Maribor z visoko zmago ostaja na vrhu

Triglav - Maribor 1:5 (0:2)

* Športni center, sodniki: Balažič, Praprotnik, Kasapović (vsi Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Mlakar (7.), 0:2 Vrhovec (31.), 0:3 Hotić (47.), 0:4 Zahović (56.), 1:4 Tijanić (70.), 1:5 Zahović (90.).
* Triglav: Curanović, Kuhar (od 61. D. Kryeziu), Bojić (od 52. Tijanić), Alić, Kumer, Mlakar, Elsner, Udovič, E. Kryeziu (od 52. Gajić), Afoakwa, Majcen.
* Maribor: Handanović, Klinar (od 40. Pihler), Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović, Mlakar (od 67. Tavares), Zahović.
* Rumena kartona: Afoakwa; Hotić.
* Rdeči karton: /.

Maribor je v gorenjski prestolnici dosegel peto zmago in se utrdil na prvem mestu prvenstvene lestvice. Pred današnjim zmagoslavjem v Kranju je zanesljivo ukanil še velenjski Rudar, Aluminij, Gorico in Olimpijo ter igral neodločeno z Muro in Celjem. Po nepopolnem sedmem krogu ima pet točk prednosti pred drugouvrščenim Aluminijem ter šest pred tretjeuvrščeno Gorico, ki bo drevi gostila Muro. Kranjska zasedba ostaja v spodnjem delu prvenstvene lestvice, s šestimi zbranimi točkami je na osmem mestu v 10-članski ligi.

Mariborčani so takoj zagospodarili na igrišču in že iz svoje prve priložnosti povedli z 1:0. V sedmi minuti so izpeljali kombinirano akcijo, vodilni gol pa je dosegel Jan Mlakar. Triglavani so že v naslednji minuti izpeljali obetavno akcijo, po lepi podaji Dicksona Afoakwe se je v sijajni priložnosti znašel Luka Majcen, a je s petih metrov streljal visoko prek vrat.

Izbranci gostujočega trenerja Darka Milanića so tudi v nadaljevanju imeli niti igre v svojih nogah. V 16. minuti so znova zagrozili, po lepem predložku Mitje Vilerja je Jasmin Mešanović zadel vratnico. Napadalec iz BiH se je v 28. minuti znova znašel v lepi priložnosti, obrambna vrsta Kranjčanov pa je v zadnjem hipu blokirala njegov strel.

Le tri minute kasneje so Mariborčani povišali vodstvo, po prostem strelu z desne strani je bil v domačem kazenskem prostoru najvišji Blaž Vrhovec in po strelu z glavo zadel za 2:0. V 34. minuti so zagrozili tudi Kranjčani, žoga pa je po strelu Majcna z roba kazenskega prostora zadela okvir vrat.

Mariborčani v drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, že v drugi minuti nadaljevanja pa je Dino Hotić po pravem "evrogolu" ter po izjemno natančnem in močnem strelu s 23 metrov povišal na 3:0. V 56. minuti so Mariborčani znova "pičili" prek Luke Zahovića, ki je lepo spodkopal žogo prek domačega vratarja Darjana Curanovića in povišal na 4:0.

Le dve minuti kasneje se je v lepi priložnosti znašel Mešanović, a je bil pri zaključnem strelu premalo zbran, prav tako Mlakar v 62. minuti. Gostitelji so v 70. minuti vendarle dosegli gol, po močnem strelu z roba kazenskega prostora je na 1:4 znižal "rezervist" David Tijanić. V končnici tekme so imeli nogometaši iz štajerske prestolnice imeli še nekaj priložnosti: v 77. minuti je Viler zadel vratnico, v sodnikovem podaljšku pa je Zahović dosegel svoj drugi gol na tekmi za končno zmago s 5:1.

Mariborska ekipa bo v naslednjem krogu v soboto, 15. septembra, gostovala v Krškem, kranjska pa dan kasneje v Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Maribor
    Kranjčani so v Krškem iztržili še tretji remi v novi sezoni, v nedeljo pa bodo na Gorenjskem gostili vodilne Mariborčane, ki neporaženi vztrajajo na vrhu PLTS. Štajerci so se v Kranju že mučili, kakšen bo tokratni razplet?

DELI NA