Mura do zmage pri Aluminiju

Aluminij - Mura 0:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: Obrenović, Pospeh (oba Ljubljana) in Černe (Nova Gorica).
* Strelec: 0:1 Sirk (8.), 0:2 Sirk (70.).
* Aluminij: Janžekovič, Grgić, Muminović, Martinović, Krajnc, Horvat (od 77. Leko), Petrovič, Rogina (od 58. Maloku), Ploj, Tahiraj, Kidrič (od 66. Trdina).
* Mura: Obradović, Bošković, Šturm, Karničnik, Kozar, Lorbek, Maruško, Horvat (od 61. Šušnjara), Kouter, Bobičanec (od 87. Rebernik), Sirk (od 75. Maroša).
* Rumeni kartoni: Horvat, Martinović, Petrovič, Maloku; Bobičanec.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj pokalnih polfinalistov je pripadel Muri, ki je po zaslugi dveh zadetkov Roka Sirka prišla do pete zmage v sezoni, s katero se je prebila pred današnjega tekmeca oziroma skočila kar na četrto mesto na lestvici. Aluminij pa brez zmage ostaja štiri kroge.

Sobočani so dobili prvi polčas z golom Roka Sirka v osmi minuti. Takrat je zadel z glavo iz bližine po podaji - prav tako z glavo - Matica Maruška. Za Sirka je bil to osmi zadetek v sezoni. V nadaljevanju pravih nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo, izjema je bila 11. minuta, ko je Matko Obradović obranil strel Francesca Tahiraja, in 45. minuta, ko je Rok Kidrič po kotu z glavo žogo poslal malo čez prečko.

V 48. minuti je Aluminij resno zagrozil, potem ko je Ilija Martinović z glavo zgrešil iz bližine. Kmalu zatem je z leve strani zgrešil tudi Tahiraj, v 70. minuti pa je drugič na tekmi udaril Sirk, ki je po lepi podaji Luke Bobičanca za hrbet domače obrambe stekel proti golu in malce z desne z diagonalnim strelom dosegel deveti gol sezone in se s tem na prvem mestu lestvice strelcev izenačil z Olimpijinim Rokom Kronavetrom.

Domači so si do konca tekme sicer priigrali nekaj strelov, toda prav nevarni za vrata Mure niso več bili, tako da so tri točke romale v Prekmurje.

Kidričani bodo v 16. krogu v nedeljo gostovali v Krškem, Sobočani pa bodo v soboto gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Mura
    Petnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen v Kidričevem. Na Štajerskem se bosta za nove točke udarila pokalna polfinalista Aluminij in Mura. Avgusta so se veselili Prekmurci, kdo bo boljši v Kidričevem?

DELI NA