21.02.2024 | Prva liga Telemach
Mininalna zmaga Olimpije proti Domžalam

Olimpija - Domžale 1:0 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Balažič, Kovačič, Gabrovec.
* Strelec: 1:0 Florucz (13.).
* Olimpija: Pintol, Lasickas (od 74. Silva), Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Agba, Elšnik (od 82. Doffo), Posavec (od 74. Fadida), Ne. Motika (od 74. Brest), Florucz, Durdov (od 68. Lucas).
* Domžale: Štubljar, Nwankwo (od 64. Hodžić), Hempt, Bobarić (od 64. Stuparević), Brecl, Husmani (od 64. Tolić), Krupić, Topalović, Mutavčić, Perc (od 89. Dovžan Karahodžić), Krstovski.
* Rumeni kartoni: Lasickas; Mutavčić, Krupić, Stuparević.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je pred obračunom z Domžalami dobila slabo novico. Potem ko je nase močno opozoril na prejšnji tekmi z Radomljami in prišel v klub pozimi kot odmevna okrepitev, je sezono verjetno že končal Antonio Marin. Ta si je na ponedeljkovem treningu strgal sprednjo križno vez v desnem kolenu in ga po informacijah iz kluba čaka večmesečno okrevanje.

Trener Olimpije Zoran Zeljković je pred tekmo za Sportklub povedal, da jih je novica šokirala, kljub temu pa je imel na voljo širok kader. Za razliko od Dušana Kosića na klopi Domžal, ki je pogrešal številne kaznovane in poškodovane igralce, manjkali so Benjamin Markuš, Jošt Pišek, Danijel Šturm, Tilen Klemenčič, Josip Hmura, Dario Kolobarić, Daniel Offenbacher in Vid Štefanec.

Čeprav so rumeni na koncu izgubili z majhno razliko, pa so bili daleč od uspeha, tako da so vpisali še četrti zaporedni poraz. Olimpija pa je peto tekmo zapovrstjo končala neporažena, zmagala je tretjič v tem obdobju. Na drugem mestu ob tekmi več za vodilnim Celjem zaostaja za sedem točk. Domžale so sedme.

Ljubljančani so bolje začeli, Ivan Posavec in Ivan Durdov sta bila sprva nenatančna, v 13. minuti pa je z nizkim diagonalnim strelom udaril Raul Florucz za 1:0. Štiri minute pozneje je v kazenskem prostoru spet do strela prišel Posavec, a iztržil le kot, pozneje je tudi Durdov še enkrat zgrešil, Domžale pa so zagrozile v 31. minuti, vendar je Edvin Krupić slabo streljal z glavo.

V 33. minuti se je svojega petega zadetka sezone že veselil branilec Olimpije Marcel Ratnik, ko je zadel z glavo po prostem strelu Florucza, vendar je bil v nedovoljenem položaju. Ob koncu polčasa je z roba kazenskega prostora nenatančno meril še Florucz.

V 49. minuti je Lovro Štubljar obranil nov poskus Durdova, tokrat precej z desne strani, pozneje še precej aktivnega Florucza, Posavec pa je v 60. spet meril nenatančno. Pozneje prav posebnih nevarnosti na eni ali drugi strani ni bilo, če so Ljubljančani še sprožili kak nenevaren strel (v 93. minuti je Lukas Hempt v zadnjem trenutku blokiral strel Florucza), pa so bili gostje precej anemični, kar zadeva napad.

Olimpija bo v 23. krogu v soboto gostovala pri Aluminiju, Domžale pa bodo v nedeljo gostile Celje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Olimpija po zmagi nad Radomljami pričakuje še drugo zasedbo iz domžalske občine, ki pa spomladi še nima točk. Komu bo pripadel sosedski spopad?

DELI NA