Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

4. november 2017, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 550 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so po nedeljskem porazu, potem ko so bili Celjani že v soboto uspešni na gostovanju v Kranju, vnovič zdrsnili na osmo mesto. Moštvo Slobodana Gruborja ni uspelo odbiti napadov Gorice, Luka Janžekovič pa je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Kidričani so se podpisali še pod sedmi poraz v letošnji sezoni in ostali pri 13 točkah, nove pa bodo napadli v soboto, ko v goste prihaja nasprotnik, ki ga Aluminij v tekmah Prve lige Telekom Slovenije še ni premagal. Rdeči in rumeni so se doslej srečali devetkrat, domžalski prvoligaš pa je dobil šest dvobojev. Poletni spopad ni ponudil zmagovalca, a so lahko bili z razpletom bolj zadovoljni Štajerci, saj so gostitelji z goloma Alena Ožbolta že vodili z 2:0. Se bodo nogometaši Aluminija v desetem poizkusu razveselili prvega skalpa Domžalčanov?

Anton Rogina, vezist Aluminij: »Vsi smo že osredotočeni na tekmo z Domžalami, ki jo že nestrpno pričakujemo. Želimo popraviti vtis s prejšnje tekme in dokazati, da smo sposobni igrati veliko bolje, kot je bilo proti Gorici.«

Kdo je vroč?

Osrednji junak kidričevske vrnitve ob Kamniški Bistrici je bil Žiga Škoflek, ki se je prvič in tudi zadnjič to sezono veselil prav v Domžalah. Vojničan je kmalu po drugem zadetku Domžalčanov zadel za znižanje gostujočega zaostanka, v nadaljevanju obračuna pa je podal še za gol Marka Nunića, zadetek katerega je Aluminiju prinesel točko. Škoflek je v letošnji sezoni daleč od lanskoletnega dosežka, ko je dosegel kar devet zadetkov, je pa s štirimi podajami med najboljšimi asistenti Prve lige Telekom Slovenije. Bo 23-letni nogometaš v soboto prekinil strelski post in dosegel še 11. prvoligaški zadetek?

Ali ste vedeli?

Kidričani bodo v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije odigrali 87. prvoligaško preizkušnjo, napadli pa bodo jubilejno 20. zmago v najmočnejšem rangu slovenskega nogometa. Ob 43 porazih so rdeči še 24-krat remizirali, delež neodločenih izidov pa z 28 odstotki vseh odigranih tekem ne odstopa pretirano od preostale deveterice prvoligašev. Glede na delež vseh odigranih tekem najredkeje remizirajo nogometaši Olimpije (22,85% vseh tekem), medtem ko 30 remijev Krčanov predstavlja kar 34,88% vseh prvoligaških tekem posavskega kluba.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Tilen Klemenčič

Rožmanova četa v obračunu z Mariborom ni uspela ponoviti nove dobre predstave. Po prepričljivih zmagah nad Ankaran Hrvatini in Gorico so Domžalčani doživeli še peti poraz in se vnovič znašli za hrbtom Novogoričanov. Za rumene je bil v obračunu prvakov usoden natančen udarec Jasmina Mešanovića, pri katerem je bil Ajdin Mulalić brez pravih možnosti. Bosansko-hercegovski vratar je med vratnicama zamenjal obolelega Dejana Milića, Rožman pa bo v Kidričevem pogrešal vsaj enega aduta začetne enajsterice. Tilen Klemenčič je v spopadu z Mariborčani prejel še četrti rumeni karton in tako ostal brez možnosti za podaljšanja niza popolne minutaže. Dvaindvajsetletnika utegne v začetni enajsterici zamenjati Žan Žužek, ki je to sezono zbral že 11 nastopov, na priložnost pa čakata tudi Faruk Gačan in Emir Azemović, vse pa je nared tudi za debi Agima Ibraimija. Kdo bo po porazu na krajši premor odkorakal boljše volje?

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Porazi so sestavni del športa. Pred tekmo z Mariborom smo odigrali dve odlični tekmi, žal pa nam tokrat ni uspelo priti do zmage. V teh dneh se bomo skušali čim bolje pripraviti na tekmo z Aluminijem, proti kateremu si želimo prikazati svoj pravi obraz in seveda vknjižiti nove tri točke.«

Agim Ibraimi, vezist Domžal: »Tekmeca poznamo, saj v slovenski ligi ni večjih skrivnosti med ekipami. Moramo izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo zagotovo priigrali, predvsem pa biti agresivni in potrpežljivi. Aluminij ima veliko nevarnih nogometašev, na katere bomo morali biti zelo pozorni. Verjamem, da bomo z borbeno predstavo našli pot do realizacije našega cilja in da bomo na koncu mi tisti, ki bomo po koncu srečanja bolj zadovoljni.«

Kdo je vroč?

Pokalni prvak bo na Štajerskem gostoval vrnitev v zmagovalne tirnice, z novim kompletom točk pa bi Domžalčani ohranili stik s tretjim mestom. Vodilni dvojec rumenim beži že za 15 točk, zato so domžalski upi o troboju za vrh lestvice verjetno že splezali po vodi, za zdaj pa se zdi, da se bodo Domžalčani z Rudarjem in Gorico borili za tretje mesto lestvice. Pomemben adut pri lovu na evropsko vstopnico bo tudi Marko Alvir, ki je po povratku ob Kamniško Bistrico že pokazal nekaj dobrih predstav, v Novi Gorici pa se je veselil prvih zadetkov po vrnitvi v staro jato. Bo hrvaški vezist natančen tudi v Kidričevem? 

Ali ste vedeli?

Domžalska zasedba je tudi to poletje doživela precej sprememb. Ob koncu avgusta so rumene zapustili Jan Repas, Miha Blažič in Ivan Firer, luknjo po odhodu slednjega pa je zapolnil tudi Rubin Hebaj. Devetnajstletni Albanec v državnem prvenstvu še čaka na debi v začetni enajsterici, vseh devet nastopov pa je zbral po naknadnem vstopu v igro. Napadalec, ki se je trem zadetkom dodal še tri asistence, je ob Dariu Vizingerju, članu velenjskega Rudarja, največkrat uporabljeni rezervist. Lani je ta vloga pripadla Tilnu Nagodetu, ki je s klopi vstopil kar 22-krat, Goričani pa so se lahko z največkrat uporabljenim vezistom pohvalili tudi sezono poprej. Marko Nunić je zbral 18 vstopov na zelenico.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kirm odločil v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

DELI NA