Olimpija uspešna tudi v Kranju

Triglav - Olimpija 0:1 (0:1)

* Športni center, sodniki: Glažar (Hajdina), Gabrovec (Markovci) in Friš (Sladki Vrh).
* Strelci: 0:1 Issah (45.).
* Triglav: Džafić, Mlakar, Suljević, Zec, Gvardjančič (od 68. Bukara), Udovič, Krcić, Vokić, Majcen, Poplatnik, Žurga (od 74. Tijanić).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Uremović, Apau, Miškić, Čanađija, Kronaveter (od 69. Benko), Alves (od 84. Tomić), Savić (od 73. Davidson), Issah.
* Rumeni kartoni: Poplatnik; Davidson, Čanađija.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanski nogometaši so v Kranju prišli do nove zmage (že četrte spomladanske), s katero imajo štiri točke prednosti pred Mariborom, a ima ta še tekmo v dobrem. Nogometaše obeh ekip je nekoliko motila megla, za odtenek bolje pa so se znašli zeleno-beli, ki so edini zadetek dosegli v končnici prvega polčasa.

Izbranci Igorja Bišćana, ta med drugim ni mogel računati na Nathana Oduwo, ki je pred dnevi staknil poškodbo na treningu, so v meglenem Kranju v prvem polčasu imeli več žogo v svoji posesti, a z njo praktično niso bili nevarni vse do konca polčasa, ko so tudi povedli. Po protinapadu in podaji Mitcha Apaua z desne strani je pod prečko zadel Abass Issah. Za slednjega je bil to sedmi zadetek v sezoni, za Apaua pa četrta podaja.

Prvo (pol)priložnost so sicer imeli v peti minuti, ko je Issah podal do Danijela Miškića, a so domači njegov strel v kazenskem prostoru blokirali. Gorenjci, ki so igrali brez kaznovanega Vlada Šmita ter poškodovanih Momirja Bojića, Nejca Križaja, Kristjana Arha-Česna in Roka Elsnerja, so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 18. minuti, ko je moral Aljaž Ivačič obraniti strel Luke Majcna. Gosti so imeli še nekaj polpriložnosti, s katerimi pa niso ogrozili vrat domačih.

V uvodu drugega polčasa ne eni ne drugi ekipi ni uspelo odigrati prave akcije, šele v 56. minuti je po podaji Dina Štigleca Ricardo Alves v kazenskem prostoru streljal čez gol. Sledilo je novo obdobje brez večjega razburjenja, gosti so brez posebnih težav držali minimalno prednost, Kranjčanom pa česa več od preslabih strelov Alena Krcića in Davida Tijanića ni uspelo napraviti.

Kranjčani bodo v 23. krogu v sredo gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo gostili Velenjčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav Kranj - Olimpija
    Kranjčani so ostali brez dvobojev z Mariborom in Krškim, v nedeljo pa se bodo pomerili z Ljubljančani. Zmaji so vodilna ekipa PLTS, orli pa bodo iskali prve točke po treh zaporednih porazih na domači zelenici.

DELI NA