Domžalski niz se nadaljuje

Domžale - Aluminij 6:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko) in Černe (Nova Gorica).
* Strelci: 1:0 Bizjak (16.), 2:0 Ibričić (58./11 m), 3:0 Bizjak (68.), 4:0 Vetrih (77.), 5:0 Hebaj (81.), 5:1 Kidrič (86.), 6:1 Ibraimi (89.).
* Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Kirm (od 59. Alvir), Vetrih, Husmani, Ibričić (od 79. Gnezda Čerin), Širok, Ibraimi, Bizjak (od 75. Hebaj).
* Aluminij: Kovačić, Jurčević, Zeba, Šme, Jakšić, Marinšek, Kepir (od 12. Štor), Petrovič, Mensah (od 62. Ivančić), Tahiraj, Nunić (od 85. Kidrič).
* Rumena kartona: Ibraimi; Marinšek.
* Rdeči karton: Marinšek (57.).

Domžalčani še naprej kažejo dobro formo. Na tekmi z Aluminijem so povsem prevladovali in prišli že do svoje osme zaporedne zmage, s katero so se na zgolj pet točk približali drugouvrščenemu Mariboru (ta ima še tekmo več), hkrati pa prednost pred četrtouvrščenim Rudarjem povečali na sedem točk. Na drugi strani Kidričani spomladi še niso okusili slasti zmage in ostajajo osmi.

Domžalčani so v prvem polčasu prednjačili v vseh elementih igre, tako da so ta del igre tudi zasluženo dobili. Vodilni zadetek so dosegli v 16. minuti, ko je Amedej Vetrih podal na desno stran, od koder je v osrčje kazenskega prostora žogo poslal Matija Širok, v vlogi strelca pa je bil Lovro Bizjak, ki je dosegel svoj sedmi zadetek v sezoni.

Sicer so imeli izbranci Simona Rožmana še nekaj (pol)priložnosti. Že v tretji minuti je Tilen Klemenčič streljal s sedmih metrov, a je z golove črte odbil Josip Zeba. Pozneje je še dvakrat ne dovolj dobro meril Agim Ibraimi, v 31. minuti pa je po njegovi podaji z glavo zgrešil še Dario Melnjak.

Gostje iz Kidričevega so v prvih 45 minutah sprožili vsega en strel, ko je v 19. minuti poskusil Luka Štor, ta je že v 12. minuti zamenjal poškodovanega Siyarja Kepirja, a s 25 metrov ni bil posebej nevaren za Ajdina Mulalića.

V uvodu drugega dela je najprej nase znova opozoril Ibraimi, ki pa je bil v 50. minuti spet nenatančen, sedem minut pozneje pa so domači podvojili prednost. Nik Marinšek je v kazenskem prostoru zrušil Vetriha, si prislužil drugi rumeni karton v sedmih minutah in moral iz igre, za nameček so domači imeli na voljo enajstmetrovko, ki jo je s "panenko" lepo izkoristil Senijad Ibričić.

V naslednjih minutah sta novi lepi priložnosti za domače zapravila Ibričić in Bizjak, slednji pa je znova udaril v 68. minuti, ko je z volejem unovčil Ibraimijevo podajo za 3:0. Pet minut pozneje je Marko Alvir s strelom z glavo zadel še prečko.

V 77. je po novi (eni številnih) podaji Melnjaka Alvir s strelom z glavo zatresel še vratnico, odbito žogo pa je mrežo za 4:0 pospravil Vetrih. Na 5:0 je v 81. minuti iz bližine povišal Rubin Hebaj - po novi podaji Melnjaka. Temu je pred tem lepo na levo stran kazenskega prostora podal Ibraimi.

V 84. minuti so zagrozili tudi gosti oziroma Krunoslav Ivančić, a je Mulalić preprečil zadetek, dve minuti zatem pa je Rok Kidrič poskrbel za častni zadetek Aluminija, ko je s približno 11 metrov zadel s strelom po tleh.

A tudi to še ni bil zadnji zadetek na tekmi, namreč v 89. minuti je domžalsko prednost z roba kazenskega prostora povišal Ibraimi, ki je zadel za 6:1.

Domžalčani bodo v 25. krogu 31. marca gostovali v Krškem, Kidričani pa bodo dan prej gostili Kranjčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Aluminij
    Zaključno dejanje pred reprezentančnimi preizkušnjami bodo gostili Domžalčani, ki so v Ljudskem vrtu slavili že sedmič zapored. Ob Kamniški Bistrici gostujejo Kidričani, ki pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova še čakajo na prvo zmago.

DELI NA