Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

ANKARAN HRVATINI - RUDAR VELENJE

30. september 2017, ob 15:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 580 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Bradley Meledje

Pa so jo dočakali tudi Ankarančani. V taboru Ankaran Hrvatinov po krstni prvoligaški zmagi spet dihajo nekoliko lažje, po slavju v Kranju pa so Primorci po šestih krogih na zadnjem mestu zapustili dno lestvice in ga prepustili Triglavu. Četa trenerja Badžima bo skušala pozitiven niz podaljšati tudi v »domačem« Dravogradu. V goste prihaja velenjski Rudar, ki je še drugič to sezono ugnal Domžale. Ankaranski nogometaši so prvo tekmo z Rudarjem izgubili s 3:1, a se je primorska zasedba v primerjavi z julijskim obračunom v Šaleški dolini pošteno spremenila. Vlado Badžim bo v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije sicer pogrešal pomembno orožje, saj je Bradley Meledje v šestem prvoligaškem nastopu prejel že četrti rumeni karton in mora kot drugi nogometaš Ankaran Hrvatinov prisilno izpustiti eno od tekem. Se pa v kader po prestani kazni vrača Raoul Junior Delgado.

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Zmaga v Kranju je bila dobra tudi s psihološkega vidika, saj so fantje kljub vsemu enotno zdržali do konca. Velenjčane spoštujemo, saj ni skrivnost, da so dobra ekipa in organiziran klub. Sicer bi lahko Ankaran že na tekmi v Velenju iztržil več, ker smo si pripravili precej ugodnih situacij in bi se rezultat lahko obrnil na našo stran, a se to potem ni zgodilo. Dobro vemo, od kje nam prežijo nevarnosti, morali bomo paziti predvsem na velenjske protinapade in polprotinapade.«

Kdo je vroč?

Zmago v gorenjski prestolnici so Ankarančanom prinesli trije strelski prvoligaški prvenci. Krstnega gola v Prvi ligi Telekom Slovenije so se razveselili Emir Burkić, Vinko Cerovec in Timotej Mate, vidno vlogo pri pomembni zmagi pa sta odigrala še dva nogometaša. Tim Vodeb je podal za prva zadetka Primorcev in bil izbran za najboljšega igralca kroga. V golu pa je vnovič blestel Primož Bužan. Po Paalu in Papadopoulosu tretji mož med ankaranskima vratnicama je v Kranju vknjižil še tretji prvoligaški nastop, v mestu, kjer je branil pred vrnitvijo na Obalo, pa je zbral nekaj pomembnih obramb. Bo tako tudi v tekmi z Rudarjem?

Ali ste vedeli?

Ankarančani so morali na premierno slavje v Prvi ligi Telekom Slovenije čakati do desete preizkušnje. To sicer ni najdaljše čakanje na krstno prvoligaško zmago med aktualno deseterico članov najmočnejšega prvenstva na sončni strani Alp. Domžalčani so bili v sezoni 1991/92 del prve prvoligaške druščine, od katere pa se je dvakratni državni prvak poslovil ekstremno hitro. Rumeni so prvenstvo sklenili zgolj pred Medvodčani in Dekančani, potem ko so v 40 tekmah ob 14 remijih nabrali pet zmag. Na prvo so čakali do 16. kroga, v katerem so z goloma Marka Završana in Aleksandra Dejanoviča ugnali lendavsko Nafto.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Jaka Bijol

Ankarančani so v prejšnjem krogu našli recept za krstno prvoligaško zmago, v zmagovalne tirnice pa so se vrnili tudi knapi. Moštvo stratega Marijana Pušnika je še drugič to sezono ugnalo Domžale in po tekmi s Triglavom vknjižilo še drugo zaporedno zmago. Velenjčani so neporaženi v zadnjih treh krogih, saj so v osmi tekmi sezone remizirali z Aluminijem, pozitivna serija pa je zeleno-črne vnovič vključila v borbo za mesta tik pod vrhom lestvice. S 16 točkami se je Rudar oddaljil od zasledovalcev, tudi v primeru negativnega izida pa Velenjčani ne morejo zdrsniti nižje od četrtega mesta, lahko pa vsaj do nedelje skočijo pred tretjo Gorico. Podobno kot Badžim, tudi Pušnik ne bo razpolagal z vsemi najmočnejšimi aduti, saj je tudi Jaka Bijol v desetem krogu prvenstva izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Nekdanji up Dravograda bo tako izpustil gostovanje na zelenici, ki ga je preko Ljubljane popeljala do prvoligaških zelenic.

Damjan Trifković, vezist Rudarja: »Ankaran je dobra, neugodna ekipa, mogoče lestvica po prvi četrtini prvenstva tega ne kaže, ampak mislim, da so se v zanjem času precej dvignili, kar dokazuje tudi njihova zadnja tekma v Kranju. Mi smo ta teden dobro delali, se dobro pripravljali, analizirali sebe in nasprotnika, tako da se v Dravograd odpravljamo v dobrem stanju. Kot vedno, bi rad povabil naše podpornike in navijače, da si tekmo ogledajo v čim višjem številu, nas vzpodbujajo in nam pomagajo do treh točk.«

Josip Tomašević, branilec Rudarja: »Že na svojem debiju v Domžalah sem dočakal prvo zmago, zaradi česar sem bil presrečen, tako jaz kot tudi ostali fantje in strokovni štab. Obračamo se proti novi tekmi z Ankaranom. Dobro smo se pripravili, trenerji so nam prenesli njihove prednosti in slabosti, mi pa moramo odigrati dobro tekmo in poskušati domov prinesti vse tri točke. Gremo po zmago.«

Kdo je vroč?

Velenjski nogometaši so se ob Kamniški Bistrici razveselili pete letošnje zmage. Osrednji junak zadnje je bil John Mary, ki se je po strelsko bogati pomladi veselil še drugega zadetka sezone. Napadalec Rudarja je mojstrsko zadel po natančnem predložku Pušaverja, veliko zaslug za zmago pa gre tudi na pleča Marka Pridigarja. Mariborčan je v golu odlično zamenjal Mateja Radana, ki je zaradi močnega udarca v glavo predčasno sklenil dvoboj v Ljubljani. Pridigar je tako v golu Rudarja debitiral že nekaj dni po prihodu v klub, v Domžalah pa je še šestič branil velenjsko mrežo in z nekaj odličnimi posredovanji v obup spravljal domžalske nogometaše.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so pred pričetkom sezone dobili še en »sosedski« obračun. O dolgoletni tradiciji dvobojev s Celjem ni potrebno izgubljati besed, knapi pa so v preteklosti že gostovali tudi v Dravogradu. Nenazadnje je Rudar ob koncu pretekle sezone v Dravogradu odigral tudi srečanje z Radomljami, v soboto pa bodo v mestu, ki nosi ime po reki Dravi, zaigrali kot gostje. Velenje in Celje ločil dobrih 25 kilometrov, dobrih 37 kilometrov pa bodo velenjski nogometaši prepotovali pred tekmo z Ankarančani. Primorce čaka precej daljša pot, saj jih iz Obale do Koroške loči malce manj kot 220 kilometrov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage v Dravogradu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:3 (0:1).

DELI NA