji Damjana Trifkovića iz desnega kota je žoga prišla do Jean-Clauda Billonga, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Toda vodstvo ni trajalo dolgo, v 60. minuti je namreč svoj prvi zadetek v sezoni dosegel Damir Hadžić, ko je z glavo zadel po podaji iz kota.

Zatem sta pri Celju poskusila še Lovro Cvek in Elvedin Džinić, pri domačih pa je kmalu po vstopu v igro do strela prišel Bojan Vručina, a je izgubil boj s Kotnikom. Na drugi strani je Matej Podlogar sprožil malce izven kazenskega prostora, Matej Radan pa je dobro posredoval.

V 73. minuti je zunanji del celjske mreže zatresel John Mary, sedem minut pozneje pa domače Jucie Lupeta. V 82. minuti so Celjani zagrozili dvakrat v isti akciji, ki jo je s strelom malce čez vrata končal Cvek. Pred tem je Radan izvrstno obranil strel Jureta Travnerja.

V 89. minuti pa so Celjani odločili tekmo, ko je po protinapadu in podaji Rudija Požega Vancaša zadel Matej Podlogar. To je bil za 26-letnega Ljubljančana četrti zadetek v sezoni.

Velenjčani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Domžalah pri Kalcerju, Celjani pa bodo dan prej gostili Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Celje
    Sredin spored bodo s sosedskim spopadom odprli Celjani in Velenjčani. V nadaljevanju PLTS gre bolje grofom, ki so spomladi še ena od treh neporaženih ekip, knapi pa so po porazu v Kidričevem zaostali za želenim četrtim mestom. Se lahko vrnejo v igro?

DELI NA