Domžale in Olimpija za pokalni naslov

Na koprski Bonifiki bo jutri ob 20.30 potekal veliki finale Pokala Slovenije, v katerem se bodo pomerili nogometaši Domžal in Olimpije. Predtem bomo dobili tudi zmagovalca v Ženskem finalu Pokala NZS in Mladinskem pokalu finala NZS.

V sredo bo na sporedu še zadnje dejanje klubske nogometne sezone, finale pokalnega tekmovanja, ki ga bo tradicionalno gostila koprska Bonifika. Za kristalno lovoriko se bosta udarili moštvi Domžal in Olimpije, ki ne skrivata velike želje po naslovu pokalnih zmagovalcev.

Oba kluba sta v letošnji sezoni zelo izenačena, kar dokazuje tudi prvenstvena lestvica, kjer so Ljubljančani zasedli tretje mesto s štirimi točkami prednosti pred četrtouvrščenimi Domžalami. Finalista sta si prav skozi ligaško tekmovanje prislužila mesto v kvalifikacijah za Uefa Evropsko ligo, tako da bosta jutrišnjo tekmo na prvi pogled pričakala brez dodatnega pritiska.

Poglobljena slika kljub temu razkriva, da bo v obeh taborih zelo napeto. Domžalčani, ki na zadnjih petih tekmah niso okusili slasti zmage, so v zadnjih letih neprestano v vrhu slovenskega nogometa, a že dolgo čakajo na lovoriko. Zadnjo so namreč osvojili leta 2011, ko so prav v finalu Pokala Slovenije premagali Maribor. Ljubljančani so na drugi strani razočarani predvsem z letošnjo ligaško sezono, v kateri niso uspeli obraniti naslova državnih prvakov, tako da vidijo v pokalni lovoriki lep obliž na prvenstvene rane.

V Kopru se sicer obeta odlično nogometno vzdušje, saj bosta imela oba finalista močno podporo navijačev. Glavni sodnik srečanja bo Slavko Vinčič, ki se bo skliceval na podporo Tomaža Klančnika, Andraža Kovačiča, Radeta Obrenoviča in Roberta Ponisa. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Matej Jug.

Finale Pokala Slovenije:

Sreda, ob 20.30: Domžale – Olimpija

Stadion: ŠRC Bonifika Koper
Vstopnice: 10 €, več informacij..
Glavni sodnik: Slavko Vinčič
Neposredni televizijski prenos: TV Slovenija 2
Prepoved nastopa: Alvaro Rodriguez Brachi (Domžale) in Blessing Chibuike Eleke (Olimpija)
Domžale, pot do finala: Tolmin – Domžale 1:4 (osmina finala); Krško – Domžale 0:2, Domžale – Krško 2:1 (četrtfinale); Domžale – Krka 2:0, Krka – Domžale 0:2 (polfinale).
Olimpija, pot do finala: Turnišče – Olimpija 0:2 (osmina finala); Olimpija – Aluminij 2:1, Aluminij – Olimpija 1:4 (četrtfinale); Olimpija – Maribor 2:1, Maribor – Olimpija 1:1 (polfinale)
Domžale, pokalni prvaki: 2011
Olimpija, pokalni prvaki: /

Simon Rožman, trener Domžal pred finalom Pokala Slovenije: »Veseli me dejstvo, da so vsi igralci zdravi, kar je na koncu sezone zelo pomembno. Še bolj pomembno je, da so fantje izredno motivirani za ta spektakel, na katerega komaj čakajo. Veliko skrivnosti ni in v obeh taborih vemo, kaj nas čaka. Sam računam na lep spektakel, čeprav morda tekma ne bo lepa na oko.«

Safet Hadžič, trener Olimpije pred finalom Pokala Slovenije: »Normalno je, da pričakujemo, da bomo tekmo dobili. Verjamem v svoje fante, spoštujem pa Domžale, izjemno ekipo s štirimi reprezentanti. A mislim, da bomo pred številnimi našimi navijači to tekmo dobili mi.«



Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 21.02.2024 | Prva liga Telemach
    Mininalna zmaga Olimpije proti Domžalam
    Nogometaši Olimpije so v 22. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 19.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Olimpija po zmagi nad Radomljami pričakuje še drugo zasedbo iz domžalske občine, ki pa spomladi še nima točk. Komu bo pripadel sosedski spopad?
  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    Nekdanji napadalec Domžal oblekel dres Olimpije
    Ivan Durdov, ki smo ga na zelenicah Prve lige Telemach spoznali že kot člana Domžal, je zaostril konkurenco v napadu Olimpije. Hrvat je z zmaji sklenil dogovor do konca sezone 2025/26.
  • 21.10.2023 | Prva liga Telemach
    Zeljkovič na klopi Olimpije debitiral z zmago
    Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:0).
  • 19.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Sobotni večer bo zaznamoval derbi Ljubljanske kotline. Kako se bo razpletel?
  • 12.08.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpiji nove tri točke
    Nogometaši Olimpije so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:0).
  • 09.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Zmaji bodo morali z evropskih razburjenj preklopiti na realnost domačega prvenstva: v Stožice prihajajo Domžale.
  • 24.06.2023 | Prva liga Telemach
    Domžale učinkovite v Leskovcu, Olimpija do zmage v Avstriji
    Domžalčani so bili ob 60-letnici delovanja kluba gostje Leskovca, ki so ga premagali z 11 zadetki, nogometaši Olimpije pa so na pripravah v Avstriji premagali tamkajšnjega nižjeligaša Elektro. 

DELI NA