Olimpija za konec z zmago

Olimpija - Aluminij 1:0 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 800, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Bensa (Nova Gorica).
* Strelec: 1:0 Benko (39.).
* Olimpija: Vodišek, Avramovski (od 81. Baskera), Mitrović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Miškić, Boateng, Abass (od 75. Alves), Kirm, Benko (od 66. Oduwa).
* Aluminij: Kovačič, Jakšić, Zeba, Turkalj, Kocić, Muminović, Vrbanec (od 86. D, Petrović), Škoflek, Mesec (od 70. Rebernik), Tahiraj (od 88. Damis), Kramer.
* Rumena kartona: Škoflek; Štiglec.
* Rdeči kartoni: /

Olimpija se je z zmago poslovila od svojih privržencev, a to ni bilo dovolj, da bi osvojila drugo mesto v državnem prvenstvu. Zmagala je namreč tudi Gorica, ki je sicer zbrala enako število točk, a imela boljše razmerje v medsebojnih tekmah. Ljubljančani tudi tokrat niso navdušili, če so v prvem polčasu še pokazali nekaj želje in kakovosti, to ne velja za drugega, ko bi lahko gosti, ki so potrebovali točke, da bi se izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi, prav lahko tudi izenačili.

Tekma se je začela s pritiskom Ljubljančanov, že drugi minuti bi jih lahko v vodstvo popeljal Kingsley Boateng, a je streljal čez gol. Sledili so številni poskusi gostiteljev (Issah Abass, Danijel Miškić), toda mreža je mirovala do 39. minute, takrat jo je s svojim desetim golom v prvenstvu zatresel Hrvat Leon Benko, potem ko je bilo že videti, da so gosti umirili napade tekmecev. V prvem polčasu bi za hladen tuš v Stožicah lahko poskrbel Francesco Tahiraj, vendar je streljal mimo gola.

Isti igralec je nekajkrat ogrozil ljubljanska vrata tudi v drugem delu, v katerem so bili gosti nevarnejši, a tudi neučinkoviti. Najlepšo priložnost je zapravil prav Tahiraj, z odlično obrambo mu je v 59. minuti veselje preprečil vratar Rok Vodišek.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Ob boju za obstanek je odprt tudi lov na drugo mesto. V Stožicah se bosta za točke udarila akterja obeh front. Aluminij za skok z devetega mesta potrebuje pomoč tekmecev in skalp Olimpije, ki pa bi bila z zmago najmanj tretja.

DELI NA