11.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
Domžalčani v priprave zakorakali brez novincev

Počitka je konec tudi za domžalske nogometaše. Simon Rožman je v ponedeljkovem dopoldnevu pozdravil 23 nogometašev, med katerimi ni bilo novih obrazov, se je pa vadbi s članskim moštvom pridružilo nekaj obetavnih članov kluba.

Na uvodnem treningu so upravičeno manjkali Senijad Ibričić, Shamar Nicholson, Gaber Dobrovoljc, Amedej Vetrih in Petar Franjić in Nermin Hodžić, ki so dobili še nekaj prostih dni. Moštvu bodo že od prvega dne priprav priključeni lanskoletni mladinci Adam Gnezda Čerin, Blaž Urh, Denis Tubić in Luka Guček, enako velja tudi za Daria Kolobarića in Jošta Urbančiča, ki še imeta pravico nastopa za mladinsko ekipo. Z moštvom so vadili tudi Kristijan Šipek, Marko Huč, Gaber Petric in Lovro Vrandečič, ki so v minuli sezoni kot posojeni nogometaši nastopali za Dob oziroma Zarico.

Luka Žinko, Senad Jarović in Kristjan Sredojević niso več člani domžalskega kluba, saj jim je ob koncu meseca maja potekla pogodba, ob Kamniški Bistrici pa si želijo, da bi nadaljevali zgodbo z Markom Alvirjem. Hrvat, ki se je pozimi kot posojeni član praške Slavije vrnil v Domžale, na Češkem ureja klubski status. Del rumene zasedbe ostaja Lovro Bizjak: »Veseli smo, da smo se znova zbrali. Premor je bil kratek, a dovolj dolg, da smo se spočili in nabrali novih moči. Sezona, ki prihaja, bo polna novih izzivov, a se jih vsi že veselimo. Vemo, kakšni so naši cilji, zato je pomembno, da v pripravljalnem obdobju opravimo vse, kar nam je zastavil naš strokovni štab. Nedvomno se že veselimo prvih tekem, a je do tja še daleč.«

»Pripravljalno obdobje imamo v celoti zastavljeno, tako da smo zelo mirno, a z visoko delovno vnemo začeli z aktivnostmi za novo sezono. Fantje so na zbor prišli dobro pripravljeni, spočiti, predvsem pa željni dela. Imeli bomo odlične pogoje za treniranje, za kar bi se v prvi vrsti zahvalil vodstvu kluba. Še naprej bomo stremeli k temu, da bi kazali prepoznavno napadalne, dinamične in agresivne igre, s katerimi želimo ustvarjati vse pogoje za napredek kluba in naših nogometašev. Vsekakor se že vsi veselimo dela, predvsem pa prihajajočih izzivov, ki se bodo zvrstili že kmalu,« je po prvem treningu v novi sezoni dejal trener Simon Rožman.

Domžalčani bodo prvo pripravljalno srečanje odigrali že v soboto, ko se bodo udarili z mladinsko selekcijo kluba.

Tekst: PDo
Foto: NK Domžale

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Poraz Domžal in remi Rudarja
  Prvoligaši nadaljujejo s pripravami na sezono 2018/19, sredo pa so za prvo preizkušnjo izkoristili Domžalčani in Velenjčani. Rumeni so izgubili z Vardarjem, knapi pa so remizirali z avstrijskim Bleiburgom.
 • 15.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Ameriško-hrvaški branilec povečal konkurenco ob Kamniški Bistrici
  Domžalčani so predstavili prvega poletnega novinca v svojem moštvu. Nov adut obrambne vrste zasedbe Simona Rožmana je ameriško-hrvaški branilec Darick Kobie Morris, ki se ob Kamniško Bistrico seli iz vrst druge ekipe zagrebškega Dinama.
 • 07.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kirm še eno leto v rumenem
  Nogometaši Maribora so se danes zbrali na uvodni večerji, v ponedeljek pa bo svoje varovance pozdravil tudi domžalski strateg Simon Rožman. Med njimi bo tudi Andraž Kirm, ki bo po podaljšanju pogodbe vsaj še eno sezono nosil rumeni dres.
 • 27.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  S točko v Domžalah je prvak Olimpija
  Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
 • 26.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Mulalić še tri leta ob Kamniški Bistrici
  Vodstvo domžalskega prvoligaša je dan pred koncem sezone sodelovanje podaljšalo še z enim vidnim članom igralske zasedbe. Ajdin Mulalić, ki je spomladi med vratnicama zamenjal Dejana Milića, bo ob Kamniški Bistrici ostal naslednja tri leta.
 • 25.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Domžale - Olimpija
  Le še zadnjih 90 minut. Nedelja bo ponudila še zadnje odgovore, v prvi vrsti pa bo odločila tudi bitko za naslov državnega prvaka. Ljubljančani bodo prednost pred Mariborom branili v Domžalah. Jo bodo ob Kamniški Bistrici tudi zadržali?
 • 23.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Visoka zmaga Domžal
  Nogometaši kranjskega Triglava so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:1).
 • 22.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Triglav Kranj - Domžale
  Do zaključka sezone nas ločita le še dva kroga, odprtih pa je še nekaj front. Tudi bitka za deveto mesto še ni odločena, za zdaj pa bolje kaže Kranjčanom, ki se bodo v sredo udarili z Domžalami.
 • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžalčani do domače zmage nad Krškim
  Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).

DELI NA