Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

ANKARAN HRVATINI - KRŠKO

9. maj 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 302 gledalca)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankarančani so se v prvem polčasu sobotnega obračuna z Mariborom dobro kosali z državnim prvakom, a popustili v drugi polovici dvoboja. Gol Felipeja Santosa v 38. minuti je Primorcem vlil nekaj upanja, a so Štajerci v nadaljevanju tekme hitro zadeli še dvakrat in srečanje mirno pripeljali h koncu. Galebi bodo morali priložnost za nove točke, s katerimi bodo skušali zadržati deveto mesto, iskati v zadnjih petih preizkušnjah krstne prvoligaške sezone. Četo Vlada Badžima v zaključku sezone čaka naporen spored. Ankarančani se bodo udarili z vodilno Olimpijo, pred zadnjo tekmo z Aluminijem pa se bodo Primorci srečali še s Celjani in Goričani, ki se borijo za četrto mesto lestvice in morebitno evropsko vozovnico. Še prej pa bodo oranžni v Novi Gorici napadli Krčane, ki bi z zmago tudi formalno potrdili obstanek v prvoligaški druščini. Se bodo nogometaši Ankarana Hrvatinov po dveh visokih porazih razveselili novih točk?

Kdo je vroč?

Eno od močnejših orožij Ankarana Hrvatinov v zaključku letošnjega prvenstva bo tudi brazilski napadalec Felipe Santos. Enaindvajsetletnik se je na sončno stran Alp preselil med zimskim premorom, spomladi pa v 12 nastopih dosegel tri zadetke, dva na zadnjih treh tekmah. Slovenija je za otroka Palmeirasa prva izkušnja s tujino, tehnično dobro podkovani nogometaš pa je zadnjih nekaj sezon odigral za Paulisto in Vasco. Si bo Brazilec z dobrimi predstavami prislužil nadaljevanje slovenske epizode?

Ali ste vedeli?

Ankaranskega prvoligaša, ki je v teh dneh podaljšal pogodbo z Luko Badžimom, v zadnjih petih krogih letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije čaka le še eno gostovanje. Galebi se konec tega tedna odpravljajo v Ljubljano, na začasnem domovanju v Novi Gorici pa se bodo poleg Krškega pomerili s Celjem, Aluminijem in tudi Gorico, ki bo sicer v vlogi gostiteljice. Ankarančani so v krstni prvoligaški sezoni zamenjali tri domača prizorišča, jeseni so igrali v Dravogradu, pomlad odprli v Ajdovščini, večino domačih tekem nadaljevanja sezone pa so oziroma bodo gostili v Novi Gorici.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so s sobotnim slavjem v obračunu z Rudarjem storili nov pomemben korak k zagotovitvi prvoligaške vozovnice za prihodnjo sezono. Posavci imajo pred devetimi Ankarančani 12 točk naskoka, z zmago v Novi Gorici pa bi si moštvo Alena Šćulca priigralo neulovljivo prednost pred Primorci. A tudi zelene ne čaka lahka naloga, saj v letošnjem prvenstvu še niso našli recepta za ankaranski skalp. Vse tri tekme so se končale z neodločenim rezultatom, zanimivo pa je, da so gostje vselej lovili zaostanek. Krčani so v prvem spopadu z goloma Škrbića in Mujana dvakrat povedli, a sta Kidrič in Klapan izničila domačo prednost. Slednji je zadel tudi v Dravogradu, ko je Posavce v izdihljajih tekme rešil Ejup, marca pa je za delitev točk zadel Čazim Suljić, potem ko je četr ure pred koncem tekme izkoristil najstrožjo kazen. Kakšen bo razplet zadnjega medsebojnega obračuna v letošnji sezoni?

Kdo je vroč?

Osrednji junak sobotne zmage na Gubcu je bil Luka Vekić. Primorec je pozimi v posavsko prestolnico sledil Alenu Šćulcu, pod vodstvom katerega je igral že v Dekanih, nekdanji up Kopra pa spomladi dobro izkorišča ponujeno priložnost. Robustni napadalec je v polno meril trikrat, marca pa je zatresel tudi mrežo nekdanjega kluba. Bivši član mlade izbrane vrste je ankaranske barve branil v sezonah 2014/15 in 2015/16, ko je odigral 38 tekem, dosegel pa 13 zadetkov. Še posebej uspešen je bil v prvi epizodi, ko je bil natančen 11-krat.

Ali ste vedeli?

Vrste Krškega je, potem ko se je vodstvo kluba razšlo s švicarskim partnerjem, zapustil Uroš Jovanović, ki pa spomladi ni dobil priložnosti za igro. Se je pa na tekmi z Rudarjem domači publiki predstavilo kar šest doma vzgojenih nogometašev. Že standardni Marko Zalokar, Jan Gorenc in David Kovačič so srečanje pričeli v začetni enajsterici, v drugem polčasu pa so zaigrali še Marko Jakolić ter Tomaž Zakrajšek in Ester Sokler, ki lahko tako kot Gorenc in Kovačič igrata še za mladinsko moštvo. V Krškem so sicer v soboto gostili tudi estonskega selektorja Martina Reima, ki je na Gubcu spremljal rojaka Igorja Kulinitša.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran in Krško brez zadetkov
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Krškega so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z 0:0.

DELI NA