Mura do zmage nad Rudarjem

Mura - Rudar Velenje 2:1 (1:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Žnidaršič, Brezar (oba Kranj) in Perger (Maribor).
* Strelci: 1:0 Karničnik (26.), 1:1 Tučić (32.), 2:1 Šušnjara (72.).
* Mura: Obradović, Kous, Kouter, Peričić, Šturm, Karničnik (od 62. Šušnjara), Kozar, Lorbek, Maruško, Sirk (od 84. Rebernik), Bobičanec (od 90. Maroša).
* Rudar: Pridigar, Dedić (od 81. Vodeb), Arap, Kašnik, Tomašević, Hrubik, Pušnik, Trifković, Črnčič (od 60. Vasiljević), Tučić (od 71. Škoflek), Radić.
* Rumeni kartoni: Hrubik, Kašnik, Dedić, Arap.
* Rdeči karton: Kašnik (47.).

Sobočani so se Velenjčanom, pri katerih zaradi kazni nista smela igrati Klemen Bolha in Robert Pušaver, oddolžili za avgustovski poraz in se s četrto zmago v sezoni utrdili v sredini lestvice. Na drugi strani je Rudar, ki je praktično ves drugi polčas igral z igralcem manj, doživel že osmi poraz in ostal pri dnu lestvice.

Prvi polčas se je po enakovredni igri končal z 1:1. Gostitelji so povedli v 26. minuti, potem ko je Luka Bobičanec podal z desne strani, pred vrati pa je Žan Karničnik ob Josipu Tomaševiću prišel do strela z glavo in žogo od prečke poslal v mrežo. Velenjčani so hitro izenačili, v 32. minuti je z glavo zadel Milan Tučić, zanj je bil to tretji gol v sezoni, po podaji Harisa Dedića prav tako z desne strani.

Sicer pa sta imeli obe ekipi v uvodu polčasa vsaka po eno lepo priložnosti, pri domačih je v četrti minuti Karničnik prišel v kazenski prostor po desni strani, v zadnjem trenutku pa ga je blokiral David Kašnik. Velenjčani pa so prvič resno zagrozili v 12. minuti, ko je Leon Črnčič z glavo iz bližine zgrešil cilj.

Že v 47. minuti pa je z igrišča moral Kašnik, ki je storil prekršek nad Rokom Sirkom. Deset minut zatem je imel Nik Lorbek priložnost za Muro, a je njegov strel iz bližine Marko Pridigar ukrotil. V 72. minuti pa je domačinom le uspelo unovčiti številčno prednost.

Špiro Peričić je podal na rob kazenskega prostora, tam je Klemen Šturm žogo spustil za Luko Šušnjaro, ki je nato z močnim strelom zadel za 2:1. Tudi zanj je bil to tretji zadetek v sezoni. To je bila sicer tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Sobočani bodo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Velenjčani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Prvoligaši po dvotedenskem reprezentančnem premoru nadaljujejo z državnim prvenstvom. Mura bo v uvodni tekmi 13. kroga PLTS gostila Rudar in iskala maščevanje za avgustovski poraz v Velenju. Kdo se bo veselil?

DELI NA