Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA

14. oktober 2017, ob 20.20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 540 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Dvanajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo zaradi prihajajočih tekem četrtfinala Pokala Slovenije sklenjen že v sobotnem večeru, ko bo zaključno dejanje uvodne tretjine prvenstva odigrano v Kidričevem. Aluminij bo v drugi tekmi pod novimi žarometi napadal vodilno Olimpijo, ki se je v preteklosti v Kidričevem že opekla. Četa trenerja Slobodan Gruborja je septembra ostala brez zmage, po ničli v sosedskem derbiju z Mariborom pa so se Žiga Škoflek in soigralci brez točk vrnili tudi z gostovanja v Krškem. Gostje so v posavski prestolnici s prvim porazom v medsebojnih tekmah zapravili priložnost, da bi skočili pred Krčane, v soboto pa Kidričane v želji po prekinitvi zmagovalnega posta čaka še nekoliko zahtevnejša naloga. Ljubljančani v 11 preizkušnjah še niso klonili, bodo Štajerci po štirih krogih čakanja vseeno vknjižili novo zmago?

Aljaž Ploj, napadalec Aluminija: »Priprave na dvoboj z Olimpijo potekajo tako kot pred vsako drugo tekmo. Vemo, katere so njihove dobre in slabe lastnosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Verjamem, da bomo tudi v soboto dokazali, da zmoremo. Vse pristaše vabim, da pridejo na tekmo v čim večjem številu.«

Kdo je vroč?

Matic Vrbanec je v reprezentančnem dresu dokazal, da mu kljub klubski premestitvi na položaj bočnega branilca igranje na naravnem položaju ni postalo tuje. Kapetan Aluminija je bil eden od osrednjih junakov slovenske zmage v črnogorski Podgorici. Vezist je, potem ko je v igro vstopil v drugem polčasu, najprej priigral najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo z 1:2 pretvoril Janez Pišek, v nadaljevanju drugega polčasa, ko so gostitelji že igrali z deseterico, pa je z lepim diagonalnim udarcem potrdil tri točke Slovencev. Se bo 20-letnik tudi v klubskem dresu vrnil na standardno pozicijo?

Ali ste vedeli?

Pogled na statistiko prvoligaških obračunov Aluminija in Olimpije kaže, da Ljubljančani neradi gostujejo v Kidričevem. Zmaji so s štirih gostovanj na Štajerskem zgolj enkrat odnesli točke, potem ko so v jesenskem delu lanske sezone dvoboj dobili z izidom 0:3. Kar trikrat pa so se pred domačimi gledalci veselili nogometaši Aluminija. Po dveh zmagah v krstni prvoligaški sezoni so se rdeči odmevnega skalpa razveselili tudi v začetku letošnjega aprila, ko so Ljubljančani povedli, a so gostitelji v drugem polčasu prišli do sanjskega preobrata. V 77. minuti je izenačil Blaž Kramer, šest minut kasneje pa je zadetek za zmago dosegel Žiga Škoflek, ki je v letošnji sezoni pri enem zadetku, a ima na svojem računu že štiri podaje.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija se je ob pomoči Triglava, ki je v Ljudskem vrtu vknjižil veliko točko, znova nekoliko odlepila od rivala. Ljubljančani so reprezentančni premor preživeli z dvema točkama naskoka pred Mariborčani, ki se lahko s petkovo zmago v Velenju vsaj za en dan spet zavihtijo na prvo mesto. Zaključno dejanje je v rokah zmajev, ki bodo v Kidričevem napadli deveto zmago sezone in storili vse, da nadaljujejo sanjski niz. Zeleno-beli so po 11 krogih Prve lige Telekom Slovenije, tako kot Maribor, še neporaženi, posledično pa se je vodilni dvojec že močno oddaljil od zasledovalcev. Četa trenerja Igorja Bišćana bo na Štajerskem potrjevali naziv najučinkovitejšega napada lige, potem ko so zmaji v dosedanjem delu sezone v mreže nasprotnikov pospravili 23 zadetkov, čeprav v treh tekmah niso našli poti do mreže nasprotnika. Bodo v tekmi z Aluminijem natančnejši?

Kdo je vroč?

Igor Bišćan bo tudi v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije pogrešal nekaj adutov. Issaha Abassa in Nejc Vidmarja čaka še nekaj okrevanja, kot zadnji pa se je na seznamu poškodovanih nogometašev znašel še Aljaž Krefl, ki sicer ni v prvem planu hrvaškega stratega. Lahko pa nekdanjega nogometaša Liverpoola veseli odlična forma Ricarda Alvesa. Portugalec je po lanskoletni sezoni, ko se je moral sprijazniti predvsem z vlogo rezervista, zdaj eden najpomembnejših členov ljubljanskega moštva, kar nenazadnje dokazuje tudi statistika. Nekdanji up Porta si s petimi zadetki deli drugo mesto ligaške lestvice strelcev, s prav tako petimi podajami pa je tudi drugi najboljši podajalec prvenstva.

Ali ste vedeli?

Pri ljubljanskem prvoligašu so tekmovalni premor izkoristili tudi za nekaj obstranskih stvari, ki pa veliko pomenijo pristašem kluba. Igor Bišćan je z obiskom razveselil mladega navijača Aneja, ki se spopada s spinalno mišično atrofijo. V četrtek pa so zmaji medse sprejeli še preostale navijače, saj so za javnost odprli trening na osrednjem igrišču ŽAK-a. Z moštvom je po spomladanski poškodbi in dolgotrajnem okrevanju vadil tudi Rok Kronaveter, ki ga je Bišćan javno pohvalil že pred dnevi. Se bo Mariborčan že v kratkem vrnil tudi v zeleno-belo opravo Olimpije in soigralcem pomagal do novih točk?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija po zaostanku ugnala Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

DELI NA