Gorica osvojila Kidričevo

Aluminij - Gorica 0:3 (0:2)

* Športni park Aluminij, gledalcev 500, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Klančnik (Slovenj Gradec) in Benc (Rače).
* Strelca: 0:1 Škarabot (15.) 0:2 Kapić (39., 11-m), 0:3 Kapić (75.).
* Aluminij: Janžekovič, A. Mensah, Jakšić, Jurčević, D. Mensah, Muminović, Petrovič, Škoflek (od 79. Lukanc), Mesec (od 83. Rogina), Vrbanec, Nunić (od 61. Bartulovič).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Curk, Gregorič, Grudina, Kapić (od 86. Humar), Kolenc, Lipušček, Nwabueze (od 84. Gulič), Osuji (od 81. Nagode), Žigon.
* Rumeni karton: Petrovič.
* Rdeč karton: /.

Štirinajsti krog Prve lige Telekom Slovenije sta z večerno nedeljsko tekmo sklenili ekipi Aluminija in Gorice, ki sta se med tednom razveselili uvrstitve v pokalni polfinale. Goričani so v Kidričevo pripotovali brez kapetana Alena Jogana, pogrešali so tudi kaznovanega Andrijo Filipovića, na drugi strani pa so Kidričani na domačih tleh igrali brez Francesca Tahiraja in pričakali ekipo, s katero nimajo dobre statistike. Ta je povsem na strani Primorcev, ki se lahko ob učinkovitem napadu pohvalijo tudi s trdno obrambo.

Goriški nogometaši so v desetih tekmah z rdečimi dosegli 21 zadetkov, Štajerci pa so zgolj petkrat našli pot do mreže sinje-modrih. V desetih medsebojnih tekmah je kar osemkrat slavila Gorica, nazadnje v tej sezoni v 5. krogu, ko je 12. avgusta zmagala z 1:0, enkrat je bil uspešen Aluminij, enkrat pa je bil izid neodločen. Tudi tokrat so do zmage prišli Primorci, ki so se prebili na četrto mesto prvenstvene lestvice.

Gostje iz Gorice so povedli v 15. minuti, ko je lepo podajo na levo stran sprožil Jaka Kolenc, našel Matijo Škarabota, ki je lepo pobegnil domači obrambi in z glavo premagal domačega vratarja Luko Janžekoviča.

Goričani so bili znova nevarni v 27. minuti ko je po levi strani utekel Kyrian Nwabueze, a je Mario Jurčević žogo izbil v kot. Bede Osuji je v 39. minuti priigral enajstmetrovko, ko ga je v kazenskem prostoru nespretno podrl Dejan Petrovič. Glavni sodnik Alen Borošak je pokazal na belo točko, s katere je bil uspešen Rifet Kapić.

V drugem polčasu so gostje nadaljevali z agresivno igro, si pripravljali priložnosti, eno najlepših je imel Nwabuese ob koncu 60. minute, ko je pobegnil po desni strani, ušel domači obrambi, že premagal vratarja, a je žoga zadela vratnico. V 64. minuti je z močnim strelom z razdalje poskusil Dejan Žigon, a je Janžekovič žogo odbil v kot. Kidričani so si prvo večjo priložnost priigrali šele v 67. minuti, ko je Ibrahim Arafat Mensa ogrozil goriška vrata, žoga pa je zadela levo vratnico gola Grege Sorčana.

Kapić je v 75. minuti z drugim golom na tekmi povišal že na 3:0 za Gorico. Kapić se je za šesti gol sezone otresel domače obrambe in natančno nameril v levo stran Janžekovićevih vrat. Isti igralec je bil nevaren tudi minuto kasneje, a je tokrat domači vratar dobro posredoval. Do konca tekme so sledile še vse predvidene menjave, izid pa se ni več spremenil.

Aluminij se bo v 15. krogu 4. novembra doma meril z Domžalami, Gorica isti dan gosti kranjski Triglav.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Štirinajsti krog PLTS bodo z večerno nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Aluminija in Gorice, ki so se med tednom razveselili uvrstitve v pokalni polfinale. Kdo bo v Kidričevem slavil nove točke?

DELI NA