Maribor z zmago utrdil vodstvo

Triglav - Maribor 0:2 (0:1)

* Športni center, gledalcev 850, sodniki: Balažič (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 0:1 Mendy (39.), 0:2 Cvijanović (61./11 m).
* Triglav: Curanović, Šturm, Diallo, Klemenčič, Djukić, Redžić, Udovič, Poljanec, Palibrk (od 77. Grvala), Bukara (od 55. Peternel), Majcen (od 55. M. Poplatnik).
* Maribor: Handanović, Mertelj, Rajčević, Šuler, Viler, Cvijanović, Filipović (od 90. Dodlek), Dervišević, Bohar (od 74. Moravac), Mendy (od 84. Tavares), Zahović.
* Rumen karton: Peternel.
* Rdeč karton: /.

Državni prvaki so v Kranju upravičili vlogo favorita in dosegli svojo 15. zmago v sezoni, s katero so se utrdili na prvem mestu na lestvici. Štajerci, ki so pogrešali kaznovanega Nusmirja Fajića, bolna Dareta Vršiča in Petra Stojanovića ter poškodovane Martina Milca, Aleša Mejača in Matica Črnica, so bili tokrat večji del tekme gospodarji kranjske zelenice, potrpežljivo napadali in dvakrat zatresli mrežo tekmeca. Ta je po 15. porazu ostal prikovan na zadnje mesto na lestvici.

Uvod tekme je minil v terenski pobudi Maribora, ki pa ob zgoščeni obrambi Kranjčanov ni prišel do priložnosti. V 20. minuti so gosti prvič nevarneje zagrozili, ko je Damjan Bohar po podaji Jean-Philippa Mendyja žogo poslal mimo vratnice. Tri minute zatem so nase prvič opozorili domači, a Luki Majcnu ob koncu obetavne akcije ni uspelo priti do pravega zaključka, žoga je zletel čez gol.

V 29. minuti je na drugi strani Željko Filipović z dobrih 20 metrov žogo poslal mimo desne vratnice, štiri minute zatem pa je Mendy s 14 metrov zadel zunanji del mreže. Nekaj minut pozneje je Marko Šuler zgrešil z glavo, v 39. minuti pa so gosti zasluženo povedli. Učinkovito akcijo sta izpeljala Goran Cvijanović z natančno podajo v kazenski prostor, Mendy pa je spretno usmeril žogo v mrežo in dosegel svoj 11. gol v prvenstvu. Tik pred koncem polčasa se je po novem udarcu Boharja izkazal Darjan Curanović.

V drugem polčasu so bili prav tako podjetnejši državni prvaki, ki so v 58. minuti prek Mendyja, Aleša Mertlja in Boharja izpeljali lepo akcijo, Bohar pa ob koncu žoge ni spravil mimo domačega čuvaja mreže. Zato pa jo je v 61. minuti Cvijanović. Lamin Diallo je v kazenskem prostoru igral z roko po Boharjevi podaji, sledila je enajstmetrovka, ki jo je učinkovito izvedel mariborski vezist.

V 65. minuti je Cvijanović meril malce manj natančno, mimo leve vratnice, v 77. minuti je rezervist Ranko Moravac takoj po vstopu v igro žogo poslal čez prečko, v 82. minuti pa je poskusil še Luka Zahović, a tudi on neuspešno.

Triglav bo v 26. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Maribor pa bo gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2014 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav – Maribor

     

DELI NA