Olimpija še naprej brez zmage

Olimpija - Celje 2:2 (2:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Skomina (Koper), Vukan in Vidali.
* Strelci: 1:0 Kapun (7.), 2:0 Savić (14.), 2:1 Lupeta (31.), 2:2 Požeg Vancaš (55., 11-m).
* Olimpija: Ivačič, Putinčanin, Gajić, Zarifović, Jurčević (od 77. Štiglec), Kapun, Tomić, Kronaveter, Suljić (od 77. Črnic), Boateng (od 46. Abass), Savić.
* Celje: Jurhar, Andrejašič, Stojinović, Džinić, Brecl, Pišek, Cvek (od 46. Pungaršek), Lotrič, Novak (od 85. Štraus), Požeg Vancaš, Lupeta (od 75. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Brecl.
* Rdeči karton: /

Ljubljanski nogometaši so domače tekmovanje začeli precej slabo, le točka iz prvih dveh tekem pa je bila tudi eden od povodov, da se je moral posloviti prejšnji strateg Ilija Stolica. V vlogi začasnega trenerja je zdaj njegov nekdanji pomočnik Aleksandar Linta, ekipo je prvič vodil na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij evropske lige in iztržil neodločen izid, Olimpija pa se je prebila v tretji krog.

Na domači sceni je bila zmaga proti Celjanom skorajda nujna. Ljubljančani so po dveh tekmah brez gola danes sicer hitro prekinili strelsko sušo, nazadnje pa niso izpolnili točkovnega cilja, saj so še drugič v sezoni dobili le eno za neodločen izid.

Celjani so v Ljubljani danes tudi lovili dobre rezultat, saj tudi sami niso najbolje začeli nove sezone in so imeli pred tekmo enako izhodišče kot gostitelji z le eno točko iz dveh tekem.

Začetek je nakazal, da bo domača ekipa končno prekinila niz slabih prestav in kronično neučinkovitost. Ljubljančani so takoj pritisnili in že v eni prvih nevarnejših akcij tudi zadeli. Asmir Suljić je v sedmi miti prodrl po levi strani in natančno podal v sredino, kjer je na kakšnih desetih metrih žogo z glavo za hrbet nemočnega Metoda Jurharja preusmeril Nik Kapun.

Zadetek je dvignil Olimpijo, domači so kmalu zadeli še drugič. Tokrat je akcijo na desni strani začel Kingsley Boateng, ob robu igrišča preigral celjsko obrambo in podal pred gol, kjer je bil meter pred vrati povsem sam Stefan Savić. Pozneje je imel priložnost še Rok Kronaveter, a je streljal čez gol.

V nadaljevanju prvega polčasa pa so Celjani le zadihali in počasi vzpostavili ravnotežje, v 31. minuti pa je Jucie Lupeta spretno izigral obrambo domačih, se izognil prepovedanemu položaju in nato še natančno zadel za znižanje izida.

V drugem polčasu pa so precej boje začeli Celjani. Prevzeli so pobudo, kmalu pa so jo tudi kronali z zadetkom. V kazenskem prostoru je Mario Jurčević zrušil Rudija Požega Vancaša, ki je nato sam postavil žogo na belo točko in enajstmetrovko tudi uspešno izvedel.

Isti igralec je imel le tri minute zatem lepo priložnost za popoln preobrat, vendar je vratar Aljaž Ivačič njegov nevaren poskus ubranil. Na drugi strani pa je imela tudi Olimja priložnost, da bi še enkrat prišla do vodstva, toda Kapuun je v 61. minuti, ko se je znašel sam kakšnih osem metrov pred Jurharjem, slabo streljal, tako da je žoga končala v vratnici.

Ljubljančani so nakazali, da želijo do zmage, a spet niso bili učinkoviti, čeprav je Linta v igro poslal še Matica Črnica in Dina Štigleca. Tretjemu zadetku pa so bili nato bližje Celjani, v 80. minuti je obrambo domačih preigral Elvedin Džinič, ljubljanski vratar Ivačič pa se je moral še tretjič ta večer zelo izkazati, da je ubranil svoj gol. V razgibani igri je imela vsaka stran do konca še po eno lepo priložnost, za domače je bil nevaren Črnic, pri gostih pa Tilen Pečnik, nazadnje pa sta se morali ekipi zadovoljiti z, glede na potek tekme precej realno, delitvijo točk.

Ljubljančani bodo v 4. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Celjani pa dan prej v Krškem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Točka na dveh preizkušnjah PLTS je z ljubljanske klopi odnesla Ilijo Stolica. Olimpija bo prvo ligaško zmago napadla v obračunu s Celjani, ki prav tako lovijo prvi komplet točk. Kdo bo uspešnejši?

DELI NA