Pred tekmo: Aluminij - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

ALUMINIJ - ANKARAN HRVATINI

16. september 2017, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 333 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani počasi že odštevajo dneve do prve domače tekme pod umetno razsvetljavo, a bo na to slovesnost potrebno še malce počakati. Sobotna tekma z Ankaran Hrvatini bo namreč odigrana sredi popoldneva, cilji gostiteljev pa se s tem ne spreminjano. Medtem ko bodo Primorci v devetem poizkusu iskali krstno prvoligaško zmago, bo Aluminij storil vse, da nadaljuje niz domače neporaženosti. Rdeči v tej sezoni pred svojimi gledalci še niso izgubili, saj so ugnali Krško in Triglav ter remizirali s Celjem. Skupno devet točk je trenutno dovolj za sedmo mesto lestvice, z nekaj sreče pa bi se lahko varovanci trenerja Slobodana Gruborja prebili tudi v zgornji dom prvenstva. Bodo Kidričani, ki so neporaženi v zadnjih treh krogih, nadaljevali uspešno serijo?

Matic Vrbanec, kapetan in vezist Aluminija: »V soboto nas čaka nova domača tekma z zadnjeuvrščeno ekipo Ankaran Hrvatinov. Čeprav lestvica kaže drugače, menim, da gre za zelo ambiciozno in mlado ekipo, ki bo skušala prvo zmago loviti v Kidričevem. Čez teden smo se temeljito pripravljali na njihove napake, da bi jih v soboto znali kaznovati. Mislim, da nam bo to z našo kakovostjo tudi uspelo.«

Kdo je vroč?

Moštvo Aluminija bo v devetem krogu lovilo še tretjo zmago, Kidričani pa so doslej nabrali še tri remije in prav toliko porazov. Kot že zapisano, so rdeči neporaženi v zadnjih treh krogih, v katerih so ob zmagi vknjižili še dva neodločena izida. Razlog za pozitiven trend rezultatov tiči tudi v trdnejši obrambi, ki jo v zadnjih tednih sestavlja nekoliko nenavadna četverica. Matic Vrbanec in Sanin Muminović se namreč najbolje znajdeta na sredini igrišča, v osrčju obrambe pa igra tudi bočni branilec Nemanja Jakšić. Zadnjih 180 minut je kidričevsko mrežo branil Matija Kovačić, nekdanji vratar Zavrča pa je še nepremagan. Bo tako tudi v tekmi z Ankaran Hrvatini?

Ali ste vedeli?

Sobotna tekmeca v kidričevski »šumi« se v prvoligaški konkurenci še nista udarila, sta pa devet tekem odigrala v sklopu 2. SNL. Gledalci trikrat niso videli zmagovalca, s petimi zmagami pa so precej uspešnejši Kidričani, medtem ko so se Primorci skalpa Aluminija razveselili zgolj enkrat. V zadnji tekmi krstne drugoligaške sezone Ankarančanov je za zmago oranžnih zadel Mark Božič. To je bil tudi edini zadetek nogometašev Ankaran Hrvatinov v kidričevskem Športnem parku, v katerem sta se ekipi udarili šestkrat.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankarančani tudi po tekmi osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije niso imeli razlogov za veselje. Primorci po preboju med najboljše klube na sončni strani Alp še čakajo na krsto zmago, nazadnje je bila od varovancev trenerja Vlada Badžima boljša še zasedba Gorice. Ob porazu so oranžni izgubili tudi svojega trenerja, saj bo Badžim tekmo v Kidričevem prisiljen spremljati s tribune, ob stranski črti pa bo navodila nogometašem delil Alfred Jermaniš. Nekdanji reprezentant, ki je v prvoligaški konkurenci zbral kar 233 nastopov, v soboto pa bo skušal prekiniti serijo treh zaporednih porazov. Ankaranski nogometaši so dneve po ničli v tekmi z Goričani izkoristili za nove treninge, obilno deževje pa jih je prisililo, da so začasno zapustili Krvavi Potok in se vrnili v Piran, na igrišče z umetno travnato površino. Bo recept prinesel prepotrebne točke?

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Pripravljamo se tako, da dobimo to tekmo. Pričakujem trd dvoboj. Aluminij je letos solidno kadroval, že iz prejšnje sezone pa je imel dobro okostje moštva. Ekipa Aluminija je sicer spremenjena, a je sestavljena iz kakovostnih igralcev. Mi se moramo čimprej zbrati, igrat osredotočeno in ne ponavljati napak z zadnje tekme proti Gorici. Upamo, da ne bomo spet dobili kakšnega evrogola, da bomo tudi mi pred golom domačinov bolj umirjeni in izkoristili priložnosti.«

Tin Karamatić, branilec Ankaran Hrvatinov: »Prvič igramo skupaj, zato smo bili doslej v fazi, ko smo se še iskali. Ekipa ima potencial, a moramo še veliko delati. Brez dela ne bo nič, vendar bi morali biti že v kratkem bolje. Na nekaj tekmah smo popustili v zadnjih minutah, pa tudi sicer moramo biti bolj zbrani in dati glave na mesto. Delamo na pridobivanju moči in vse to bi moralo obroditi plodove.«

Kdo je vroč?

Vlado Badžim je v osmih krogih letošnje sezone priložnost za igro ponudil že 26 igralcem. Minulo soboto sta se v ankaranskem dresu prvič predstavila Stefan Smiljanić in Johan Chinwendu Nkame, prvič to sezono pa je mrežo primorskega prvoligaša branil Primož Bužan. Primorec je bil del ankaranske zasedbe že v lanski sezoni, ko se je prebil tudi do povabila v mlado izbrano vrsto, ob prvoligaškem krstu pa je javnost navdušil z nekaj odličnimi posredovanji. Bužanove »parade« na koncu niso bile dovolj za vsaj tretjo točko, a je 20-letnik poskrbel, da njegovo moštvo ob neizkoriščenih priložnostih na nasprotni strani igrišča ni doživelo višjega poraza.

Ali ste vedeli?

Ankaranski nogometaši imajo v primerjavi s člani Aluminija manj izkušenj z igranjem tekem Prve lige Telekom Slovenije. Za najbolj izkušenega nogometaša primorske slačilnice lahko proglasimo Jana Pahorja, ki je v najmočnejšem slovenskem prvenstvu zbral 80 nastopov, večino v koprskem dresu. Poveljnik ankaranske obrambe, ki je pred kratkim izgubil brata dvojčka Roka, je Ankarančanom v letošnji sezoni pomagal na šestih tekmah. V moštvu Aluminija pa se lahko z najbogatejšimi prvoligaškimi izkušnjami pohvali Marko Nunić. Otrok Olimpije je v 78 nastopih dosegel 13 zadetkov, dva tudi v aktualnem tekmovalnem letu.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do točke v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Ankarana Hrvatinov so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA