03.12.2017 | 2. SNL
Mura v zimski premor s sedmimi točkami naskoka

Z zaostalo tekmo Radomelj in Mure se je v 2. SNL zaključil jesenski del tekmovanja. Četrta in vodilna ekipa prvenstva bi se morali udariti že minulo nedeljo, ko pa je bolezen v domačih vrstah poskrbela za prestavitev termina, teden dni kasneje pa so se visoke in zanesljive zmage veselili v taboru črno-belih.

Mura bo na vrhu lestvice prezimila z zajetno prednostjo sedmih točk pred drugouvrščenimi Ptujčani, ki so v 17 tekmah zbrali 37 točk. Prvi polčas nedeljskega obračuna v Radomljah ni ponudil zadetkov, ob glasni spodbudi domače in gostujoče navijaške skupine pa so bili Prekmurci podjetnejši tekmec. Amadej Maroša je sicer zatresel domačo mrežo, a sodniška trojka z Alenom Borošakom zadetka zaradi prepovedanega položaja ni priznala.

So se pa privrženci Mure trikrat veselili v nadaljevanju srečanja. Gostje so v razmaku desetih minut dosegli kar tri zadetke in tako najbolje odgovorili na nekoliko drugačno igro Radomljanov v drugem polčasu. V 63. minuti je po levi strani kazenskega prostora nevarno prodrl Rok Sirk in s povratno podajo na vrhu kazenskega prostora našel osamljenega Dejana Kurbusa. Povratnik po poškodbi kolena, ki je ob desni stranski črti zamenjal kaznovanega Žigo Kousa, ni okleval, z natančnim strelom v spodnji desni kot domačih vrat je zadel za gostujoče vodstvo z 0:1.

Vsega dve minuti po prvem golu je moral David Adam, potem ko domača obramba ni uspela odbiti napada črno-belih, še drugič po žogo v svojo mrežo. Arpad Vaš je z globinsko podajo v ogenj poslal Roka Sirka, ki se je otresel svojega čuvaja, krenil proti golu in s strelom med nogama matiral Adama. V 73. minuti pa je za konec jesenskega dela prvenstva udaril še Luka Bobičanec. Hrvat v črno-beli opravi je s prefinjenim udarcem v daljši kot slavil še 12. gol sezone in se tako vnovič odlepil od Anela Hajrića.

Drugoligaše zdaj čaka daljši tekmovalni premor, tekmovalni ples za prvoligaško vozovnico pa se bo nadaljeval marca.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2017 | 2. SNL
    Pred premorom še Radomlje in Mura
    Štirinajsterica drugoligašev že uživa v tekmovalnem premoru, zadnja jesenska preizkušnja pa v nedeljo čaka še nogometaše Radomelj in Mure.
  • 24.11.2017 | 2. SNL
    Bolezen odnesla nedeljski spopad Radomelj in Mure
    Drugoligaške klube ta konec tedna čaka še zadnji jesenski krog, ki bi moral v nedeljo postreči tudi s spopadom tretjega in vodilnega moštva lige, a je dvoboj Radomelj in Mure prestavljen zaradi težav gostiteljev. Radomeljske vrste je namreč oklestila bolezen.
  • 11.08.2017 | 2. SNL
    Fazanerija gosti Radomljane
    Ena od dveh nedeljskih tekem drugega kroga bo odigrana tudi v Prekmurju. Po Lendavi se 2. SNL vrača tudi v Mursko Soboto, tam pa bodo v nedeljskem popoldnevu tudi kamere Sportkluba. Za točke se bosta udarili ekipi Mure in Radomelj.

DELI NA