14.04.2024 | 2. SNL
Po Taboru do zmage tudi Ilirija, Beltince po novem porazu Nafte le še točka loči do vrha lestvice

Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.

Velenjčani so po treh domačih zmagah prvič to pomlad oddali točke na svojem igrišču, v Šaleški dolini so se veselili Biljenci. Primorci so po golu Matea Cipija povedli v 14. minuti, po pol ure igre pa se je velenjska mreža zatresla še drugič, v polno je meril Franci Perko. Gostitelji so prišli zgolj do častnega zadetka, v 89. minuti ga je dosegel Amadej Vošnjak.


Sežanci so se na Portovalu razveselili visoke zmage, v novomeško mrežo so pospravili kar pet žog. Dolenjci so se v zaostanku znašli po vsega štirih minutah igre, po avtogolu Amirja Derviševića. V 29. minuti je prednost Kraševcev povišal Ibrahim Keita, v 49. minuti pa so gostje že vodili s tremi goli prednosti, v polno je meril Hans Kamta Mpongo. V 66. minuti, po izključitvi Verona Šalje, je bil z bele točke uspešen Axel Bakayoko, dobrih deset minut kasneje pa je piko na i zmagi postavil še mladi Mihajlo Pavlović. Sežanci so se s tretjo zmago v nizu vsaj za en dan povzpeli pred Ilirijo, za Krko zdaj zaostajajo le še za točko.


Tabor ni bil dolgo pred Ilirijo, saj so se v soboto veselili tudi Ljubljančani. V Šiški je gostoval Fužinar, ki je prestolnico zapuščal s tremi žogami v svoji mreži. Gostitelji so povedli v drugi minuti drugega polčasa, mrežo Korošcev je zatresel Žiga Korošec. Vodstvo domačih je trajalo zgolj šest minut, izid je v 53. minuti izenačil Kristjan Irmančnik. Točke so vseeno ostale doma, saj je Ranaldo Biggs v 57. minuti priigral novo vodstvo, v 78. minuti pa je potrdil prvo spomladansko zmago Ilirije. 


V soboto ste lahko v prenosu na spletni strani NZS spremljali obračun Bistrice in Primorja, pod Pohorjem pa ni bilo zmagovalca. Prvi polčas so po golu Tomija Gobca, ki je zadel z vrha kazenskega prostora, dobili gostitelji, Ajdovci pa so do izenačenja prišli v 54. minuti srečanja. Izid je hitri akciji in strelu s 15 metrov izenačil Goncalo Agrelos. Primorje s 47 točkami ostaja četrto, Bistrica je sedma z 38 točkami.


Nogometaši Triglava so pred kamerami Sportkluba ustavili nalet Goričanov. Primorsko-gorenjski obračun se je končal brez zadetkov, čeprav se je že v prvem polčasu trikrat tresel okvir gola. V 11. minuti je vratnico kar dvakrat zatresel Luka Marjanac, pet minut kasneje pa je vratnica preprečila še vodstvo Triglava in zadetek Jaroša Čadeža. Gorica je osvojila 48. točko letošnje sezone, Kranjčani imajo na svojem računu štiri manj.


Primorski obračun Dekančanov in Tolmincev se je končal brez zmagovalca in zadetkov, tekmeca sta se razšla z začetnim rezultatom. Dekani so vknjižili 29. točko, dve manj ima na svojem računu Tolmin.


Vito Štrakl je bil osrednji junak Beltinčanov v Slovenskih Konjicah, vsestranski nogometaš Beltincev je prvič zadel v 13. minuti, ko je po podaji Jakova Katuše natančno meril z roba kazenskega prostora. Domača mreža se je vnovič zatresla v 38. minuti, ko je bil še drugič uspešen Vito Štrakl, po prostem strelu Luke Pihlerja je zadel z glavo. Izid se v drugem polčasu ni več spremenil, Beltinčani pa so se ob podpori "žutih" navijačev veselili nove zmage in približanja Nafti, za katero zdaj znova zaostajajo le za točko. Četa Damjana Gajserja se lahko v petek, ko bo ob 17. uri v Beltincih gostovala novomeška Krka, vsaj za en dan znova zavihtijo na prvo mesto lestvice, saj bo Nafta v Biljah gostovala v sobotnem popoldnevu.


Vodilna Nafta je v nedeljskem večeru gostila Grosupeljčane. Dvoboj pod lendavskimi griči je ponudil sedem zadetkov, štiri žoge so končale v domači mreži, prva v 32. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Marko Brkić. Nafta je izenačila pet minut pred odmorom, po golu Josipa Vuice. Obračun je nov zaplet dobil v 64. minuti, ko so gostje povedli še drugič, tokrat po golu Aljaža Zalaznika, le tri minute kasneje pa so ostali brez drugič porumenelega Tiborja Gorenca Stankoviča. Lendavčani so hitro izkoristili številčno prednost, v 71. minuti je izid poravnal Stjepan Igrec. Le minuto kasneje pa nov šok, Grosupeljčani so z igralcem manj in po novem zadetku Zalaznika spet vodili. Za nameček je v 80. minuti še drugo najstrožjo kazen izkoristil Marko Brkić, Brinje pa so tako vodile že z 2:4. V končnici tekme sta sledili še dve izključitvi. V 87. minuti je bil po prekršku v čisti situaciji za zadetek izključen domači branilec Sebestyen Lorant, dve minuti kasneje pa je pri gostih pordečel Nejc Pušnik. Kazenski udarec po njegovem prekršku je v gol pretvoril Stjepan Oštrek in postavil končni izid 3:4.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA