Domžalčani v priprave zakorakali brez novincev

Počitka je konec tudi za domžalske nogometaše. Simon Rožman je v ponedeljkovem dopoldnevu pozdravil 23 nogometašev, med katerimi ni bilo novih obrazov, se je pa vadbi s članskim moštvom pridružilo nekaj obetavnih članov kluba.

Na uvodnem treningu so upravičeno manjkali Senijad Ibričić, Shamar Nicholson, Gaber Dobrovoljc, Amedej Vetrih in Petar Franjić in Nermin Hodžić, ki so dobili še nekaj prostih dni. Moštvu bodo že od prvega dne priprav priključeni lanskoletni mladinci Adam Gnezda Čerin, Blaž Urh, Denis Tubić in Luka Guček, enako velja tudi za Daria Kolobarića in Jošta Urbančiča, ki še imeta pravico nastopa za mladinsko ekipo. Z moštvom so vadili tudi Kristijan Šipek, Marko Huč, Gaber Petric in Lovro Vrandečič, ki so v minuli sezoni kot posojeni nogometaši nastopali za Dob oziroma Zarico.

Luka Žinko, Senad Jarović in Kristjan Sredojević niso več člani domžalskega kluba, saj jim je ob koncu meseca maja potekla pogodba, ob Kamniški Bistrici pa si želijo, da bi nadaljevali zgodbo z Markom Alvirjem. Hrvat, ki se je pozimi kot posojeni član praške Slavije vrnil v Domžale, na Češkem ureja klubski status. Del rumene zasedbe ostaja Lovro Bizjak: »Veseli smo, da smo se znova zbrali. Premor je bil kratek, a dovolj dolg, da smo se spočili in nabrali novih moči. Sezona, ki prihaja, bo polna novih izzivov, a se jih vsi že veselimo. Vemo, kakšni so naši cilji, zato je pomembno, da v pripravljalnem obdobju opravimo vse, kar nam je zastavil naš strokovni štab. Nedvomno se že veselimo prvih tekem, a je do tja še daleč.«

»Pripravljalno obdobje imamo v celoti zastavljeno, tako da smo zelo mirno, a z visoko delovno vnemo začeli z aktivnostmi za novo sezono. Fantje so na zbor prišli dobro pripravljeni, spočiti, predvsem pa željni dela. Imeli bomo odlične pogoje za treniranje, za kar bi se v prvi vrsti zahvalil vodstvu kluba. Še naprej bomo stremeli k temu, da bi kazali prepoznavno napadalne, dinamične in agresivne igre, s katerimi želimo ustvarjati vse pogoje za napredek kluba in naših nogometašev. Vsekakor se že vsi veselimo dela, predvsem pa prihajajočih izzivov, ki se bodo zvrstili že kmalu,« je po prvem treningu v novi sezoni dejal trener Simon Rožman.

Domžalčani bodo prvo pripravljalno srečanje odigrali že v soboto, ko se bodo udarili z mladinsko selekcijo kluba.

Tekst: PDo
Foto: NK Domžale

SORODNE NOVICE

 • 18.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Gorica - Domžale
  Nedelja bo v znamenju velikega derbija, zanimiv spopad pa se obeta tudi na severu Primorske. Goričani in Domžalčani so v preteklosti odigrali že nekaj izrednih dvobojev, kdo bo boljši tokrat?
 • 15.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Belima zapolnil luknjo po odhodu Bizjaka
  Domžalčani so v nekaj dneh ostali brez dveh pomembnih členov začetne enajsterice, vodstvo kluba pa je že tedaj napovedalo, da se bosta ob Kamniško Bistrico preselila vsaj dva novinca. Prvi je že potrjen, gre za Rubeno Belimo, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije branil barve Kopra.
 • 14.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Bizjak k domžalskemu krvniku
  Po Matiji Široku se od rumene družine poslavlja še en pomemben člen začetne enajsterice. Lovro Bizjak bo nogometno pot nadaljeval v Rusiji, pri domžalskem krvniku v kvalifikacijah UEFA Evropske lige, Ufi.
 • 12.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžalčani z novo zmago pod vrh
  Nogometaši Domžal so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 3:1 (2:0).
 • 10.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Domžale - Aluminij
  Za Domžalčani je teden, ki ga bodo skušali čimprej pozabiti. Rumeni so po dveh porazih zbrali misli in pozornost usmerili proti nedeljskemu spopadu z Aluminijem, ki se bo ob Kamniški Bistrici pobiral po porazu z Mariborom.
 • 08.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Širok se seli na Ciper
  Simon Rožman je že v Murski Soboti pogrešal Matijo Široka, danes pa je jasno, da Primorec zapušča rumeno družino. Bočni branilec se seli na Ciper, pridružil se je tamkajšnjemu prvoligašu Pafosu, ki ga je v lanski sezoni vodil Luka Elsner.
 • 05.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Mura visoko premagala Domžale
  Nogometaši Mure so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 5:1 (2:0).
 • 03.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Mura - Domžale
  Vodilni Domžalčani se po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske lige odpravljajo v Prekmurje. Mura je prav tako še neporažena, črno-beli so se z remijem vrnili tudi iz Maribora. Kdo bo krajšo potegnil v nedeljo?
 • 31.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Hebaj se je vrnil v Albanijo
  Domžalčani se po novi ligaški zmagi pripravljajo na povratni obračun z rusko Ufo. Rumeni bodo napadli tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske lige, četi trenerja Rožmana pa zagotovo ne bo pomagal albanski napadalec Rubin Hebaj.
 • 29.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Rumeni z zmago na vrh
  Nogometaši Domžal so v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:1 (1:0).

DELI NA