Maribor uspešen v Krškem

Krško - Maribor 0:2 (0:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Vukan (Gornja Radgona) in Smej (Fokovci).
* Strelca: 0:1 Mlakar (56.), 0:2 Hotić (59.).
* Krško: Zalokar, Kulinitš, Brekalo (od 62. Vukušić), Ejup, Štefulj, Zakrajšek, Kovačič, Da Silva, Hing-Glover, Srečković, Vekić (od 53. Volaš).
* Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec (od 90. Santos), Vršič (od 88. Cretu), Hotić, Mlakar (od 76. Mešanović), Zahović.
* Rumeni kartoni: Da Silva, Ejup, Brekalo; Šuler, Dervišević, Vršič, Zahović.
* Rdeči karton: Ejup (78.).

Mariborčani so še naprej edina še neporažena ekipa prvenstva. V Krškem so prišli do šeste zmage v prvenstvu in se utrdili na vrhu lestvice, na drugi strani pa so Krčani doživeli prvi domači poraz v sezoni in ostajajo na osmem mestu.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali kar živahno predstavo, ki pa ni ponudila zadetkov. Priložnosti za te je bilo nekaj, že v sedmi minuti je močno streljal Mitja Viler, Marko Zalokar pa se je izkazal.

Že pred tem je Jan Mlakar iz težkega položaja z glavo zgrešil cilj, Viler je v 36. minuti zgrešil s strelom po tleh, Amir Dervišević pa je bil premalo natančen dve minuti pozneje, ko je izvedel prosti strel s približno 20 metrov.

Na drugi strani je Krško Jasmina Handanovića še najbolj ogrozilo v 18. minuti, ko je Marco Da Silva prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril preveč po sredini, tako da je mariborski vratar žogo ustavil.

Kmalu po začetku drugega polčasa je v napadu Krškega priložnost dobil izkušeni novinec Dalibor Volaš, tudi nekdanji član Maribora. Toda Volaš je bil že čez nekaj trenutkov slabe volje, v 56. minuti so namreč gosti povedli, potem ko je Luka Zahović podal žogo za hrbet krške obrambe, kamor je stekel Mlakar, preigral še vratarja in zadel za 1:0. To je bil njegov peti zadetek v sezoni.

Že v 59. minuti je bilo 2:0, potem ko je znova podal Zahović, in sicer z desne strani kazenskega prostora, kjer si je z nepopustljivostjo priboril žogo, na drugi strani pa je z glavo zadel Dino Hotić. Tudi on ima zdaj na vrhu lestvice strelcev pet golov v sezoni, toliko kot Mlakar in Zahović ter Murin Rok Sirk.

Zatem je domači trener Alen Ščulac ponudil priložnost še enemu novincu, in sicer Anteju Vukušiću. Tudi to ni prineslo posebnih sprememb, v 75. minuti so imeli Mariborčani še eno lepo priložnost, ko je v kazenskem prostoru povsem neoviran do strela prišel Zahović, a je Zalokar dobro posredoval (ta je dobil njun dvoboj tudi v 90. minuti).

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 78. minuti, ko je zaradi nevarnega starta Leo Ejup dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Kljub temu je tudi Krško še zagrozilo, v 82. minuti je z glavo poskusil Aleksandr Kulinitš, toda žogo poslal čez gol. To pa je bilo tudi vse, kar so jim izbranci Darka Milaniča dopustili.

Krčani bodo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Mariborčani pa bodo gostili Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Maribor
    Krčani so pred tekmo z Mariborom konkretno okrepili svoj napad. Bodo vijoličasti suvereni tudi po reprezentančnem premoru?

DELI NA