Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

ANKARAN HRVATINI - KRŠKO

28. oktober 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 510 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankarančani so se v soboto dostojno upirali Mariboru, a so po golu Jasmina Mešanovića domov odšli praznih rok. Primorci v Ljudskem vrtu niso uspeli preprečiti tretjega zaporednega poraza, saj so po krstni prvoligaški zmagi izgubili še z Rudarjem in Domžalami ter zdrsnili na rep ligaške razpredelnice. Po dveh gostovanjih se zasedba Ankaran Hrvatinov vrača na Koroško, kjer oranžni gostijo domača srečanja. Jan Pahor in soigralci še čakajo na prvo domačo zmago, ki jo bodo v sobotnem popoldnevu lovili v obračunu s Krčani, ki se želijo prav tako vrniti v zmagovalne tirnice. Eno od skupno šestih točk so Ankarančani avgusta osvojili prav v posavski prestolnici, srečanje na Gubcu pa se je razpletlo z izidom 2:2. Krško je dvakrat povedlo, a so se gostje po golih Roka Kidriča in Mihovila Klapana veselili remija.

Kdo je vroč?

Zadnjeuvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije se je v štajerski prestolnici dobro kosala z domačimi napadalci, ki niso našli veliko rešitev za čvrsto postavljeno zasedbo Vlada Badžima. Na sredini igrišča je organizacijo napadov dobro oviral tudi Raoul Junior Delgado, ki je izjemno pomemben člen ankaranskega moštva. Francoz, sicer stari prijatelj mariborskega branilca Billonga, je z izjemo gostovanja v Kranju, ko je moral počivati zaradi prepovedi igranja, zaigral na 12 tekmah, robustni vezist pa je kar desetkrat zaigral v začetni enajsterici. Bo tako tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Več nastopov od Delgada so v ankaranskem dresu to sezono zbrali zgolj trije nogometaši. Mihovil Klapan, Gal Primc in Luka Badžim v aktualni sezoni še nista izpustila tekme, Badžim pa je zgolj eden od devetih nogometašev, ki se lahko pohvalijo s popolno minutažo. Ob mladem branilcu primorskega prvoligaša se lahko z dejstvom, da so na igrišču preživeli vseh 1170 minut pohvalijo še Sanin Muminović (Aluminij), Tilen Klemenčič (Domžale), Grega Sorčan (Gorica), Marko Zalokar (Krško), Branko Ilić in Kenan Bajrić (oba Olimpija), Robert Pušaver (Rudar) ter Elvis Džafić (Triglav).

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Nikola Mandić

Tudi Krčanom v zadnjih tekmah ne gre po željah. V štirih preizkušnjah so varovanci trenerja Stipeta Balajića točke osvojili zgolj enkrat, potem ko so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije ugnali zasedbo Aluminija. Posavci so imeli pred sobotnim obiskom Dravograda manj časa za pripravo na dvoboj z Ankaran Hrvatini, saj je nedeljsko deževje razmočilo krško zelenico in prestavilo izvedbo spopada z Rudarjem. Velenjčani so se v posavsko prestolnico vrnili v torek in v domačo mrežo pospravili tri zadetke, Krčani pa so morali priznati še šesti poraz sezone. Zeleni so za nameček izgubili še Nikolo Mandića, ki si je po dveh rumenih kartonih prislužil predčasno prho. Hrvaški napadalec bo tako izpustil prvo tekmo letošnje sezone, kaj lahko pa se zgodi, da bo namesto njega od prve minute zaigral Marin Jurina, ki je še spomladi pomagal Ankarančanom.

Kdo je vroč?

Stipe Balajić v zadnjih krogih državnega prvenstva ne more biti zadovoljen z napadom, še manj pa z obrambo. Krški napadalci so zadnji gol iz igre dosegli v tekmi z Aluminijem, v tekmah s Triglavom in Rudarjem pa je obrambna vrsta klonila šestkrat. Najizkušenejši adut krške obrambe je Marko Krajcer, ki v tej sezoni še ni izpustil tekme, v obračunu z Rudarjem pa je presegel mejo 16 tisočih minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije . Korošec se v soboto vrača na zelenico, na kateri je pred skorajda desetletjem in nabiral krstne prvoligaške izkušnje. Bo povratek uspešen?

Ali ste vedeli?

Luka Badžim se lahko pohvali, da v tej sezoni še ni izpustil niti minute, še nekoliko več pa šteje dosežek krškega vratarja Marka Zalokarja. Dolgoletni čuvaj posavske mreže je edini nogometaš v sedanjem kadru, ki se je pred poldrugim letom veselil napredovanja Krčanov med prvoligaše. Še nekoliko bolj impresivno pa je dejstvo, da je 27-letni vratar v prvoligaški zgodovini Krškega v celoti odigral vseh 85 srečanj. V 7.650 minutah je Zalokar prejel 123 zadetkov, s soigralci pa se je ob 34 porazih veselil še 22 zmag, desetkrat so bili zeleni uspešni tudi na gostujočih igriščih, bodo tudi v Dravogradu?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do točke v Krškem
    Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 28.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran in Krško brez zmagovalca
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Krškega so se v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA