Olimpija dobila derbi in skočila na vrh

Maribor - Olimpija 2:3 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.166, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj) in Vukan (Gornja Radgona).
* Strelci: 0:1 Čanađija (3.), 1:1 Zahović (12.), 2:1 Zahović (52.), 2:2 Kronaveter (74./11 m), 2:3 Vombergar (90.).
* NK Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (od 88. Vrhovec), Kramarič (od 71. Mešanović), Hotić (od 79. Mlakar), Zahović, Tavares.
* Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić (od 65. Savić), Uremović, Štiglec, Miškić, Čanađija, Tomić, Davidson (od 58. Vombergar), Kronaveter (od 90. Zarifović), Abass.
* Rumeni kartoni: Pihler, Viler, Šuler, Handanović, Zahović; Štiglec, Čanađija.
* Rdeč karton: /.

Večni derbi je imel danes veliko težo za obe ekipi, bolje pa so ga izkoristili gostje. Olimpija je lovila nujno zmago, Mariboru je dva kroga pred koncem za ugodnejši zaključek prvenstva zadostoval že remi. Dolgo časa je kazalo na neodločen izid, a so Ljubljančani z zadetkom Andresa Vombergerja v zadnjih minutah Mariboru spet pobegnili za dve točki na lestvici.

Poln stadion je nogometašem pred tekmo pripravil lepo koreografijo, gledalci so celotno vzhodno tribuno obarvali v mariborske barve, prvi gol pa je padel že v tretji minuti, ko je Dario Čanađija pospravil odbito žogo v gol Jasmina Handanovića, ki je bil ob tem nemočen.

Vijoličasti so v 12. minuti izenačili. Marcos Tavares je podal Martinu Milcu, ta je podaljšal do Luke Zahovića, ki je premagal Aljaža Ivačiča. Igra se je nato umirila, do nove priložnosti pa je v nadaljevanju prišel Maribor.

V 28. minuti je prosti strel izvajal Milec, našel je Sašo Ivkovića, ki je lepo podal, a v praznem prostoru ni bilo nikogar. Zahović je bil spet nevaren v 29. minuti, a je meril preko gola. V 34. minuti so lepo kombinirali Tavares, Dino Hotić in Zahović, a je Hotić z 12 metrov slabo zadel žogo.

Po kotu v 41. minuti je do odbite žoge prišel Martin Kramarič in meril malo mimo ljubljanskih vrat. V 45. minuti je Abass Issah nameril naravnost v roke mariborskega vratarja.

Drugi polčas so bolje začeli domači. Tavares je v 52. minuti podal na drugo vratnico, kamor je pritekel neovirani Zahović in s svojim 15. prvenstvenim zadetkom povišal na 2:1. Vratnica je v 61. minuti rešila Mariborčane, ko je nevaren strel Abassa Handanović izbil v vratnico.

Hotić je v 69. minuti podal v sredino, Kramarič je zadel, a iz prepovedanega položaja. Stefan Savić je v 73. minuti pobegnil mariborski obrambi, se sam znašel pred Handanovićem, ta je nespretno posredoval pri tem podrl ljubljanskega igralca, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Mariborčan v dresu Olimpije Rok Kronaveter in zadel za izenačenje.

Jasmin Mešanović je po lepi akciji v 80. minuti s šestih metrov zadel vratnico, tri minute kasneje je Tavares podal do Aleksa Pihlerja, ta pa je s petih metrov meril v vratarja.

Ljubljančani so vse bolj pletli mrežo okrog mariborskih vrat, pritisk pa se jim je obrestoval v sodniškem dodatku. Dino Štiglec je lepo našel Andresa Vombergarja, ta pa je zapečatil usodo gostiteljev. Mariborčani so sicer v izdihljajih tekme skušali nadoknaditi zamujeno, a je bilo prepozno in velike tri točke so odšle v Ljubljano.

Maribor bo v 35. krogu v sredo gostoval v Celju, v Ljubljano prihaja Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Čas je za derbi! Za zadnjega v letošnjem prvenstvu in morda tudi odločilnega v dvoboju za naslov državnega prvaka. Kdo se bo v razprodanem Ljudskem vrtu veselil pomembnih točk? Bodo to vijoličasti ali zeleni?

DELI NA