Olimpija začenja z zmago

Olimpija - Celje 2:1 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Burjan (Hajdina).
* Strelci: 1:0 Issah (85.), 1:1 Lupeta (88.), 2:1 Alves (90.).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau, Čanađija, Tomić, Savić, Kronaveter (od 66. Alves), Oduwa (od 66. Benko), Issah.
* Celje: Jurhar, Vidmajer (od 63. Andrejašič), Stojinović, Džinić, Brecl, Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Pungaršek, Vizinger (od 81. Kerin), Lupeta.
* Rumeni kartoni: Ilić, Tomić; Vidmajer, Cvek, Požeg Vancaš, Brecl, Džinić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so v svoji uvodni tekmi spomladanskega dela v temperaturah globoko pod lediščem ugnali Celjane. Slednji so pokazali dobro igro, imeli kar nekaj priložnosti, a so izkoristili zgolj eno. Na drugi strani pa je Olimpija eno svojih za zmago unovčila že globoko v sodniškem dodatku ter se tako vodilnemu Mariboru približala na zgolj točko. Celjani po sedmem porazu ostajajo peti.

Prvi polčas v mrzli Ljubljani se je končal brez zadetkov, pa čeprav sta ekipi trikrat zatresli okvir vrat. Že v četrti minuti je Rudi Požeg Vancaš zadel prečko s strelom z več kot 20 metrov, v 16. pa je prečko zadel še Dušan Stojinović s približno 20 metrov. Malce zatem je pri Celjanih nevarno sprožil še Nino Pungaršek, njegov strel z razdalje je bil malenkost previsok.

Olimpija si je prav tako priigrala nekaj priložnosti, v 28. minuti je Abass Issah zadel vratnico, pred tem imel še dve polpriložnosti, Nathan Oduwa pa je v 19. minuti zadel le zunanji del mreže celjskih vrat.

V drugem polčasu je za prvo nevarno priložnost poskrbela podjetnejša Olimpija, ko je v 65. minuti Mitch Apau podal z desne strani, v kazenskem prostoru je Dino Štiglec povsem neoviran prišel do strela z glavo, Metod Jurhar pa je izvrstno posredoval in preprečil vodstvo domačih.

V 80. minuti so nase znova opozorili tudi Celjani, Požeg Vancaš pa je s strelom po tleh z roba kazenskega prostora zgrešil cilj. Na drugi strani je malce za njim z leve strani še enkrat zgrešil Štiglec, v 84. minuti pa je imel izvrstno priložnost Jucie Lupeta, žogo s šibkim strelom poslal proti golu, a mu jo je eden domačih nogometašev izbil z golove črte.

Le minuto pozneje pa je Olimpija povedla, z leve strani je podal Stefan Savić, podal pred gol, kjer je Issah povsem neoviran z glavo zadel za 1:0. Ko so domači navijači slavili, pa je udaril Lupeta, ki je v 88. minuti iz bližine vendarle dosegel svoj prvi zadetek v sezoni za 1:1.

Ko je kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, pa so Celjani že v četrti minuti sodniškega dodatka storili prekršek 20 metrov od svojega gola. Prosti strel je izvedel Ricardo Alves in žogo čez živi zid poslal v mrežo za 2:1 in svoj sedmi zadetek v sezoni.

Ljubljančani bodo v 20. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Novi Gorici, Celjani pa dan prej v Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Vreme je poskrbelo, da bo konec tedna ponudil tri srečanja 19. kroga PLTS, ki ga bodo s tekmo v Stožicah vsaj deloma sklenili Ljubljančani in Celjani. Bodo v drugi del prvenstva bolje zakorakali zmaji ali grofje?

DELI NA