29.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telemach, 28. krog

CELJE - ALUMINIJ

30. marec 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: David Zec

Uvodni krog zadnje četrtine Prve lige Telemach bodo s štajerskim dvobojem zaključili nogometaši Celja in Aluminija. Kidričani so v letošnji sezoni že dvakrat prekrižali načrte grofov, ki se na začetku sezone v "šumi" iztržili točko, septembra pa so klonili na domačem igrišču. Decembrski obračun v Kidričevem se je končal po pričakovanjih, brez presenečenja, zmage so se razveselili Celjani, ki pred zadnjo četrtino prvenstva ostajajo čvrsto na vrhu lestvice. Zasedba trenerja Damirja Krznarja ima pred ljubljansko Olimpijo 12 točk naskoka, še sedem dodatnih točk pa zaostajo Mariborčani. Bodo Celjani na velikonočno soboto storili nov korak do želene lovorike?

Kdo je vroč?

Celjani so ob pomoči Brava, ki je v mestnem derbiju remiziral z Olimpijo, pred marčevskim reprezentančnim premorom povečali naskok pred zmaji, čeprav je že dišalo po tem, da bo ostalo pri desetih točkah razlike. Grofje so namreč do zmage na tekmi z Radomljami prišli z golom v 92. minuti, ko je po predložku Rolanda Aaronsa lastno mrežo zatresel Uroš Korun. Še prej je v polno meril Denis Popović, ki je zdaj s petimi zadetki drugi strelec moštva.

Ali ste vedeli?

Tudi Celjani med reprezentančnim premorom niso sedeli križemrok, na Stadionu Z'dežele so odigrali pripravljalno tekmo z zagrebškim Rudešem. Zadnjeuvrščeni klub hrvaškega prvenstva je knežje mesto zapustil s tesno zmago, čeprav so gostje v 102. minuti dveurnega spopada že vodili z 0:3, pod zadetek za 0:2 se je podpisal kar posojeni grof Karlo Špeljak. Poraz Celjanov je v izdihljajih obračuna omilil Sunday Adetunji, ki še čaka na ligaški prvenec.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Luka Koblar

Celjani so se pred reprezentančnim premorom razveselili nove zmage, s slabšo popotnico pa so tretjo četrtino prvenstva zaključili nogometaši Aluminija. Kidričani so v Domžalah streljali s slepimi naboji, točke so ostale ob Kamniški Bistrici, rdeči pa so se morali sprijazniti s 16. porazom sezone. Toliko jih v letošnji sezoni nima še nihče od konkurentov, a se Štajerci tudi po zaslugi zmage več nahajajo pred Radomljami. Tekmeca na dnu lestvice loči zgolj točka, toliko pa Aluminij zaostaja tudi za osmo Rogaško. Povsem varni niso niti Domžalčani in Sobočani, ki so se po slabšem začektu pomladi znašli v nevarni coni. Da bo boj za obstanek napet vse do konca, bodo morali tudi Kidričani pridno polniti točkovno malho, ki je na zadnjih dveh tekmah ostala prazna. Se lahko rdeči novega uspeha zopet razveselijo v obračunu s Celjem?

Kdo je vroč?

Kidričani na zadnjih treh tekmah niso dosegli zadetka, bodo strelski post prekinili v knežjem mestu? Robert Pevnik ob Tinu Matiću v mladi zasedbi še ni našel razigranega strelca. S šestimi podajami statistično izstopa Sandro Jovanović, ki je dva od treh prvoligaških zadetkov zabil prav Celjanom. Otrok velenjskega Rudarja spomladi še ni meril v polno, se lahko to spremeni v štajerskem obračunu?

Ali ste vedeli?

Rdeči so zadnji zadetek dosegli v 24. krogu Prve lige Telemach, ko je mrežo Mure dvakrat zatresel Tin Matić. Hrvat je dvakrat zadel tudi ob zmagi na gostovanju pri Radomljanih, če ne upoštevamo njegovih golov, pa je od preostalih nogometašev Aluminija zadnji v 21. krogu prvenstva zadel Tom Kljun. Ta podatek ni nepomemben, saj Matić, ki za Aluminij nastopa kot posojeni napadalec Celja, jeseni ni nastopil na tekmah proti svoji "matični" zasedbi. Bo tako tudi v soboto?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Aluminij iz Celja odnaša točko
    Nogometaši Celja in Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telemach igrala neodločeno 2:2 (1:2).

DELI NA