Domžale z novo zmago

Domžale - Rudar Velenje 3:1 (0:0)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Benc (Rače).
* Strelci: 1:0 Repas (46.), 2:0 Vuk (56.), 3:0 Halilović (73.), 3:1 Glavina (90.).
* Domžale: Milić, Brachi, Vuk (od 74. Bratanović), Matjašič (od 86. Mance), Repas (od 76. Husmani), Halilović, Horvat, Dobrovoljc, Balkovec, Žinko, Alvir.
* Rudar Velenje: Radan, Mužek, Zec, Pišek (od 60. Trifković), Vručina (od 84. Bokalić), Lotrič (od 70. Kašnik), Babić, Glavina, Mary, Bolha, Grgić.
* Rumeni kartoni: Alvir, Balkovec, Žinko, Halilović; Grgić, Zec, Vručina, Mary.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Simona Rožmana so prišli do tretje zmage na zadnjih štirih tekmah, s čimer so obdržali tretje mesto, ki so ga držali pred tem krogom. Velenjčani, ki so doživeli šesti poraz v sezoni, ostajajo na sedmem mestu.

V prvem polčasu so prevladovali Domžalčani, ki so si priigrali več lepih priložnosti. Po zatišju v prvih 20 minutah je za prvi resnejši strel poskrbel Marko Alvir v 21. minuti, a meril malo mimo gola. Dve minuti pozneje je Slobodan Vuk poskusil iz obrata z desetih metrov, toda žogo poslal čez gol.

Velenjčani so prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Dejan Milić odbil žogo po strelu Mitje Lotriča, v 34. minuti pa je znova streljal Alvir, takrat z 20 metrov, in tudi on žogo poslal čez prečko.

V 36. minuti je domače razburil sodnik Slavko Vinčić. Jure Matjašič se je po lepi podaji Alvirja znašel v kazenskem prostoru, kjer ga je zrušil Matej Radan. Glavni sodnik je sprva pokazal na belo točko, po posvetu s pomočnikom pa je spremenil odločitev, bržčas zaradi tega, je že prej eden Domžalčanov storil prekršek nad Johnom Maryjem.

Toda že v prvi minuti drugega dela so se lahko domači veselili. V kazenskem prostoru je žoga malce srečno prišla do Vuka, ki jo je skoraj v celoti zgrešil, a vendarle toliko zadel, da jo je podal pred vrata, kjer je bil najhitrejši in najspretnejši Jan Repas ter jo potisnil v mrežo.

V 56. minuti so domači prednost podvojili. Alvir je lepo prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je Vuk natančno meril v levi spodnji kot. V tega je na drugi strani v 62. minuti meril tudi Lotrič, toda bil premalo natančen. V 64. minuti je lepo preigraval tudi Dominik Glavina in streljal z roba kazenskega prostora malo previsoko.

V 73. minuti so prevladujoči Domžalčani še povišali prednost, po podaji Jureta Balkovca iz kota je z glavo zadel Denis Halilović, končni izid pa je že v sodniškem dodatku postavil Glavina, ki je svoj osmi zadetek v sezoni (je vodilni na lestvici strelcev) dosegel iz bližine.

Domžale bodo v 14. krogu v soboto gostovale v Kopru, Rudar pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje
    Izredno zanimiv dvoboj bomo po dvotedenskem reprezentančnem premoru spremljali tudi ob Kamniški Bistrici. Domžalčani po porazu v Ljudskem vrtu gostijo Velenjčane, ki v goste prihajajo s prvim strelcem PLTS, Dominikom Glavino.

DELI NA