Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

22. april 2017, ob 17.00: CELJE - ALUMINIJ

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.186  gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- predprodaja vstopnic

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani se po tekmi v Novi Gorici niso uspeli približati četrtemu mestu, ki grofom tudi po 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije še vedno beži za štiri točke. Tako so Štajerci serijo neporaženosti v dvobojih z Gorico podaljšali že na sedem tekem, ki ga bodo skušali znova pričeti tudi v prihajajočem obračunu. Kidričani, ki v sobotnem popoldnevu gostujejo na zelenici Arene Petrol, so namreč zasedbi trenerja Igorja Jovićevića zadali boleč udarec in po rezultatskem preobratu osvojili vse tri točke. Izgubljene točke v zadnji jesenski preizkušnji grofom pošteno manjkajo v lovu na četrto mesto, ki ga Celjani z izjemo 23. in 24. kroga lovijo že praktično celotno pomlad, v kateri so sicer še vedno neporaženi. Bodo Jovićevićevi varovanci trend rezultatov nadaljevali tudi v tekmi z Aluminijem?

Igor Jovićević, trener Celja: »Hočemo odigrati resno in trdo tekmo, s spoštovanjem nasprotnika, ki igra dobro, organizirano, pogumno, kar so pokazali tudi na zadnjih tekmah. V vsakem primeru tekma ne bo lahka. Zato se pripravljamo na moško borbo in zato bomo morali biti maksimalno zbrani skozi 95 minut. Samo v tem primeru bo prišel rezultat.«

Lovro Cvek, vezist Celja: »Zadovoljni smo, da doslej še nismo izgubili, še bolj zadovoljni pa bi bili še s kakšno dodatno točko. Do četrtega mesta nas ločijo štiri točke, kar pa ni veliko. Še enaindvajset jih ostaja, veliko se lahko še obrne tako za Goričane, kot za nas. Gremo tekmo po tekmo, na vsaki maksimalno v boj. Želimo osvojiti čim več točk, na koncu pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo.«

Kdo je vroč?

Dalibor Volaš se je v Novi Gorici razveselil 11. zadetka v letošnji sezoni, prvega po treh tekmah čakanja. Ankarančan je bil v letošnji sezoni pravi strup za novogoriško obrambo, saj je v polno meril v vseh treh tekmah s sinje-modrimi, na katerih je zaigral. Visokorasli napadalec je bil v zadnji jesenski tekmi natančen tudi v obračunu z Aluminijem, ko pa se Celjani niso razveselili novih točk. Napadalec bo tudi v sobotnem srečanju lovil deseterico najboljših strelcev v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Volaš za svojim nekdanjim trenerjem Šimundžo zaostaja še za pet zadetkov.

Ali ste vedeli?

Celjski nogometaši so v novogoriškem Športnem parku vknjižili že tretji remi zapored in tako skupaj s Koprčani izenačili najdaljši tovrstni niz letošnje sezone. Ob Celjanih in Koprčanih so že jeseni tri zaporedne remije nanizali tudi Krčani in Kidričani, medtem ko se lahko z najdaljšo tovrstno serijo pohvalijo v koprskem prvoligašu. Kozlički so v uvodu sezone 2006/07 med tretjim in desetim krogom remizirali kar osemkrat zapored. Zmagovalca niso dali dvoboji z Belo krajino, Celjem, Domžalmi, Mariborom, Gorico, Primorjem, Nafto in tedanjim Factorjem.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani nadaljujejo s pomladanskim zbiranjem točk. V tekmi s Koprom, ki jo je v živo spremljal tudi zvezdnik italijanskega prvenstva Edin Džeko, so se mladi varovanci trenerja Slobodana Gruborja dvakrat pobrali z zadetkoma Lovra Bizjaka in prišli do zlata vredne točke. Z drugim pomladanskim remijem je Aluminij na svoj račun dodal še 29. točko, že 11. v nadaljevanju sezone. Po treh zaporednih domačih tekmah se Kidričani odpravljajo še na 15. gostovanje sezone, v knežjem mestu pa bodo rdeče-beli lovili še tretjo gostujočo zmago. Čeprav na domačem igrišču, so se Žiga Škoflek in soigralci jeseni zmage razveselili tudi v tekmi s tokratnim nasprotnikom. Prav Aluminij je bil tudi zadnji, ki je grofom vzel mero, saj so celjski nogometaši spomladi še neporaženi.

Miljenko Potočnik, pomočnik trenerja Aluminija: »Na psihološkem nivoju se na tekmo pripravljamo kot na vsako. Proti vsakemu nasprotniku želimo odigrati čim boljšo igro in zmagati. Celje smo preučili. Poznamo njihove prednosti in slabosti. Do konca tedna se bomo skušali na njih pripraviti v največji meri in jih v soboto na njihovem terenu tudi nadvladati.«

 

Kdo je vroč?

Celjski branilci bodo morali biti pozorni na dva napadalna aduta Aluminija, ki sicer prihajata s celjskega področja. Mozirjan Lovro Bizjak je vnovič zablestel v ponedeljkovem obračunu s Koprom, v mrežo katerega je pospravil dva zadetka, v krstni prvoligaški sezoni pa je v polno meril sedemkrat. Še zadetek več je v prav tako krstni sezoni v najvišjem razredu slovenskega nogometa dosegel Žiga Škoflek, moč katerega so grofje okusili že jeseni, ko je prav Vojničan dvakrat matiral Matica Kotnika in svojemu moštvu priigral pomembne točke. Škoflek odlično pozna Areno Petrol, saj je na celjski zelenici v dresu Šampiona odigral zajetno število drugoligaških preizkušenj.

Ali ste vedeli?

Kidričani imajo v sobotnem dvoboju priložnost, da z neodločenim izidom izenačijo dosežek iz sezone 2012/13, ko so prvič igrali prvoligaški nogomet. Aluminij je v 36 srečanjih nabral 30 točk, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi se izognil zadnjemu mestu. Čeprav so se Kidričani repu lestvice uspešno izogibali vse do 34. kroga, omenjena bera na koncu ni bila dovolj za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Z novo zmago pa bi rdeče-beli šest tekem pred koncem letošnje sezone, ne glede na razplet petkove tekme v Domžalah, že potrdili najmanj deveto mesto in med drugoligaše poslali Radomljane.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do zmage proti Aluminiju
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (1:0).

DELI NA