Maribor z zmago na vrh lestvice

Nogometaši Maribora na vrh prvenstvene lestvice

Edini gol na tekmi, že 129. v slovenskem prvenstvu, je že v šesti minuti dosegel Marcos Tavares. Maribor se je s to zmago zavihtel na vrh prvenstvene lestvice, kjer ima zdaj tri točke prednosti pred ljubljanskimi rivali.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 9000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Vukan (Gornja Radgona).
* Strelec: 1:0 Tavares (6.).
* Maribor: Handanović, Billong, Šuler, Vrhovec, Kabha, Tavares (od 89. Mešanović), Vršič, Bajde (od 72. Hotič), Milec, Viler, Bohar (od 81. Pihler).
* Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić, Čanađija, Alves (od 60. Kronaveter), Klinar (od 78. Benko), Abass, Kapun (od 61. Savić).
* Rumeni kartoni: Vrhovec, Kabha; Bajrić, Kapun, Čanađija.
* Rdeč karton: /.

Ljubljančani so v soboto na prvi četrtfinalni tekmi pokala doma premagali Štajerce gladko s 3:0, kljub temu pa so se domači po mnenju trenerja Maribora Darka Milaniča postavili v vlogo favorita in jo tudi upravičili. Ekipi sta bili do te tekme še neporaženi in imeli enak točkovni izkupiček (37), zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih pa je vrh lestvice zasedala Ljubljana. Tekma je bila zato polna naboja že od prve minute.

Že v šesti minuti so domači povedli, ko je za 129. gol v slovenski prvi ligi zadel kapetan Marcos Tavares, ki mu tako do izenačenega rekorda po številu golov v slovenskem prvenstvu Štefana Škaperja mu manjka le še eden. Z osmih metrov je Mariborčan brazilskih korenin lepo sprejel odbito žogo v kazenskem prostoru in z volejem v levi kot premagal Aljaža Ivačiča.

V 10. minuti je završalo na tribuni, oster start si je v napadu Olimpije privoščil Issah Abass, ob tem tudi udaril domačega vratarja Jasmina Handanovića v glavo z nogo, a je piščalka glavnega sodnika Mateja Juga ostala nema. V 14. minuti sta dve priložnosti Maribora ostali pred golom, obakrat pri poskusih Damjana Boharja in Tavaresa je bil uspešen Ivačič. V 24. minuti je dolgo podajo na 20 metrih sprejel Dare Vršič, si naredil prostor, a meril kak meter mimo ljubljanskih vrat.

V 32. minuti so bili nevarni Ljubljančani, po desni je hitro potegnil Denis Klinar, ki pa ga je dobro sledil Marko Šuler in žogo je obramba izbila. Dario Čanađija je v 35. minuti s 30 metrov meril preko Handanovićevih vrat. Bohar je v 38. minuti lepo podal v sredino ljubljanskega kazenskega prostora, a je Vršič meril preko vrat. Minuto zatem je Vršič v samostojnem prodoru zapravil krasno priložnost, ko je le nastreljal gostujočega čuvaja mreže. V 44. minuti je bil Vršič spet v priložnosti, a je Mitch Apau njegov strel izbil v avt.

Drugi polčas so znova dobro začeli domači, v 48. minuti je bil po predložku z desne strani najvišji v skoku Tavares, ki pa je streljal čez gol. V 57. minuti je z lepim strelom poskusil Gregor Bajde, vendar je obramba zelenih dobro posredovala. Tri minute kasneje sta lepo kombinirala Bajde in Vršič, a so se slednjemu znova zapletle noge in do zaključnega strela ni prišlo.

Gostujoči trener Igor Biščan je v 61. minuti izvedel dvojno menjavo in tako poživil igro zelenih. V 70. minuti so spet poskusili vijoličasti, ko je prosti strel izvajal Vršič, Blaž Vrhovec je poskusil iz obrata, a težke žoge ni dobro zadel. V 75. minuti je nevaren diagonalni strel sprožil Rok Kronaveter, Handanović pa je žogo izbil pred svojim golom.

Na drugi strani sta kombinirala Martin Milec in Tavares, a slednji nekoliko predolge žoge ni dobro zadel. V 83. minuti je Ivačič izbil žogo z golove črte. V 88. minuti se je z vrhunsko obrambo izkazal Handanović pri Kronavetrovem poskusu, do konca pa se izid ni več spremenil.

Mariborčani bodo prihodnjo soboto v 17. krogu gostovali v Celju, Olimpija bo dan kasneje v Stožicah pozdravila Krčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Prvo epizodo novembrske trilogije derbijev Maribora in Olimpije so dobili zmaji. Po sobotnem pokalnem obračunu se bosta rivala v petek udarila še za ligaške točke in vrh lestvice PLTS.

DELI NA