Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

ALUMINIJ - CELJE

11. marec 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 461 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Prvič to pomlad se bodo na domači zelenici predstavili tudi Kidričani. Aluminij bo po porazu v Ljubljani, ko je moral Dominik Kovačić petkrat po žogo za svoj hrbet, gostil štajerski obračun s Celjem. Rdeči v prestolnici niso uspeli ponoviti dosežka izpred desetih dni, ko so Mariboru v Ljudskem vrtu odščipnili točko, čeprav so imeli po prvem polčasu aktiven rezultat. Oliver Bogatinov je po tekmi priznal, da se je njegova ekipa v drugem polčasu, v želji po še enem izenačenju, odprla, kar pa so razpoloženi gostitelji hitro izkoristili in kaznovali s tremi zadetki. Kidričani so izenačili najvišji poraz sezone, saj so s štirimi zadetki razlike v Stožicah izgubili že poleti. Štajerci bodo morali čimprej pokrpati luknje v svoji obrambi, pri tem pa jim bo morda pomagal tudi zadnji novinec. Lucas Mario Horvat je bil v sredo registriran kot član kluba, bi lahko že v nedeljo soigralcem pomagal do novih točk?

Kdo je vroč?

Slovenski Argentinec bo z bogatimi izkušnjami pomembna pridobitev mladega moštva, ki ga je pred dnevi zapustil Žiga Škoflek. Med najstarejše nogometaše Aluminija spada tudi Josip Zeba, ki šteje 27 let. Hrvaški branilec se je v Kidričevo vrnil pozimi, v Ljubljani pa je pokazal, da premore tudi instinkt napadalca. Le-tega sicer ni pokazal prvič, saj je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel že šest zadetkov, s čimer se je na četrtem mestu večne klubske lestvice izenačil z Blažem Kramarjem. Pred Zebo najdemo le še nekdanje člane kluba. Lovro Bizjak je v rdečem dresu sedemkrat meril v polno, že omenjeni Škoflek je dosegel 11 zadetkov, s 15 goli pa bo še nekaj časa nedosegljiv Robert Kurež.

Ali ste vedeli?

Aluminij v letošnji sezoni ne spada med najboljša domača moštva, saj so rdeči pred svojimi gledalci osvojili vsega osem točk, manj so jih vknjižili zgolj Ankarančani in Kranjčani. Uvod na domači zelenici je bil obetajoč, saj so Vrbanec in soigralci s 4:2 ugnali prav Kidričane, temu sta sledila še dva remija in skalp Triglava, zaključek jeseni pa je ponudil skromnejšo sliko. Aluminij je kot gostitelj izgubil zadnjih pet tekem, v Kidričevem so se veselili Mariborčani, Ljubljančani, Goričani, Domžalčani in Velenjčani. Bo Bogatinov dvignil krivuljo domačih rezultatov?

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Grofje so v dvoboju z Gorico vknjižili pomembno zmago, s katero so vsaj za kakšen krog ali dva pobegnili klubom v spodnji polovici lestvice. Celjani so se večji del jeseni nahajali v spodnjem domu prvenstva, Dušan Kosič pa je ekipo uspel dvigniti do petega mesta, ki ga rumeno-modri držijo zadnjih pet krogov. Ekipa se je z goriškim skalpom približala sosedom iz Velenja, ki imajo s tekmo manj na svojem računu tri točke več. Nedeljski cilj Elvedina Džinića in soigralcev je jasen, Celje želi z novo zmago ostati v stiku z Rudarjem in se Kidričanom maščevati za poraz v jesenskem delu prvenstva. Po poletnem remiju v Kidričevem se je obračun v knežjem mestu razpletel po željah gostov, ki so zaostajali še deset minut pred koncem dvoboja. Domača zasedba je z golom Dangubića vodila vse do 80. minute, ko je najstrožjo kazen izkoristil Matic Vrbanec, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je za popoln preobrat zadel še Anton Rogina. Se bodo Celjani maščevali za poraz?

Janez Pišek, vezist Celja: »Po sredini dobri predstavi in zmagi, samozavestno in odločno gledamo naprej. Želim si, da Celje, njegova okolica ter vsi naši navijači, prepoznajo naše dobro delo in nas na prihodnjih tekmah še številčno podprejo.«

Amadej Brecl, branilec Celja: »Zadovoljstvo je večje po vsaki zmagi, vendar pa moramo ostati maksimalno osredotočeni na delo ter na vsako naslednjo tekmo.«

Kdo je vroč?

Kosičeva četa je pomemben korak do zmage nad Gorico storila že v uvodni fazi srečanja. Gostitelji so namreč povedli že v četrti minuti tekme, ko je po podaji Amadeja Brecla natančno meril Luka Kerin. Zimski novinec v Celju je prvič v članski karieri dobil mesto v začetni enajsterici, a je srečanje po prvoligaškem prvencu sklenil predčasno. Mladi Posavec je prejel udarec v koleno in moral prisilno zapustiti dobro pripravljeno zelenico, nadaljnji zdravniški pregledi pa bodo pokazali, za kako hudo poškodbo gre.

Ali ste vedeli?

Luka Kerin je eden od dveh nadarjenih nogometašev, ki so se pozimi preselili v Celje, Dušan Kosič pa močno zaupa tudi nekaj mesecev mlajšemu Dušanu Stojinoviću. Vidno vlogo v dresu Celja igra tudi Lovro Cvek, ki je zmago nad Celjem nadgradil s posebnim dosežkom, saj je odigral stoto tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nekdanji član Zavrča se je na Stadion Z'Dežele preselil pred dobrim letom, pred tem pa je nosil dres Aluminija. Čvrsti vezist je za tokratnega nasprotnika igral v jesenskem delu lanske sezone in v tem času odigral 14 ligaških srečanj.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani po preobratu do treh točk
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (1:0).

DELI NA