27.05.2017 | 1. SŽNL
Olimpija v karanteno, Pomurke pozabile na zmagi

Jutri bo v Prekmurju podeljena prva lovorika v ženski članski konkurenci v sezoni 2016/2017. Že nekaj časa je jasno, da se bo dobitnicah zlate medalje in pokala odločala zadnja tekma. ŽNK Teleing GMT Beltinci v Bakovcih gosti ljubljansko Olimpijo, tekmo pa boste od 10.55 naprej spremljali tudi na spletni strani NZS.si. Ekipi imata po 57 točk – matematika je preprosta: vsakršna zmaga Olimpije pelje naslov v Ljubljano, vsi drugi scenariji pa poskrbijo, da naslov ostane v Prekmurju.

SŽNL, 21. krog, Bakovci, 28.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (prenos NZS.SI)
(glavni sodnik Janko Golob)

Medsebojne tekme v sezoni 2016/2017:
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 1:3
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:3

Najboljše strelke:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 43
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 36

Dovolj motiva za tekmo sezone

„Motiva nam ne manjka,“ nam pove Lucija Grad, nogometašica Olimpije, ki je sinoči končala s treningom, danes pa ekipa odhaja proti Prekmurju. Z željo, da se igralke dobro odpočijejo pred odločilno tekmo. „To je dokaz resnosti našega kluba,“ doda Lucija, ki se zaveda, da jih čaka tekma sezone.

„Menim, da smo dobro pripravljene na tekmo. Svoje je k temu dodala tudi trenerska menjava. Videlo se je, da so se po prihodu novega trenerja igralke bolj trudile,“ ocenjuje Gradova, ki prejšnjima porazoma na zadnjih dveh medsebojnih tekmah ne daje pretirane teže. „Vsakič smo imele pobudo v igro. Precej priložnosti smo si ustvarile, a nismo zadele. Pomurke so svoje strele izkoristile in zasluženo zmagale,“ nadaljuje naša sogovornica, ki bo po sili razmer jutri branila vrata Olimpije. Dobesedno, ne le zato, ker je po poklicu branilka. Ker je prva vratarka Olimpije Eva Vamberger poškodovana, gre na gol kar Gradova, svoj čas tudi nadarjena golmanka.

„Proti Radomljam smo imeli generalko, uspela je. Soigralke so znale nadomestiti moj izostanek v obrambi. Zato sem brez skrbi. Vem, da bodo dobro pokrivale tekmice, obračuna s ene bojim. Vem, da bomo dale vse od sebe,“ še doda Lucija Grad.

Odločajo malenkosti

Delovno je tudi v Prekmurju, kjer se je ekipa včeraj zbrala. Med tednom je nekaj igralk tudi v Ljubljani, zato so možni skupni treningi le za vikend. Pred nedeljskim obračunom tudi v taboru aktualnih prvakinj ničesar ne prepuščajo naključju. Tudi nocoj bodo opravile trening.

„Odločale bodo malenkosti,“ pa pogleduje proti nedelji Manja Rogan, izvrstna domača vezistka, ki je z dobrimi igrami v klubu prišla tudi do reprezentance. „V nedeljo bo treba paziti, da ne bomo delali nepotrebnih napak. To lahko odloči. Želimo si, da bi povedle 1:0, potem bo lažje nadaljevati,“ še dodaja Roganova. V letu 2017 Pomurke ne poznajo poraza – Olimpijo so dvakrat ugnali v Ljubljani, enkrat v domačem prvenstvu, drugič v polfinalu pokala. „Psihološka prednost je na naši strani,“ poudari Roganova, ki pa ne dovoli, da bi ekipa zaspala na stari slavi ali lovorikah. „To je nova tekma, kjer moramo biti maksimalno osredotočeni in psihološko pripravljeni,“ še doda Manja Rogan.

Tekst: D.P.
Foto:  B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA