15.11.2017 | 1. SŽNL
Krimovke odnesle točke iz Maribora

Za nami je 10. krog SŽNL; 1. mesto na lestvici so potrdile igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ki so slavile zmago na Koroškem. Pomurke so zmagale v Ajdovščini, Ankaran je bil boljši od ŽNK Cerklje, derbi sredine prvenstvene lestvice pa je pripadel Krimovkam. Na lestvici strelk vodi Tina Paliska.

SŽNL, 10. krog, 12.11.
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet 0:3
Ajdovščina – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:6
Fužinar – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0:7
ŽNK Ankaran – ŽNK Cerklje 6:0

Strelke po 10. krogu SŽNL:
Tina Paliska (ŽNK Maribor) 15
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija) 11
Ines Kranjc (ŽNK Maribor) 10

Ajdovke vzpodbudno

Pomurke so šele v drugem polčasu našle pot do gola Ajdovk in vknjižile visoko zmago – 6:0. V prvem polčasu so varovanke trenerke Nuše Ladinek štirikrat stresle okvir vrat. "To ni bila naša najboljša tekma. Igra v prvem polčasu ni stekla po naših načrtih in žoga nikakor ni želela v gol. V drugi polčas smo šle še bolj agresivno, z večjo zeljo po zadetku ter poslušale nasvete trenerke Nuše. Nogometna tekma traja 90 minut in še podaljšek, po prvem polčasu nismo obupale in vedele smo, da bomo dvoboj na koncu dobile ter z vztrajnostjo tri točke pripeljale domov," je po pomembni zmagi dejala Špela Kolbl, ki je dosegla dva zadetka – toliko jih je prispevala tudi Sara Makovec. „Čestitke Beltinčankam za več kot zasluženo visoko zmago. Tekmo so po pričakovanjih nadzirale od začetka do konca, mi pa smo jim z borbeno igro in pozitivnim pristopom uspeli delo vsaj nekoliko otežiti. Ponosen sem na svoje igralke in upam da bodo znale iz svoje nedeljske predstave črpati motivacijo in navdih za prihodnost,“ pa je pohvalil svoja dekleta trener Ajdovk Luka Kompara. Ekipa iz Ajdovščine v nedeljo gostuje v Radomljah – tekmo pa bomo spremljali tudi v neposrednem prenosu na nzs.si.

Pazile na razliko

Krimovkam je uspelo, da so se v 10. krogu SŽNL uspele maščevati za uvoden poraz v sezoni. Varovanke trenerja Davida Fekonje so se iz Maribora vrnile s tremi točkami, tri gole za 5. zaporedno zmago (hkrati tudi izenačena najvišja zmaga kluba v tej sezoni) so gole prispevale Vesna Kavšek, Jana Intihar in Nika Udovič. „Ker smo na prvi tekmi izgubili z 0:2, je bil tokrat cilj zmagati vsaj z 0:3 ali 1:3. V primeru enakega števila točk ob koncu rednega dela, bi tako pridobili prednost pri razvrstitvi. V prvem polčasu smo igrali dobro. Z nekaj popravki, smo igro v drugem polčasu še nadgradili s tremi zadetki. Dekleta so uresničila izredno težak cilj proti močni ekipi in si za doseženo zaslužijo pohvale,“ je svoje igralke pohvalil trener Fekonja.

Okrepile samozavest

Ankaran je s 6:0 porazil ŽNK Cerklje in tako le krog po najvišjem porazu sezone dodal najizdatnejšo zmago. S štirimi goli se je proti vrsti trenerja Primoža Štrajharja izkazala Tina Paliska, ki je s 15 zadetki utrdila na 1. mestu liste strelk. „V tekmo smo šli dosti bolj odločno kot v ostale tekme. Iskali smo napako nasprotnic, ki je prišla kar kmalu, takrat smo zadeli. Igra je potekala predvsem na nasprotnikovi polovici. Punce so bile dovolj agresivne, da niso pustile Gorenjkam igrati, za kar je zasluga napadalkam, ki so že 30 metrov od gola preprečevale igro gostij. Pohvaliti moram še našo najboljšo strelko Tino Paliska, saj se je ponovno izkazala, da je vedno na pravem mestu. Nove točke so prinesle dobro vzdušje,“ je svoje javljanje z Obale sklenil Miha Gaberc, član strokovnega štaba ŽNK Ankarana.

Premešali 1. postavo

Vodilne Radomljanke so lomile odpor Korošic do 37. minute na Ravnah. Potem pa sta hitro zadele dvakrat, v 2. polčasu pa prišle do 6. zmage v tej sezoni, ne da bi prejele zadetek. „Kljub temu da smo tekmo začeli v spremenjeni prvi enajsterici , saj so priložnost v prvi ekipi dobila nekatera dekleta, ki so do zdaj manj igrala, smo na Ravnah odigrali tekmo z veliko zadetki v mreži Sonje Čevnik. Naša igra sicer ni stekla, kot bi morala, kar je bila posledica slabo pripravljenega in blatnega igrišča. Vesel sem, da smo domačinkam popolnoma onemogočili igro, tako da v nobenem trenutkov niso bila nevarna za naš gol. Prav tako sem pričakoval močnejši in resnejši upor domačink glede na imena v ekipi. Korošicam želim v nadaljevanju prvenstva veliko sreče in dobrih tekem!“ je obračun na Koroškem ocenil trener Radomljank Peter Kristan.

„Še enkrat čestitam ekipi Radomelj. Teren je bil zahteven za obe ekipi, gostje so v boljši formi, to se je videlo. Malce imamo smole, svoje so naredili smola, poškodbe in slabša kondicijska pripravljenost; vse to vpliva na rezultate. A verjamem v svoje punce, vem, da bo boljše v drugi polovici sezone,“ pa je pristavila domača trenerka Maja Jevtić.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA