Olimpija slavila v Celju

Celje - Olimpija 1:3 (1:1)

* Arena Z'dežele, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci) in Herženjak (Lendava).
* Strelci: 1:0 Lotrič (22.), 1:1 Vombergar (36./11 m), 1:2 Bagnack (85.), 1:3 Kronaveter (90.).
* Celje: Rozman, Zaletel, Travner, Stojinović, Andrejašič, Cvek, Benedičič (od 71. R. Štraus), Novak, Lotrič (od 89. Pečnik), Požeg Vancaš, Ibišević.
* Olimpija: Ivačič, Bagnack, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Putinčanin, Lupeta (od 77. Savić), Kronaveter, Suljić (od 86. Boateng), Vombergar (od 90. Lendrić).
* Rumeni kartoni: Travner, Zaletel, Požeg Vancaš, Andrejašič, Lotrič; Zarifović, Bagnack, Tomić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so prišli do svoje šeste zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na pet točk. Za novo slavje pa so se morali precej potruditi, kljub premoči v posesti žoge so celjski odpor streli šele v zadnjih petih minutah tekme. Olimpija je tako zmagala še četrtič zapovrstjo v gosteh, Celje pa je doživelo prvi poraz po šestih krogih in je na sedmem mestu.

Tekma je hitro ponudila nekaj razburjenja. V tretji minuti sodnik Bojan Mertik najprej ni piskal prekrška Jucieja Lupete, takoj zatem pa očitnega igranja z roko Žana Benedičiča v kazenskem prostoru, tako da so Ljubljančani ostali brez najstrožje kazni.

Celjani so nase najprej opozorili v šesti minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Jakob Novak, Aljaž Ivačič pa je dobro posredoval. Prav Novak je bil tudi eden ključnih mož pri vodilnem zadetku Celjanov.

V 22. minuti je podal za hrbet celjskih branilcev, kamor je stekel Mitja Lotrič in zadel za 1:0. Olimpija, ki prav veliko priložnosti ni imela, je izenačila v 36. minuti, ko je najstrožjo kazen, to je zakrivil Žan Zaletel z igranjem z roko, zanesljivo izvedel Andres Vombergar za svoj peti zadetek v sezoni.

V prvem polčasu je imel še eno priložnost Novak, in sicer v 38. minuti, ko se je znašel v ugodnem položaju za strel s približno desetih metrov, a je to slabo izvedel.

V 49. minuti so imeli zeleno-beli lepo priložnost za vodstvo, potem ko je po podaji Dina Štigleca z leve strani Vombergar s strelom z glavo zadel prečko. Malce pozneje je bil Olimpijin napadalec prav tako z glavo tudi malo premalo natančen.

V 62. minuti je z levega roba kazenskega prostora prosti strel izvedel Rok Kronaveter, toda Matjaž Rozman je bil dobro postavljen. Devet minut pozneje je pred Ivačiča prišel Lotrič, streljal iz bližine malce z desne, toda ljubljanski vratar je strel obranil.

V 79. minuti je Ivačič ukrotil še strel Novaka s približno enajstih metrov, na drugi strani pa je Rozman moral posredovati po poskusu Stefana Savića v 84. minuti. Le minuto pozneje pa so Ljubljančani povedli, po podaji Kronavetra z leve strani je pred golom nogo podstavil Macky Bagnack in poskrbel za vodstvo z 2:1. Zanj je bil to prvi gol v sezoni.

Že v sodniškem dodatku pa je Olimpija le še potrdila zmago, Kronaveter je izvrstno izvedel prosti strel s slabih 20 metrov in zadel v levi zgornji kot celjskih vrat. Kronaveter je tako dosegel svoj peti zadetek sezone.

Celjani bodo v 13. krogu 21. oktobra gostili Krško, Ljubljančani pa Kranjčane.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Sobotni spored prvoligaških dvobojev bo sklenjen v knežjem mestu. Celjani bodo po že sedmem remiju sezone gostili Olimpijo, ki v prejšnjem krogu ni izkoristila spodrsljaja Maribora. Kdo se bo veselil novih točk?

DELI NA