Olimpija državni prvak!

Domžale - Olimpija 1:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelca: 1:0 Bizjak (67.), 1:1 Kronaveter (80./11 m).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Dobrovoljc, Melnjak, Husmani, Gnezda Čerin, Ibraimi, Ibričić, Franjić (od 6. Hodžić, od 18. Alvir), Bizjak (od 82. Nicholson).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau (od 78. Savić), Miškić, Tomić, Kronaveter, Davidson (od 69. Alves), Čanađija, Issah (od 64. Vombergar).
* Rumeni kartoni: Dobrovoljc, Klemenčič.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanski nogometaši so prišli do naslova prvaka, čeprav so bile Domžale, ki so si že pred tem zagotovile tretje mesto, večji del tekme boljše, tudi vodile, v 80. minuti pa je odločilni (izenačujoči) zadetek za naslov dosegel Rok Kronaveter.

Ekipi sta večino prvega polčasa kazali bolj ali manj enakovredno igro, s katero so oboji prišli do nekaj (pol)priložnosti, najlepšo pa je pred polno tribuno domžalskega športnega parka v deseti minuti zapravil Rok Kronaveter. Ta se je po podaji Jasona Davidsona z leve strani znašel sam sredi kazenskega prostora, sprožil iz prve, a žogo poslal čez gol.

Že v prvih 18 minutah pa je domači strateg moral opraviti že dve menjavi, iz igre sta morala poškodovana Petar Franjić in njegova menjava Nermin Hodžić.

V drugem polčasu je v 48. minuti pri Domžalah z glavo poskusil Lovro Bizjak, a Aljaž Ivačič ni imel veliko dela. Domžalčani so bili sicer boljši, podjetnejši tekmec, a si pravih priložnosti niso pripravili.

Zato pa so povedli v 67. minuti, ko je po podaji Marka Alvirja z leve strani v kazenskem prostoru ostal povsem sam Bizjak in z glavo dosegel svoj 13. zadetek v sezoni. V 77. minuti je do strela iz bližine na drugi strani prišel Andres Vombergar, a žogo preslabotno poslal proti mreži.

Olimpija je zatem vse moči vložila v napad, v 79. minuti pa je Tilen Klemenčič zakrivil enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru odrinil Stefana Savića, ki je padel. Z bele točke je streljal Rok Kronaveter in zanesljivo zadel za 1:1 ter poskrbel za veliko veselje ljubljanskih navijačev, saj je Olimpija s tem imela izid za naslov prvaka.

Ob koncu tekme je še enkrat streljal Vombergar, a z glavo žogo poslal čez gol. V sodniškem dodatku so za dodatno napetost poskrbeli neučakani ljubljanski navijači, ki so želeli priti na igrišče, zaradi česar je bila tekma nekaj trenutkov prekinjena, tudi po prekinitvi pa ekipi nista več prišli do priložnosti, tako da so se naslova veselili zeleno-beli.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Le še zadnjih 90 minut. Nedelja bo ponudila še zadnje odgovore, v prvi vrsti pa bo odločila tudi bitko za naslov državnega prvaka. Ljubljančani bodo prednost pred Mariborom branili v Domžalah. Jo bodo ob Kamniški Bistrici tudi zadržali?

DELI NA