Mura visoko premagala Domžale

Mura - Domžale 5:1 (2:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Mežnar (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Kous (6.), 2:0 Kouter (38.), 3:0 Šušnjara (60.), 3:1 Mujan (68.), 4:1 Šušnjara (72.), 5:1 Kouter (77.).
* Mura: Šafarić, Kous (od 46. Karničnik), Kouter, Bobičanec (od 75. Maruško), Bošković, Šturm, Kozar, Peričić, Lorbek, Šušnjara, Sirk (od 65. Horvat).
* Domžale: Milić, Ibričić (od 63. Žužek), Bizjak, Mujan, Klemenčič, Melnjak, Ibraimi, Rom (od 46. Morris), Husmani, Gnezda Čerin, Dobrovoljc (od 56. Hodžić).
* Rumeni kartoni: Kouter, Kous, Šturm, Bobičanec; Milić, Husmani, Ibričić, Gnezda Čerin.
* Rdeči karton: Klemenčič (29.).

Vodilni Domžalčani so po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij evropske lige nov hladen tuš doživeli še v Fazaneriji, kjer so jih domači črno-beli zasenčili in visoko premagali. Izbranci Simona Rožmana so v prvih dveh krogih vpisali dve zmagi, tokrat pa so bili svetlobna leta oddaljeni od nje, saj so Ante Šimundža in njegovi igralci pred kar polnimi tribunami izvrstno opravili svoje delo in prišli do pete točke v sezoni.

Soboški nogometaši so hitro razveselili svoje navijače, saj so povedli že v šesti minuti. Alen Kozar je podal, Žiga Kous pa je nato z desne strani kazenskega prostora s strelom po tleh žogo spravil v nasprotni del domžalskih vrat.

Po malce zmedenem začetku so se Domžalčani nato vse bolj sestavljali v pričakovano obliko, imeli v 17. minuti na voljo indirektni prosti strel iz bližine, toda domača obramba je blokirala poskus Agima Ibraimija.

Kljub boljši igri Domžal pa so do nove izjemne priložnosti prišli črno-beli. Tilen Klemenčič je na robu kazenskega prostora v 29. minuti nepravilno zrušil Luko Šušnjaro, upravičeno dobil rdeči karton, sodnik pa je pokazal na belo točko, čeprav je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora. Enajstmetrovko je nato izvedel Luka Bobičanec, Dejan Milić pa se je izkazal in strel v svojo desno lepo obranil.

Zato pa so Sobočani podvojili prednost v 38. minuti, ko so lepo izigrali obrambo Domžal, ob koncu je Rok Sirk podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil Nino Kouter in brez težav zadel za 2:0.

V drugem polčasu so Domžalčani pričakovano puščali več prostora za protinapade, v 60. minuti pa so domači to unovčili, natančneje Šušnjara po Kouterjevi podaji, ki je prišel na rob kazenskega prostora in ukanil Milića za 3:0.

Domžalčani, pri katerih je sodnik izključil trenerja Simona Rožmana, so znižali zaostanek v 68. minuti, ko je tudi po nespretnem posredovanju Deana Šafarića z desne strani zadel Tonči Mujan, ki ima tako kot Mariborov Jasmin Mešanović zdaj tri zadetke na vrhu lestvice strelcev.

Toda muraši so hitro odgovorili, v 72. minuti je Šušnjara prehitel debitanta Kobieja Morrisa in z leve strani matiral Miliča za 4:1. Tik zatem je domžalski vratar izvrstno posredoval po novem poskusu dvakratnega strelca.

Domžalčanom pa je v 77. minuti nov in zadnji žebelj v krsto zabil Kouter, ko se je po novem protinapadu znašel sam v dvoboju z Milićem in ga s prefinjenim strelom, v nogometnem svetu imenovanim "rabona", ukanil za 5:1.

Sobočani bodo v 4. krogu v ponedeljek, 13. avgusta, gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo dan prej gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Vodilni Domžalčani se po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske lige odpravljajo v Prekmurje. Mura je prav tako še neporažena, črno-beli so se z remijem vrnili tudi iz Maribora. Kdo bo krajšo potegnil v nedeljo?

DELI NA