Domžalčani iz Kidričevega s tremi točkami

Aluminij - Domžale 1:2

Nogometaši Aluminija so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:0).
* Športni park, gledalcev 250, sodniki: Skomina (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec) in Perger (Maribor).
* Strelci: 0:1 Alvir (59.), 1:1 Horvat (66.), 1:2 Hebaj (77.).
* Aluminij: Kovačić, Ploj, Zeba, Šme, Jakšić, Jurčević, Horvat, Rogina, Petrovič, Tahiraj (od 80. Krajnc), Štor (od 79. Makengo).
* Domžale: Milić, Tubić, Klemenčič, Žužek, Rom, Husmani, Hodžić (od 62.Hebaj), Vetrih, Gnezda Čerin, Franjić (od 46. Alvir), Bizjak (od 78.Nicholson).
* Rumena kartona: Šme; Hodžić.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so brez kaznovanih Gabra Dobrovoljca in Matije Široka prišli do 20. zmage v prvenstvu, s katero so le še potrdili tretje mesto in se drugouvrščeni Olimpiji približali na sedem točk. Do konca prvenstva jih čakata še domači tekmi s Krškim in Olimpijo ter gostovanje v Kranju.

V prvem polčasu so bili nevarnejši domači nogometaši, že v deveti minuti je Luka Štor močno streljal, Dejan Milić pa je žogo odbil v vratnico. Štor je še drugič na tekmi zatresel okvir vrat v 27. minuti, ko je žogo že poslal mimo Milića, a je ta zadela vratnico. Domžalski vratar se je izkazal tudi v 40. minuti, najprej po strelu Francesca Tahiraja, potem pa še Lucasa Horvata, ki je sprožil s 16 metrov.

Gosti so nase opozorili v 12. minuti, ko je Nermin Hodžić zadel le zunanji del mreže, in v 38. minuti, ko je Matija Rom streljal z glavo, na črti pa je žogo v kot odbil Josip Zeba.

V uvodu drugega dela so bili spet nevarnejši domači, najprej je malce z desne streljal Anton Rogina, a je Milić žogo odbil, v 50. minuti pa je Štor neoviran z enajstih metrov žogo poslal visoko čez gol. V 59. minuti pa so gosti povedli. Lovro Bizjak je podal za hrbet domače obrambe do Marka Alvirja, ta pa je nato s strelom iz prve po tleh ugnal Matijo Kovačića. V 66. minuti so domači izenačili. Najprej je z desne sprožil Tahiraj, Milić pa je žogo odbil predse, od koder jo je z glavo v mrežo poslal Horvat. Na drugi strani je Bizjak v 68. minuti zgrešil malce z leve, v 74. minuti pa je poskusil še enkrat z leve, Kovačić pa je bil na mestu. Tri minute pozneje je bil še enkrat aktiven Bizjak, ki je z leve podal pred gol, kjer je bil Rubin Hebaj in zadel za domžalsko vodstvo.

Domači so znova ogrozili vrata Domžal v 83. minuti, ko je z desetih metrov žogo čez gol poslal Alen Krajnc, ob koncu pa je neuspešno poskusil še Dejan Petrovič, tako da je ostalo pri zmagi Domžal. Kidričani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Kranju, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Krško.

 

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Domžale
    Aluminij se je z goriškim skalpom približal obstanku v Prvi ligi Telekom Slovenije, Kidričani pa bodo v razmaku treh dni na domačih tleh gostili še eno srečanje. Na Štajerskem gostujejo Domžalčani, ki z rdečimi še niso izgubili.

DELI NA