Pred tekmo: Aluminij - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

19. marec 2017, ob 15.00: ALUMINIJ - RUDAR VELENJE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 446 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Lovro Bizjak

Kidričani so po zmagi nad Radomljani in remiju s Krčani vknjižili še prvi pomladanski poraz. Nogometaši Aluminija so se v jesenskih dvobojih z Mariborom razveselili kar štirih točk, kot edini v letošnji sezoni pa so Kidričani Ljudski vrt zapuščali z zmago. Rdeči v drugem poskusu niso bili uspešni, točke so ostale v Mariboru, četa trenerja Slobodana Gruborja pa se je že obrnila proti novim izzivom. V zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom, med katerim se bosta od klubskih reprezentantov poslovila mlada reprezentanta Matic Vrbanec in Luka Janžekovič, se bo deveta ekipa Prve lige Telekom Slovenije pomerila z Rudarjem, ki je avgusta gostovanje v slovenski prestolnici Aluminija že zapuščal z zmago. So se pa Kidričani s točko vrnili s tekme v Velenju in s tekmo, ki ni ponudila zadetkov, prekinili serijo treh velenjskih zmag, saj so knapi dobili tudi zadnja dva dvoboja v krstni prvoligaški sezoni Kidričanov.

Francesco Tahiraj, vezist Aluminija: »Dvakrat smo že igrali z njimi. Poznamo jim, vemo, kakšne so njihove slabosti in tudi dobre strani. Tudi tokrat bomo šli na zmago.«

Kdo je vroč?

V minulih tekmah Aluminija je bil Lovro Bizjak najbolj vroče železo Kidričanov. Nekdanji član Šmartnega, ki rdeči dres nosi že tretjo sezono, se je podpisal pod oba pomladanska zadetka Aluminija, najprej je v obračuni s Krškim priigral točko, v Ljudskem vrtu pa je omilil poraz gostov, a ob tem prejel tudi četrti rumeni karton sezone, zato bo tekmi z Rudarjem spremljal s klopi. Luknjo bodo morali nadomestiti soigralci, med njimi tudi Francesco Tahiraj, ki je v preteklosti že večkrat dokazal, da je lahko s svojimi tehničnimi sposobnostmi za nasprotne branilce izjemno neugoden nogometaš. Je napočil čas, da se v torinskem Juventusu vzgojeni Albanec razveseli prvenca v dresu Aluminija?

Ali ste vedeli?

Po dveh tretjinah letošnjega prvenstva pogled na statistiko razkriva, da peterica nogometašev v 24 tekmah ni izpustila niti minute igre. Ob štirih vratarjih, Jasminu Handanoviću, Aljažu Ivačiču, Gregi Sorčanu in Marku Zalokarju, se lahko s popolno minutažo pohvali tudi branilec Aluminija, Josip Zeba, ki je v letošnji sezoni 2.160 minut. Zeba je tako tudi eden od osmerice nogometašev, ki so zaigrali na vseh 24 tekmah Prve lige Telekom Slovenije, ob hrvaškem branilcu pa se lahko Kidričani pohvalijo še z enim takšnim nogometašem - kapetanom Maticem Vrbancem. Ob že omenjeni četverici vratarjev sta na vseh 24 srečanjih nastopila še Luka Cerar in Filip Dangubić, člana Radomelj in Krškega, slednji bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov po 25. krogu »izpadel« iz te skupine.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Mitja Lotrič

Tudi za Velenjčane velja podobno kot za Kidričane. Rudar je v treh krogih nadaljevanja sezone prišel do treh različnih razpletov. Po tem ko so knapi v izdihljajih dvoboja z Domžalami iztržili točko, so za enega od presenečenj sezone poskrbeli v Stožicah, kjer so v mrežo Olimpije pospravili štiri zadetke, a navdahnjene predstave niso uspeli nadgraditi v domači tekmi z Gorico. Ponovila se je jesenska zgodba, saj Rudar na svoji zelenici težko sestavi dobre predstave. Ob vsega dveh domačih zmagah so Dominik Glavina in soigralci v svojem Velenju remizirali že sedemkrat, tudi z Aluminijem, ki bo naslednji tekmec čete trenerja Vanje Radinovića. Za razliko od domačih tekem gre Velenjčanom na gostovanjih precej bolje, saj so zeleno-črni z 11 gostovanj prinesli že pet zmag, s 16 točkami pa je Rudar za Olimpijo in Mariborom tretja najuspešnejša ekipa Prve lige Telekom Slovenije.

Leon Črnčič, vezist Rudarja: »Na zadnji tekmi z Gorico smo pustili slab vtis, ki ga želimo popraviti v nedeljo proti Aluminiju. Pred vsako tekmo se dobro pripravimo na nasprotnika in že od začetka priprav trdo delamo za zastavljeni cilj. Aluminij je v pomladanskem delu osvojil enako število točk kot mi, tako da bo tekma vse prej kot lahka. Verjamemo v našo kakovost in v Kidričevo odhajamo po tri točke. Na zadnji tekmi sem prvič po dolgem času tudi sam zaigral in lahko rečem, da se počutim dobro. Imam veliko željo po dokazovanju, zato upam, da me koleno in v splošnem poškodbe ne bi več ovirale!«

Kdo je vroč?

Medtem ko bodo gostitelji nedeljske tekme pogrešali Lovra Bizjaka, se Rudar v tekmo z Aluminijem podaja brez Mitje Lotriča, ki je avgusta potrdil zmago v Kidričevem. Prekmurec je zadel ob slavju v Ljubljani, kjer se je dveh zadetkov razveselil tudi Dominik Glavina. Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije je eden od treh nogometašev, ki so se med strelce vpisali na vseh treh tekmah nadaljevanja sezone, tako kot Miran Burgić in Luka Zahović, ki si z Glavino deli vrh ligaške lestvice strelcev, je spomladi zabil že štirikrat. 24-letni Varaždinec še čaka na prvi gol v mreži Aluminija, je pa v prvi letošnji tekmi z Aluminijem dvakrat polno meril John Mary.

Ali ste vedeli?

Damjan Trifković je imel med zimskimi pripravami nekaj težav s poškodbo, zato za zdaj na priložnost čaka še na klopi. Izkušeni nogometaš zvezne vrste je v vseh treh tekmah nadaljevanja sezone v igro vstopil v drugem polčasu, pred gostovanjem v Kidričevem pa je otrok Rudarja pred novim mejnikom. Z 213 prvoligaškimi nastopi je 29-letnik že na vrhu klubske razpredelnice, če bo v tekmi z Aluminijem odigral vsaj 63 minut, pa bo zasedel tudi prvo mesto na lestvici, ki kaže število prvoligaških minut nogometašev Rudarja. Pred Trifkovićem, ki je za Rudar zbral že 15.951 prvoligaških minut, je zgolj pokojni Željko Spasojević.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do pomembne zmage
    Nogometaši Aluminija so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

DELI NA