Olimpija z novo zmago daleč pred vsemi

Ankaran Hrvatini - Olimpija 0:3 (0:2)

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Žunič in Kalan (vsi Kranj).
* Strelci: 0:1 Savić (23.), 0:2 Čanađija (41.), 0:3 Zarifović (81.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Humar, Badžim, Mate, Soldo, Suljić, Vodeb (od 74. Bordon), Nkama, Santos (od 86. Alessandria), Gerc (od 89. Matošević).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau, Tomić (od 86. Brkić), Čanađija, Davidson, Kronaveter (od 69. Miškić), Savić, Issah (od 82. Benko).
* Rumeni karton: Badžim.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so Ljubljančani že jeseni dvakrat ugnali Ankarančane, so jih tokrat še tretjič in to precej zanesljivo. Ob boljši igri skozi praktično vso tekmo so vpisali šesto zaporedno zmago in imajo po sobotnem spodrsljaju Maribora pred branilcem naslova že velikih deset točk prednosti. Primorci, ki so pogrešali kaznovana Jana Pahorja in Emirja Burkića, so ostali na zadnjem mestu.

Ljubljančani so zasluženo dobili prvi polčas zaprte tekme v Novi Gorici. Ankarančani so bili večino časa v podrejeni vlogi, medtem ko so izbranci Igorja Bišćana ves čas iskali luknje v obrambi in jih nekaj tudi našli.

Povedli so v 23. minuti, ko je Jason Davidson podal z leve strani, v osrčju kazenskega prostora pa je bil najspretnejši Stefan Savić, ki je z glavo dosegel svoj četrti zadetek v sezoni.

Novo priložnost so zapravili v 30. minuti, ko je Abass Issah prišel do strela iz bližine, Primož Bužan pa se je izkazal. Ljubljančani so podvojili prednost v 42. minuti, ko je po podaji Roka Kronavetra z desne strani za 2:0 zadel Dario Čanađija.

Tudi v drugem polčasu je bila nekoliko nevarnejša Olimpija, Primorci so bili sicer malce konkretnejši kot v prvem delu, a Aljaža Ivačiča niso resno ogrozili. Na drugi strani so imeli gosti še nekaj (pol)priložnosti, sicer pa brez posebnih težav nadzorovali potek tekme.

V 79. minuti je znova poskusil Issah, a Bužan ni imel veliko dela, tudi pred tem po nenatančnih poskusih Kronavetra in Dina Štigleca ne. Zato pa so Ljubljančani zmago potrdili v 81. minuti, ko je Danijel Miškić po tleh podal s prostega strela z desne strani, na petih metrih pa je do strela prišel Aris Zarifović in ugnal Bužana.

Ankarančani bodo v 25. krogu 31. marca gostovali v Celju, Olimpija pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Olimpija
    Ankaran se še tretjič to pomlad seli na sever Primorske, kjer je letos že vknjižil štiri točke. Tokratni gost zadnjega kluba PLTS bodo vodilni Ljubljančani, ki so z učinkovito predstavo odpravili tudi knape.

DELI NA