Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

ANKARAN HRVATINI - OLIMPIJA

18. marec 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 363 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Emir Burkić in Jan Pahor

Ankaran Hrvatini se še tretjič to pomlad selijo na sever Primorske, kjer je letos že vknjižil štiri točke. Galebi so v Ajdovščini remizirali z Aluminijem, v Novi Gorici pa so na kolena spravili nogometaše Triglava. Minuli konec tedna so se Primorci vrnili na Koroško, a v Dravogradu proti Mariboru niso bili uspešni, novo točko pa so iztržili na gostovanju v Krškem. Po zaslugi Ćazima Suljića, ki je v zaključni fazi obračuna na krškem Gubcu izkoristil enajstmetrovko, so se oranžni devetemu Triglavu približali na vsega točko zaostanka. Tokratni gostje zadnjega kluba Prve lige Telekom Slovenije bodo vodilni Ljubljančani, ki so z učinkovito predstavo odpravili tudi knape, v jesenskem delu prvenstva pa so se dvakrat razveselili tudi zmage nad Ankaranom. Lahko ankaranska zasedba zaustavi spomladanski nalet ljubljanskih zmajev?

Kdo je vroč?

Vlado Badžim bo v Novi Gorici, kjer bo tekma odigrana za zaprtimi vrati, pogrešal dva člana začetne enajsterice. Jan Pahor in Emir Burkić sta predvsem v fazi obrambe izjemno pomembna aduta Primorcev, ki se bodo morali v dvoboju z Olimpijo znajti brez njune pomoči. Na sredini igrišča bo vidno vlogo odigral bosansko-hercegovski nogometaš Ćazim Suljić, ki se je v Krškem razveselil še drugega zadetka v Prvi ligi Telekom Slovenije. V Franciji rojeni Suljić z Romerom, prav tako posojenim nogometašem Crotoneja, daje dodatno mero zanesljivosti v ankaransko zvezno vrsto, bo tako tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Ankarančani bodo med reprezentančnim premorom pogrešali četverico svojih nogometašev. Deseta ekipa Prve lige Telekom Slovenije ima vnovič najbogatejše zastopstvo v izbrani vrsti do 21 let, ki bo 22. marca v Ajdovščini odigrala prijateljsko tekmo z Ukrajino, pet dni kasneje pa bo v Bolgariji lovila nove točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na seznamu selektorja Primoža Glihe so se znašli Luka Badžim, Erik Gliha, Primož Bužan in Timotej Mate. Slednja še čakata na krstne minute.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Nalet ljubljanskih nogometašev ne pojenja. Zmaji so izkoristili še en spodrsljaj najbližjega zasledovalca, s sredino zmago pa so naskok pred Mariborom, ki je sicer odigral tekmo manj, povečali na sedem točk. Bišćanova četa je v Stožicah še drugič zapored napolnila mrežo tekmeca, po Aluminiju so se z visokim porazom domov vrnili tudi Velenjčani. Upor knapov je v prvem polčasu strl Leon Benko, v nadaljevanju pa so nov komplet točk potrdili Ricardo Alves, Danijel Miškić in Andres Vombergar. Zeleno-beli so tako vknjižili še peto zmago v nizu in podaljšali serijo neporaženosti na domači zelenici, na kateri v aktualni sezoni še niso pokleknili. Točke je iz Stožic odnesel zgolj Maribor, so pa Ljubljančani nekoliko manj prepričljivi na gostovanjih. Tako v Novi Gorici kot Kranju je vodilna ekipa prvenstva slavila tesno zmago, kakšen bo razplet ob tokratni vrnitvi na sever Primorske?

Kdo je vroč?

Igorja Bišćana lahko ob nizu zmag veseli tudi široka paleta strelcev, saj se je to pomlad med podpisnike 13 zadetkov vpisalo že osem različnih nogometašev. Dvakrat je v polno meril tudi Danijel Miškić, ki se je v tekmi z Aluminijem izkazal s pravcatim projektilom, v sredo pa pokazal, da je lahko izjemno nevaren tudi kot izvajalec prostih strelov. Bivši grof jeseni niti enega srečanja ni pričel v začetni enajsterici Olimpije, v igro pa je vstopil vsega sedemkrat. V Novem mestu rojeni Hrvat si je pozimi povrnil zaupanje trenerja, ki je v vezistu dobil še eno dodatno orožje. Bo Miškić še tretjič zapored dobil mesto v enajsterici zmajev?

Ali ste vedeli?

S tremi goli naziv spomladi najučinkovitejšega zmaja pripada Leonu Benku, ki je že pozimi dokazal, da se ni predal v boju za mesto v konici napada. Izkušeni Hrvat je učinkovite predstave v pripravljalnem obdobju prenesel tudi v prvenstvo. Nekdaj že najboljši strelec hrvaške in bosansko-hercegovske lige je bil z dvema goloma osrednji junak zmage v tekmi z Aluminijem, v sredinem obračunu z Rudarjem pa je svoje moštvo popeljal v vodstvo in se tako podpisal pod jubilejni zadetke. Bivši hrvaški reprezentant je bil strelec 500. zadetka Olimpije na tekmah Prve lige Telekom Slovenije.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z novo zmago daleč pred vsemi
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:2).

DELI NA