Domžalčani potrdili Evropo

Aluminij - Domžale 0:0

* Športni park, gledalcev 250, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: /.
* Aluminij: Kovačič, Petrović, Kramer (od 62. Škoflek), Vrbanec (od 67. Mesec), Bizjak, Muminović, Zeba, Turkalj, Rebernik (od 78. Tahiraj), Jakšić, Kocić.
* Domžale: Milić, Brachi, Vetrih, Firer (od 71. Bratanović), Repas, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Franjić (od 56. Matjašič), Majer (od 78. Žužek), Husmani.
* Rumeni kartoni: Petrović, Jakšić; Franjić.
* Rdeči karton: /.

Aluminij je niz neporaženosti podaljšal na pet tekem. Z zmago bi se povzpel celo na sedmo mesto, a domžalskega vratarja ni znal premagati, tako da ostaja deveti. Ima pa le točko zaostanka za osmim Krškim in dve za sedmim Rudarjem. V zadnjem krogu pa ga čaka težko delo na gostovanju v Ljubljani, medtem ko bo Rudar gostil Radomlje, Krško pa bo gostovalo v Mariboru. Na drugi strani so bolj zadovoljni v Domžalah, saj so izpolnili cilj pred sezono in se spet uvrstili v evropska tekmovanja.

Nogometaši ene in druge ekipe v prvem polčasu niso pokazali prav veliko zaključnih strelov, vratarja Matija Kovačič in Dejan Milić posledično nista imela veliko dela. Še najbolj nevarni so bili domači v 33. minuti, ko je po prodoru Milana Kocića do strela s 16 metrov prišel Sanin Muminović in za malo zgrešil cilj.

V uvodu drugega dela so gledalci spremljali malce živahnejšo predstavo, v 61. minuti pa so bili gostitelji celo blizu vodstva, ko je s 25 metrov sprožil Mihael Rebernik in zatresel prečko. Deset minut pozneje je na drugi strani iz bližine streljal Elvis Bratanović, vratar Kovačić je žogo z izvrstnim posredovanjem odbil in čeprav so bili gosti prepričani, da je žoga prešla golovo črto, se sodniki s tem niso strinjali.

V 84. minuti je domači vratar Kovačič moral posredovati še po strelu Jana Repasa, ki je poskusil v kazenskem prostoru, minuto zatem pa je na drugi strani streljal Muminović, nogo je podstavil Zeni Husmani, žoga pa je zletela le malo mimo leve vratnice.

Aluminij bo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostoval v Ljubljani, Domžale pa bodo gostile Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Domžale
    Kidričani nadaljujejo z lovom na prvoligaški obstanek. Aluminij, ki je neporažen zadnje štiri kroge, bo skušal pozitivno serijo nadaljevati tudi v tekmi z Domžalčani, ki pa na Štajersko prihajajo z jasnim ciljem, saj želijo z zmago potrditi Evropo.

DELI NA