07.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

ANKARAN HRVATINI - GORICA

9. september 2016, ob 16:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 713)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Osmi krog bo ponudil tudi prvi primorski spopad. Ankarančani bodo na Koroškem napadli niz Gorice, ki je po skromnem odprtju sezone slavila trikrat zapored. Četa trenerja Vlada Badžima po preboju med prvoligaše še čaka na krstno prvoligaško zmago, istrska zasedba pa se z dvema točkama nahaja na repu lestvice. Dve točki pred Primorci se na devetem mestu nahaja Triglav, zato se Ankarančanom ponuja priložnost, da z nekaj novimi okrepitvami vsaj za dobre štiri ure zasedejo deveto mesto ligaške razpredelnice. Ankaranska zasedba se je v prvih treh krogih letošnje sezone uspešno izogibala zadnjemu mestu, ki so ga po tretjem krogu zasedli tudi Goričani, ki pa so z uspešnim nizom splezali vse do četrtega mesta. Vzpona si želijo tudi nogometaši Ankaran Hrvatinov, ki je med premorom postal močnejši za Marka Matića, Stefana Smiljanića, Johana Nkameja Chinwenduja ter povratnika Emirja Burkića in Matica Furjana.

Stefan Smiljanić, napadalec Ankaran Hrvatinov: »Ta teden smo dobro delali. V vsakem dvoboju nas čaka borba, v tekmo z Gorico gremo po tri točke. Dali bomo vse od sebe, fantje so motivirani. Veliko smo se pogovarjali in delali, smo pozitivni in videli bomo, kaj bo prinesla sobota.«

Kdo je vroč?

Primorci so v izdihljajih poletnega prestopnega roka nove moči dodali predvsem v zvezno vrsto, Smiljanić pa se najbolje znajde v konici napada. Nekdanji up Olimpije, ki se je po slovesu od zmajev preizkusil že širom Evrope, se bo za mesto pred golom nasprotnika boril tudi z Rokom Kidričem in Bradleyjem Meledjejem. Vlado Badžim glede na zadnje tekme veliko stavi prav na telesno moč svojih izbrancev, zato v enajsterici ne manjka visokoraslih nogometašev, med katere spada tudi Meledje. Francoski hrust glede na fizične zmožnosti močno spominja na Jeana Philippa Mendyja, njegovo moč pa so na lastni koži izkusili branilci Olimpije in Celja, ki jim je 24-letni Parižan zatresel mrežo.

Ali ste vedeli?

Ankarančani so med reprezentančnim premorom odigrali kar dve pripravljalni tekmi. Badžimova četa je pod Mariborskim Pohorjem ugnala kuvajtski Burgan, mrežo katerega sta v prvem polčasu zatresla že omenjeni povratnik Emir Burkić in Nik Mihailović. Še drugič v tem poletju pa so se Ankarančani udarili tudi z moskovsko Lokomotivo. Trenutno drugouvrščena ekipa ruskega prvenstva je prvi dvoboj dobila s kar 10:0, a so tedaj ankaranske barve branili številni nogometaši na preizkušnji. Tokratni poraz je bil precej znosnejši, saj so Rusi slavili s 4:1. Pod častni zadetek Primorcev se je v 52. minuti podpisal Mihovil Klapan, velja pa omeniti, da je Badžim pogrešal trojico mladih reprezentantov, Erika Gliho, Gala Primca in sina Luko Badžima.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Minuli dnevi so bili na severu Primorske praznično obarvani, a o tem več v spodnjih vrsticah. Goričani bi glede na zadnje rezultate verjetno rade volje pred reprezentančnim premorom odigrali še kakšno uradno preizkušnjo, a je minimalna, a že 400. prvoligaška zmaga poskrbela za lep vstop v obdboje brez tekmovalnih obveznosti. V goriškem taboru so se zmage nad Rudarjem še toliko bolj razveselili zaradi težav z umetno razsvetljavo, dejstvo, da je bil gol dosežen v sodniškem dodatku, pa je zgolj češnja na vrhu torte, ki jo sestavljajo tri zaporedne zmage. Sinje-modri bodo skušali niz nadaljevati tudi na Koroškem, ki bo gostila spopad primorskih prvoligašev. Ankarančani bodo po Koprčanih, Ajdovcih, Izolanih, Sežancih in Dekančanih še peti primorski nasprotnik v prvoligaških obračunih. Tekmeca v članskem tekmovanju še nista odigrala uradnih tekem, komu bo torej pripadel krstni dvoboj?

Kdo je vroč?

Zaključek avgusta in poletne nogometne tržnice v Novi Gorici ni prinesel pretresov. Nosilci igre so ostali zvesti goriškemu grbu, od sinje-modrih pa se je začasno poslovilo zgolj nekaj mlajših nogometašev, ki še ne morejo računati na zajetnejšo minutažo. Slednjo si bo skušal v prihodnjih tekmah izboriti Andrija Filipović, ki je bil osrednji junak zmage nad Velenjčani. Rečan je po dobri uri igre zamenjal Edafeja, v sodniškem dodatku pa zlomil odpor žilavih knapov. Filipović se je veselil prvega zadetka v letošnji sezoni, s katerim je prekinil nekaj mesecev dolg strelski post. Goriška epizoda nekdanjega upa Juventusa je sicer ponudila precej obetavnejši začetek, saj je mladi Hrvat v uvodnih štirih nastopih dvakrat meril v polno.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je bil reprezentančni premor v Novi Gorici tudi praznično obarvan. Sinje-modri so proslavili 70. obletnico ustanovitve prvega nogometnega društva v tedaj novozgrajenem mestu. Ob predstavitvi novega domačega dresa, ki ga še naprej krasita bela in sinje-modra barva, so Goričani v sredo pripravili slovesnost, del katere je bil tudi predsednik NZS, mag. Radenko Mijatović. Že v soboto pa je novogoriški Športni park gostil t.i. triangolo turnir treh moštev. Ob Gorici so sodelovali še nogometaši Istre 1961 in Udineseja. Goričani so brez pomoči Sorčana in Humarja morali priznati premoč puljski zasedbi, ki je izgubila z Udineseljem, Videmčani pa so turnir dobili po remiju z domačim moštvom.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Goričani doma z zanesljivo zmago
  Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 4:1 (1:1).
 • 22.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Gorica - Ankaran Hrvatini
  Goričani in Ankarančani se bodo udarili v primorskem spopadu, ki bo tudi v znamenju nogometnega slovesa Mirana Burgića. Napadalec zaključuje bogato nogometno kariero, komu pa bo pripadla bitka za Primorsko?
 • 07.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Gorica uspešna proti Ankaranu
  Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici izgubili proti Gorici z 0:2 (0:0).
 • 05.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Gorica
  Prvi aprilski teden je ponudil polfinalna obračuna Pokala Slovenije, pred končnim odgovorom pa četverico klubov čakajo še ligaške obveznosti. Gorica bo v domačem mestu gost Ankarančanov. Kdo bo vknjižil nove točke?
 • 25.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
  Ankaran do točke pri Gorici
  Nogometaši Gorice in Ankarana Hrvatinov so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).
 • 22.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Gorica - Ankaran Hrvatini
  Sedemnajsti krog PLTS ponuja tudi obračun primorskih klubov. Goričani se bodo skušali po dveh porazih pobrati v spopadu z Ankarančani, ki so v Dravogradu še drugič zapored objokovali gol v zaključnih sekundah.
 • 09.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
  Gorica do zmage proti Ankraranu
  Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:2 (0:2).

DELI NA