Gorica prekinila ljubljansko serijo

GORICA - OLIMPIJA 2:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Kajtazović Nejc, Ajdovec (oba Kranj), Gabrovec (Markovci).
Strelca: 1:0 Lipušček (3.), 2:0 Filipović (51.).
Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar).
Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić).
Rumeni kartoni: Lipušček, Filipović, Grudina; Savić, Ivačič.
Rdeči karton: /.

Aktualnim državnim prvakom na začetku sezone ne gre prav nič po načrtih. Izpadli so v prvem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov, izgubili pa so tudi prvo tekmo Prve lige Telekom Slovenije. Gorica je zasluženo slavila, izkoristila je svoje priložnosti, v obrambi pa odbila številne poskuse gostov iz Ljubljane, z nekaj izvrstnimi obrambami se je izkazal tudi Grega Sorčan.

Gorica je tekmo začela zelo obetavno. Že v drugi minuti je Bede Amarachi Osuji preizkusil Aljaža Ivačiča, ljubljanski vratar je žogo odbil v kot. Prav Osuji se je v tretji minuti znašel v vlogi podajalca iz kota, Žiga Lipušček pa je sredi kazenskega prostora odlično skočil in z glavo preusmeril žogo v gol. Po petih minutah prvega polčasa je Olimpija prevzela pobudo, v šesti minuti je strel Andresa Vombergarja blokiral eden od goriških igralcev, v deveti minuti je isti igralec z glavo streljal mimo gola.

V 18. minuti je po podaji z desne strani na drugi vratnici dobro skočil Danijel Miškić in z glavo zgrešil cilj za kakšnega pol metra. V 24. minuti je bil znova na preizkušnji Ivačič, ki se je ob strelu z razdalje Andrije Filipovića izkazal z lepo obrambo. Ljubljanski vratar je bil na pravem mestu v 26. minuti po strelu Andreja Kotnika s kakšnih 11 metrov. Zaključek polčasa je pripadel Olimpiji. V 35. minuti je Matic Črnic lepo podal z leve strani, zaposlil Gorana Brkića, ki je bil ob zaključku premalo zbran. Do odmora so srečo poskusili še Miškić, Dino Štiglec, Tomislav Tomić in Branko Ilić, a ostali praznih rok.

Za veselje domačih navijačev in nov šok gostujočih je v 51. minuti poskrbel Filipović. Z levo nogo je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel spodnji desni kot Ivačičevega gola. V 60. minuti je Brkić lepo streljal z razdalje, bržčas je gol preprečil Grega Sorčan. Ljubljančani so vse več stavili v napad, veliko streljali, a premalo natančno.

Novo lepo priložnost so domači zapravili v 68. minuti, ko je Osuji prodrl po levi strani, Filipović je žogo poslal v prečko. Gosti so vse stavili na napad. V zaključku tekme so nizali priložnost za priložnostjo, na pravem mestu je bil nekajkrat Sorčan, zadnji nevarni strel Olimpije na tekmi, ko je poskusil Miškić, je z glavo odbil Lipušček. Gorica bo v 2. krogu v petek igrala v Celju, Olimpijo dan kasneje čaka gostovanje v Krškem.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    Olimpija bo sezono, v kateri bo branila dvojno krono, odprla v Novi Gorici. Pomlajeni Goričani bodo prvič v zgodovini slovenskega prvenstva edini primorski predstavnik, prav zato pa jim ne bo manjkalo motiva. Kdo bo bolje odprl novo sezono?

DELI NA