03.04.2017 | 1. SŽNL
Olimpija in Pomurje razred zase

Uvodni spomladanski krog SŽNL je postregel s tremi prepričljivimi zmagami ekip iz zgornjega doma. Olimpija je doma z 8:0 odpravila Rudar Škale, Pomurke so bile premočne za zelo oslabljene Korošice (0:13), Radomljanke pa se z zmago vračajo iz Maribora (1:4). Krimovke so tesno z 2:1 ugnale Ajdovke, Velesovo pa je odpravilo Ankaran (1:0).

SŽNL, 13. krog, 2.4.
ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:4
Ajdovščina – ŽNK Krim 1:2
Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:13
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale 8:0
Velesovo – ŽNK Ankaran 1:0

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:4

Gostje so povedle z golom Karmen Ulbin, domačinke so v 45. minuti zabile za 1:1, uspešna je bila Dušanka Milošič. Barbara Kralj je vnovič poskrbela za vodstvo gostij, ki so v 88. in 88. minuti potrdile zmago.

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Zadovoljen sem z pristopom punc do tekme. Čez celotno tekmo so kazale željo po zadetku in zmagi. Manjkala pa nam je koncentracija pri zaključku na gol, kar nas je stalo višje zmage. Vseeno sem zadovoljen, da smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek, kar mi vliva veliko optimizma za naprej. Še vedno pa nas čaka veliko dela in treninga, da bomo kot ekipa optimalno pripravljeni. Sedaj imamo 14 dni časa, da se dobro pripravimo na srečanje z Olimpijo. Verjamem v ekipo, da lahko tudi v naslednji tekmi pridemo do novih točk. Čestitke tudi ekipi Maribora za borbo in fer srečanje.“

Ajdovščina – ŽNK Krim 1:2

Tudi v Ajdovščini so se prve veselile domačinke – v 17. minuti se je med strelke vpisala Zala Kuštrin. Krimovke, imeli so precej priložnosti, a bile nezbrane, so poravnale v 37. minuti, zmago pa jim je v 88. minuti prinesla Katja Turk.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„V prvem polčasu smo delovali neuigrano in nekoliko zmedeno, a smo z nekaj rotacijami igralnih mest v nadaljevanju to popravili. Z 2. polčasom smo lahko zadovoljnim saj smo bili precej boljši nasprotnik, a je bil izkoristek priložnosti še vedno premajhen. Kljub številnim odsotnim igralkam smo si priigrali tri točke in odsedeli kazni. Cilj je dosežen.“

Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:13 (0:7)

Podobno kot Olimpija je zavzeto uvodno tekmo pomladi odigrala tudi vrsta aktualnih državnih prvakinj ŽNK Teleing GMT Beltinci, ki je dodobra napolnila mrežo Korošic.

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Tekmo smo na žalost odigrali proti oslabljenim nasprotnicam, ki so vse sile usmerile v branjenje svojega gola. Uspeli smo dobro prebijati njihovo obrambno postavitev ter si v 70 minutah tekme poleg 13 doseženih zadetkov priigrali še kopico lepih priložnosti.“

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale 8:0

Ljubljančanke so dokazale, da je izpad iz pokala pozabljen, fokus pa na domačem prvenstvu. To so na svoji koži izkusile oslabljene Velenjčanke.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpije:
„Od tekmic smo pričakovali nekaj več odpora. Tekmo smo več čas kontrolirali in napadali od prve minute, kar se je poznalo tudi na končnem rezultatu. Čestitke puncam in ekipi Rudarja za športno igro.“

Velesovo – ŽNK Ankaran 1:0

Do druge zmage v prvenstvu so prišle Gorenjke, ki so bili 6.11. lani boljše od Ajdovščine, v nedeljo pa z 1:0 od Ankaran. Edini gol je dosegla Manca Jamnik (22. minuta). Prav Manci, Jamnik in Smolnikar, pa sta se vpisali med strelke tudi ob prej prvi (v tej sezoni) zgoraj omenjeni zmagi Velesovega.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„Po tej tekmi smo se vrnili na Obalo precej razočarani. Poznalo se je, da sta manjkali ključni igralki: Lina Čepak in Tina Paliska. Kljub temu smo si priigrali ogromno priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Na tršem in neravnem terenu smo imeli tudi malo težav z ustavljanjem žoge. Nekaj malih težav je bilo tudi v zadnji liniji, ki je sestavljen iz novih igralk. V novih tekmah bo treba pokazati precej več discipline in biti bolj zbran v konici napada. Tokrat nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Če bi zadeli, bi se tekma odvila v naš prid. Žal smo klonili in domačinkam poklonili gol za tri točke.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA