Goričani z zmago na drugo mesto

Rudar Velenje - Gorica 0:2 (0:0)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Perić (Kranj), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 Ćoralić (48./avtogol), 0:2 Jermol (90.).
* Rudar: Pridigar, Ćoralić, Kašnik (od 75. Pušnik), Tomašević, Pušaver, Arap (od 71. Vodeb), Bolha, Muić, Trifković, Radić (od 59. Šimunac), Tučić.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 86. Jermol), Džuzdanović (od 69. Humar), Filipović (od 77. Smajlagić).
* Rumeni kartoni: Trifković, Pušaver; Celcer, Filipović, Humar.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so se po skromnejših predstavah celo opravičili svojim navijačem, na tekmi proti Gorici pa vtisa niso popravili. Tako s štirimi porazi ostajajo na zadnjem mestu. Povsem drugačna je zgodba pri Gorici, ki se je s tretjo zmago zavihtela tik pod vrhe lestvice, pred njo je le Maribor, ki ima tri točke več.

Prvi polčas ni postregel s prav razburljivo nogometno predstavo. Gosti so v napadu sprožili vsega en strel, pa še takrat je Bede Osuji v 41. minuti od daleč kar precej zgrešil cilj. Posebej aktivni v napadu niso bili niti Velenjčani, streljali so dvakrat, a bili obakrat precej nevarni.

Že v peti minuti je po podaji z desne strani sam pred Grego Sorčana pritekel Dominik Radić, streljal iz prve, a žogo slabo zadel, tako da je končala precej nad prečko. V 39. minuti pa je po kotu z desne strani s peto poskusil Milan Tučić, vendar je bil novogoriški vratar pripravljen in je žogo odbil v kot.

Novogoričani so povedli v 48. minuti. Po kotu z leve strani je pred vrati najvišje skočil Žiga Lipušček, streljal z glavo, na golovi črti pa je žogo z glavo skušal izbiti Sandi Ćoralić, a žogo poslal v lastno mrežo.

V 54. minuti je Marko Pridigar brez posebnih težav ustavil strel Andrije Filipovića, na drugi strani pa je Sorčan malce zatem obranil močan strel Tučića z roba kazenskega prostora. Sledilo je novo obdobje brez posebnih razburjenj, šele v 81. minuti je Semir Smajlagić prišel do strela iz težkega položaja, tako da Pridigar ni imel veliko dela.

V 89. minuti so imeli Primorci še eno lepo priložnost za vodstvo, a je Pridigar dobil dvoboj z Nikom Jermolom. Že v sodniškem dodatku pa so gosti vendarle dosegli še en zadetek, ko je po Osuji prodrl po levi strani, podal v sredino na rob kazenskega prostora, od koder je zadel Jermol za svoj prvenec.

Velenjčani bodo v 7. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Gorica
    Velenjčani niso zadovoljni z odprtjem nove sezone, bolje pa kaže Goričanom. Tekmeca bosta odigrala 80. medsebojno tekmo, oba pa se lahko pohvalita s 30 zmagami. Kdo bo uspešnejši v soboto?

DELI NA