Celjani zaustavili Olimpijo

Celje - Olimpija Ljubljana 0:0

* Stadion Z'dežele, sodniki: Kajtazović (Kranj), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).
* Strelci: /.
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Žinko, Pišek, Pungaršek (od 67. Križan), Lupeta (od 88. Šušnjara), Požeg Vancaš, Dangubić.
* Olimpija: Vodišek, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija, Tomić (od 66. Boateng), Kapun (od 86. Miškić), Alves, Savić, Vombergar (od 76. Benko).
* Rumeni kartoni: Travner, Vidmajer; Kapun, Miškić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so še tretjič zapovrstjo pod vodstvom Dušana Kosića igrali 0:0. Pred tem so takšen izid iztržili proti Mariboru in Krškemu, danes pa še proti Olimpiji, ki se je tako spet točkovno izenačila z Mariborom, a je sama na vrhu lestvice zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih. Na desetih tekmah so jih izbranci Igorja Bišćana prejeli zgolj štiri.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, prvo lepo priložnost pa so si pripravili v 19. minuti, ko se je po lepi podaji Ricarda Alvesa sam pred Metodom Jurharjem znašel Andres Vombergar, a se je celjski vratar izkazal.

Še bolj vroče je bilo v 40. minuti. Najprej je Alves z desne strani neposredno s prostega strela meril proti golu, Jurhar je žogo odbil do Nika Kapuna, ki je žogo poslal proti mreži, a jo je na golovi črti (gosti so menili, da je šla žoga čez njo) odbil Elvedin Džinić, nato pa je do strela prišel še Mitch Apau, a zadel prečko.

Celjani so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko si je Rudi Požeg Vancaš 15 metrov od gola pripravil prostor za strel, toda žogo je ukrotil ljubljanski čuvaj mreže Rok Vodišek.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Dario Čanađija, ki je streljal od daleč, žoga pa je zletela malo čez gol. V 67. minuti so imeli gosti obetaven protinapad, a zadnja podaja Kingsleyja Boatenga ni prišla k pravemu naslovniku.

Tudi v naslednjih minutah so Ljubljančani pritiskali, si želeli priti do zadetka, toda pravega zaključka niso sestavili. Zato pa so bili blizu zadetka v 90. minuti Celjani, Amadej Brecl je z roba kazenskega prostora zadel prečko.

Celjani bodo v 11. krogu v petek gostili Domžale, Ljubljančani pa bodo dva dni pozneje gostili Gorico.

 

 

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Dušan Kosič je v preteklosti sedel na klopi Olimpije, v soboto pa bo stal nasproti nekdanjega kluba. Celjski strateg še čaka na prvo ligaško zmago, Ljubljančani pa so uvodno četrtino prvensva sklenili neporaženi.

DELI NA