Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

13. maj 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: ??? gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Aluminij se je z goriškim skalpom približal obstanku v Prvi ligi Telekom Slovenije. Primorsko mrežo je v uvodu drugega polčasa zatresel Francesco Tahiraj, nogometaši Aluminija pa so minimalno vodstvo zadržali do zadnjega sodniškega žvižga. Prednost pred Triglavom in Ankaranom Hrvatini zdaj znaša prijetnih osem točk, prvoligaše pa pred koncem sezone čakajo še štirje krogi državnega prvenstva. Kidričani bodo v razmaku treh dni na domačih tleh gostili še eno ligaško srečanje. Na Štajerskem bodo v nedeljo gostovali Domžalčani, ki jih rdeči v 11 poskusih še niso uspeli ugnati. Rumeni so dobili osem od skupno 11 spopadov v Prvi ligi Telekom Slovenije, po poletnem remiju sta Domžalam pripadli tudi zadnji dve tekmi. Še posebej boleč je bil zadnji poraz, ko so Kidričani ob Kamniški Bistrici prejeli kar pol ducata zadetkov. Se lahko četa trenerja Oliverja Bogatinova pred svojimi gledalci maščuje za aprilski poraz?

Kdo je vroč?

Že pred četrtkovo tekmo Aluminija in Gorice smo opozorili na Francesca Tahiraja. Albanec, ki ima tudi italijansko državljanstvo, je pred dnevi zatresel celjsko mrežo in Kidričanom pomagal do točke, bivši nogometaš Zavrča pa je vajo ponovil tudi v četrtkovem obračunu. Četrti zadetek sezone je zadostoval za sedmo slavje Kidričanov. Tahiraj je s tem izenačil strelski izkupiček prejšnjih dveh sezon, ko se je tako v dresu Zavrča kot Aluminija veselil dveh prvoligaških zadetkov. Hitremu in spretnemu vezistu zaupa tudi Oliver Bogatinov, saj je nekdanjega upa torinskega Juventusa spomladi osemkrat uvrstil v začetno enajsterico.

Ali ste vedeli?

Tahiraj je v obračunu z Gorico poskrbel za nekaj mejnikov klubske statistike. V Italiji vzgojeni nogometaš je s šestim golom na šestem mestu večne prvoligaške klubske lestvice ujel Josipa Zebo in Blaža Kramerja, s 50. prvoligaškim nastopom v dresu Aluminija pa je na tretjem mestu lestvice izenačil dosežek Luke Janžekoviča in Žige Škofleka. Enaindvajsetletnik je za rdeče odigral že 2.990 minut in se prebil na deveto mesto večne klubske razpredelnice, pred nekdanjega vratarja Tomaža Murka.

 

DOMŽALE:

 

Prepoved nastopa: Gaber Dobrovoljc in Matija Širok

Domžalčani lahko po sredinem remiju z Mariborom povsem sproščeno zaključijo letošnjo sezono Prve lige Telekom Slovenije. Ravbarji so si že pred dnevi zagotovili evropsko vozovnico, saj imajo pred zasledovalci neulovljivo prednost, težko pa je pričakovati, da bi se rumeni v zadnjih štirih krogih vključili v boj za vrh lestvice. Zaostanek za vodilno dvojico je po tekmah 32. kroga prvenstva ostal nespremenjen, Maribor beži za osem, Olimpija pa za devet točk. Za višje ambicije rumenih sta bila usodna poraza v Celje in Novi Gorici, Domžalčani pa so v obračunu z Mariborom še enkrat dokazali, da so bili v letošnji sezoni v obračunih z vodilnima kluboma povsem konkurenčni. Rumeni so z Mariborom dvakrat remizirali, ob domačem porazu pa dobili gostovanje v Ljudskem vrtu, trije obračuni z Olimpijo pa so se razpletli s porazom, zmago in neodločenim rezultatom. Kako pa se bo razpletlo gostovanje v Kidričevem?

Kdo je vroč?

Simonu Rožmanu se v zaključku sezone ponuja možnost, da še več prostora nameni mladim nogometašem. V to bo v Kidričevem deloma prisiljen tudi zaradi kazni Gabra Dobrovoljca in Matije Široka, zanimivo pa bo videti, če bo tudi na Štajerskem zaigral Senijad Ibričić. Izkušeni vezist je tudi v spopadu z Mariborom dokazal, da so Domžale z njim v enajsterici izjemno nevarna zasedba, dobre predstave v letošnji sezoni pa je potrdil z devetim golom. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je drugi strelec moštva, ob Kamniški Bistrici pa ostaja vsaj še eno leto, saj je pred dnevi podpisal novo pogodbo.

Ali ste vedeli?

Sredina tekma je bila za Domžale 700. v Prvi ligi Telekom Slovenije. Domžalčani na večni lestvici prvenstva zaostajajo zgolj za Mariborom, Gorico, Celjem in Koprom, počasi pa se bližajo tudi jubilejnemu tisočemu zadetku. Ravbarji so jih doslej dosegli 994, Senijad Ibričić pa je v spopadu z Mariborom izenačil rekordno številko doseženih zadetkov v posamezni sezoni. Domžalski ostrostrelci so, tako kot v sezonah 2005/06 in 2007/08, ko so v Domžalah zadnjič slavili naslov državnega prvaka, dosegli 69 zadetkov, letos pa lahko ta dosežek še izboljšalo. Kje se bo zaustavila številka?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani iz Kidričevega s tremi točkami
    Nogometaši Aluminija so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:0).

DELI NA